Ja sam primao od početka subvencije po Ha.
Uvek su koliko-toliko povećavane dok nije došla ova bagra.
Uvek su koliko-toliko povećavane dok nije došla ova bagra.
Poslednja izmena:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Meni nista nije jasno? Placam i ja i pio i zdravstveno a mogucnost bilo kakve subvencije ne postoji! Radim u privatnoj firmi znaci nisam na budzetu a uplacujem u isti i sta je tu problem? Zasto je zemlja od 2008-osme poskupela i do 6-7 puta? Nesta se ovde ne poklapa!Probudite se dok jos nije kasno!Pa od cega ce mali seljaci da placaju pio i zdravstveno? Sa ovom subvencijom im ne ostaje nista,jel zato placamo poreze i samim tim izdrzavamo ovu drzavo zato da bi nas ova pljacka i na kraju da ostanemo bez icega,pa pravac na ulicu.
Za površinu od 10ha ti ne treba nov traktor, znam iz ličnog iskustva. Radimo 15ha, imamo samo 539 koji ima 20 godina, prskalicu, rasipač mineralnog djubriva, setvospremač, malu tanjiraču, dvobrazdni plug. Sve velike operacije plaćamo i solidno zarađujemo od zemlje. Ne razmišljamo o kupovini traktora, već više o proizvodnji koja će nam dati veći dohodak po jedinici površine (digli smo voćnjak na 1,2ha) i o kupovini zemlje, o ovome drugom sve manje, jer cena zemlje u našem kraju je astronomski visoka. Mehanizacija sama po sebi ništa ne znači, ako se nema sa njom šta raditi. A upravo investiranje u mehanizaciju gomile poljoprivrednika nije rešenje. Rešenje je u organizovanju, udruživanju i planiranju. Sve se radi adhoc, i to znam na ličnom primeru. Vodimo se samom većim profitom bez poštovanja dobre poljoprivredne prakse. Čak i ja kao neko ko je završio poljoprivredni fakultet, koji se ne može završiti bez položene organizacije u kojoj sastavljate plodored gde šećerna repa ide svake pete godine sam sejao repu sa razmakom od samo dve godine. Sada idem na treću godinu, kršim neka osnovna načela. Istina ne palimo ostatke već više od decenije, ali to nije dovoljno.Tacno tako ne treba nama traktor od 10000 evra,ma dovoljan je i neki iz doba pre Tita jer ovi iz tog doba rade na veliko kod naseg seljaka.Da si napisao da nam ne treba neki vece vrednosti slozio bih se sa tobom ali da nam ne treba ni za te novce pa spustio si nas na magarca.Pozdrav
Dr. proctiao sam ceo tvoj tekst,i mogu da kazem ukoliko je sve ovo istina mi zivimo onda u velikoj zabludi.
Reči ministra Glamočića o podsticajima (izvod iz Blica):
Drugih 6.000 dinara koje su proizvođači dobijali preko računa nije dalo efekta, pa smo odlučili da taj deo preusmerimo u investicije.