Subvencije poljoprivredi za 2014

Najkraće da odgovorim paorpaor-u

- slažem se da samo ovde na forumu ništa nećemo postići
- ne možemo u isti šešir (ni ja ne volim taj izraz) "velike" i "male", jer su nam različiti ciljevi
- "veliki" su bili u pravu na blokadama, jer su tražili ono, što im je obećano
- nisam izlazio na blokade, jer u ciljevima nije bilo brisanje PIO za uslov, već samo povećanje granice na 100 ha
- dakle, ne delim ja tu nikog, oni su se sami odvojili (bar tu kod mene na lokalu) šta više, već krenuli jedni na druge. Zinula im guzi..

Idem sad da slavim sa mojim komšijama, prijateljima Pravoslavcima, koji su bili kod mene pre 13 dana. Sve u inat raznim političarima, koji bi da nas zavade.
Sretan Badnji dan, sretan Božić, svako dobro svima!

Sve je ovo lepo sto si "kazao" ali i dalje mislim da se niko nece boriti za nase interese osim nas samih.
Dok ne nadjemo zajednicki "jezik" bice nam sve teze i teze.

Sve je ovo ispipavanje pulsa poljoprivrednika.Asocijacije i udruženja ćute jer su im vođe namirene.Neki dobili posao,jedan zaposlio ćerku,par njih dobilo "povoljne" uslove za kupovinu mehanizacije.....i sad naravno sede jedu prasetinu i ćute.
Sve ovo što se sprema upravo ide na ruku velikim sistemima i gazdama ,a mali dok shvate da se njima sprema zlo možda i bude kasno.

Druže nije upola manje nego nula subvencija citaj http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/432534/Glamocic-Menjamo-nacin-subvencionisanja-u-2014

Neznam za tebe ali meni puno znaci svaka subvencija bez subvencije pucamo sigurno ja radim oko 35ha nisam veliki poljoprivrednik a ni jako mali ali svoje zemlje imam tek oko 10ha znaci malo. Videcemo ja sam protiv da se ukine subvencionisanje poljoprivrede ,svako ko je normalan ce da se slozi samnom neborimo se mi ovde svi koji smo veliki ,vec se borimo i mi mali za te subvencije koje nam puno znace. Ovo ne smemo dozvoliti a da se mi nepitamo poljoprivrednici. I posle opet kazu evo opet ovi poljoprivrednici prave sr..... blokade sta ti ja znam sta,ali se nepitaju ko nas na to primorava !

- - - - - - - - - -

Budi siguran da ce se odazvati nebrini se ovo nece tako lako proci bez blokada.

Nije nula, povraćaj za gorivo se menja povraćajem za seme i veštak što je po sebi i nije neki problem, čak šta više ovako može da se kupi gorivo bilo gde (ko razume shvatiće). Mada nisam baš siguran da će NIS dopustiti da ostane bez velike i sigurne potrošnje.

Problem je što se ukida onih drugih 6000 din za koje je trebao da se podnese samo zahtev.
Inače tekst je jako konfuzan, možda je jasnije ako se pročita sa sajta ministarstva.

A onaj zakon sto su doneli o subvencijama,to nikom nista.Doso drugi ministar iz iste stranke i to se brise e moja Srbijo. Najmanje mi je jasno ko ponovo moze da izadje na izbore pored svega ovoga sto rade.

A ne znam sta samo bi sa mnogo-hvaljenom ,a i onako jadnom zakonu o subv. u poljoprivredi?
Bas nam ja doneo mnogo-ocekivanu stabilnost i predvidivost u proizvodnji sa rokom trajanja od citavih osam meseci:sjasi:

Eto ja i kolega isto razmisljamo samo je on pre napisao ,ako smeta mod. neka izbrisu....

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/432534/Glamocic-Menjamo-nacin-subvencionisanja-u-2014
Seljak koji radi 5-10 ha i dobije 30.000-60.000 din podsticaja mocice da sazida jedan pristojan klozet a ne da podigne farmu. Sramota je na koji nacin ova vlada pomaze seljaka. Svesni su oni da seljak nema novca tako da dzabe onih 60.000 din podsticaja. Primera radi, radim 10 ha zemlje hocu da kupim traktor koji vredi 10.000 eur od drzave dobijem podsticaj 500 eur ja samo treba da nabavim jos onih 9.500 eur, sitnica. Znaci, ponovo ce oni veliki imati korist a male ko sisa.

To cemo jos videti kako ce biti .Sto kaze covek drugi ministar druga pravila igre najgore je po nas svi furaju neka svoja pravila dojadilo vec malo.

Ja vam kazem drage kolege da ce za koju godinu, ako se ovako nastavi, polako, ali sigurno da prodajemo zemlju zbog poreza kredita, i stranih tajkuna, koji ce nam prvo unistavati letinu,onda nas od 00-24h zvati neprestano sa svojim ponudama(mizernim),i sve dok im ne poklonimo zemlju, a onda ce da dodje neko od 1389 ili dveri na vlasti ili slicni njima koji ce, ostatak ljudi da povede u jos veci ponor, i nas vise nece biti!, pocelo je 89 kad je Sloba dosao zavrsice se 2022 godine kada ce poljoprivrednika biti koliko i prstiju na rukama!!JAd i Zalost! Nisu problem nizaduzenja ni dugovi,problem smo mi sami. Kako imamo izdajnike medju politicare i tajkune koji jedno pricaju a trece rade, tako je i sa poljoprivrednicima,oni najveci mrse konce onim najmanjima, i tako u krug, svako svoju pozadinu stiti, svi smo razbacani, kud koje ujedinjenje se pojavi koje kratko traje, a ostali zbog svadje dal da bace 3 ili 5 kg djubriva ili dali da seje na 20 ili 30 cm kukuruza je nemoguce ujediniti, svako sve zna, svako ima resenje. Ja kao minijatura poljoprivrednika ne mogu nikog naterati da se ujedini, ali znam sigurno da razjedinjeni svi cemo propasti!!!!!!!!!!!!

Ja vas nista ne razumem, pa dok ne ocistimo skupstinu i celu politicku elitu nama ce biti ovako, pred izbore nam je bio jedan zakon a sad drugi, nismo mi krivi nikako nego se oni igraju bukvalno sa nasim zivcima, nema nama napretka bez metaka i bacaca plamena vidim ja.

Da valja ne valja, ali ovo me malo buni, par ljudi je pisalo prodacemo zemlju zbog kredita?

Da li ce doci strani ili domaci tajkuni, meni je mindegy, samo da izdrzimo ova turobna vremena, barem jos jedno 10 god, dok ne udjemo u EU:haha:

Probudite se dok jos nije kasno!Pa od cega ce mali seljaci da placaju pio i zdravstveno? Sa ovom subvencijom im ne ostaje nista,jel zato placamo poreze i samim tim izdrzavamo ovu drzavo zato da bi nas ova pljacka i na kraju da ostanemo bez icega,pa pravac na ulicu.

Ja Zelim da zamolim sve kolege koje rade od 1hektara do 20hektara i one kojerade preko 20 hektara pa do 100 hektara, da napravimo neko virtualno udruzenje, koje ce funkcionisati (da tako kazem) preko interneta, a za sve probleme resavati zajednicki, ajmo da svako od nas u nasem kraju pokusa da napravi udruzenje koje ce pristupiti nasoj uniji malih srednjih poljoprivrednika!
PS: Ne zelim da se oni koji rade vise od 100hektara naljute, ali ako gresim rado cu ispraviti svoje postupke:
1) Smatram da oni koji rade vise od 100hektara da su u boljoj poziciji nego onaj sa 50
2) Ako zele ( Ako mi uspemo da napravimo udruzenja koja ce biti pod jednom unijom) mogu se prikljuciti nama koji smo mali i srednji,
3) Svaka sugestija predlog bice prihvacen ako iole moze da pomogne svakom nasem poljoprivredniku
Ako ste za ovu ideju da sprovedemo u delo, rado cu ucestvovati u stvaranju jedne nove ere poljoprivrednika, molim sve poljoprivrednike da se izjasne povodom ovog predloga! izvinite za :off_topic:

Ja Zelim da zamolim sve kolege koje rade od 1hektara do 20hektara i one kojerade preko 20 hektara pa do 100 hektara, da napravimo neko virtualno udruzenje, koje ce funkcionisati (da tako kazem) preko interneta, a za sve probleme resavati zajednicki, ajmo da svako od nas u nasem kraju pokusa da napravi udruzenje koje ce pristupiti nasoj uniji malih srednjih poljoprivrednika!
PS: Ne zelim da se oni koji rade vise od 100hektara naljute, ali ako gresim rado cu ispraviti svoje postupke:
1) Smatram da oni koji rade vise od 100hektara da su u boljoj poziciji nego onaj sa 50
2) Ako zele ( Ako mi uspemo da napravimo udruzenja koja ce biti pod jednom unijom) mogu se prikljuciti nama koji smo mali i srednji,
3) Svaka sugestija predlog bice prihvacen ako iole moze da pomogne svakom nasem poljoprivredniku
Ako ste za ovu ideju da sprovedemo u delo, rado cu ucestvovati u stvaranju jedne nove ere poljoprivrednika, molim sve poljoprivrednike da se izjasne povodom ovog predloga! izvinite za :off_topic:

Jako dobar predlog! Daj Bože da uspe! Šteta što nema svako internet...

Nazad
Vrh