Subvencije poljoprivredi za 2014

Prihvataju se, i ne treba ti dokaz niti izjava o tome koje gorivo trosi tvoj traktor. To je izjavio drzavni sekretar Radosevic, kod Urosa u emisiji.

Šta su sve ministri i pomoćnici izjavili u raznim emisijama ali se ispostavilo da nije istina.
Ja sam pročitao pravilnik i nigde se ne pominje da li može ili ne, doduše nije se pominjalo ni u predhodnim pravilnicima ali šta da se radi.

Jbg ljudi pa koliko ste bacili djubra predsetveno kad ste vec kompleturali racune?
Ja sam na kukuruz isao 150kg/kj tj 260/Ha i to mi nije dovoljno kao ni na suncokret gde sam isao sa 175kg/Ha
Jedino na psenicu ukupno oko 350kg/Ha prihrane
A ako dobro svaćam, treba mi 300kg od 1.1. po ha ???

[TABLE="class: wsite-not-footer, width: 960"]
[TR]
[TD][h=2]ZAHTEV ZA ISPLATU PODSTICAJA OD 1. MAJA[/h][COLOR=#2A2A2A !important]15/04/2014[/COLOR]
[COLOR=#2A2A2A !important]0 Comments[/COLOR]

9884512.jpg
[COLOR=#2A2A2A !important]NOVI SAD - Svi poljoprivredni proizvođači su u obavezi da prve zahteve za ostvarivanje prava na podsticaje u biljnoj proizvodnji u iznosu od 6.000 dinara po hektaru dostave Upravi za trezor u periodu od 1. maja do 30. juna 2014. godine, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede.
Da bi ostvarili pravo na podsticaje u iznosu od 6.000 dinara po hektaru (do 100 hektara), poljoprivrednici treba da popune dva istovetna zahteva sa podacima koje su uneli u prijavu o produžetku registracije gazdinstva, navodi se u saopštenju.
Uprava za agrarna plaćanja i Uprava za trezor su svim registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima dostavili detaljno uputstvo o registraciji gde su navedene i šifre za proizvodnju koje su poljoprivrednici obavezni da upišu u zahtev za ostvarivanje prava na pomenute podsticaje.
Ministarstvo poljoprivrede donelo je ranije i Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na regres za gorivo, kao i Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na regres za đubrivo.
Setva je u Srbiji u punom jeku, setvena struktura je uobičajena i očekivana, ali bi kukuruz i soja mogli bi da budu među glavnim 'dobitnicima', a suncokret setveni 'gubitnik', zbog prošlogodišnjih problema sa cenom, ocenio je danas direktor Produktne berze Žarko Galetin.
"Naši poljoprivrednici se vrlo rado opredeljuju za kukuruz", izjavio je on za RTS i dodao da su procene da ćemo imati 1,2 do 1,3 miliona hektara površina zasejanih kukuruzom, što je "nešto više nego prethodne godine, kada je zaposeo nekih 1,19 miliona hektara".
"I soja bi možda trebalo da ove godine bude setveni dobitnik, s obzirom na dobru tržišnu poziciju i dobar robni potencijal", sa površinom između 165.000 i 170.000 hektara, rekao je Galetin.
On je procenio da bi suncokret, zbog problema sa cenom u toku 2013, "mogao da bude 'kažnjen' i da setvene površine koje su prošle godine iznosile 180.000 hektara padnu možda za par procenata".
Govoreći o šećernoj repi, koja tradicionalno zauzima 62.000 do 65.000 hektara, Galetin je istakao da takva setvena struktura može da se očekuje i ove godine.
Povodom pojave rđe na pšenici, on je podsetio da se stalno suočavamo sa novim bolestima i štetočinama, ali da je ova godina ipak bila relativno dobra za našu najvažniju poljoprivrednu kulturu.
Galetin je izjavio da je "još rano govoriti o tome kakav ukupan rod možemo da očekujemo", ali je dodao da je važno da smo se vratili na velika vrata na svetsko tržište kukuruza, uz prognozu da ćemo se dobro kotirati i cenovno.
RTV, Jan Valo[/COLOR]

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Jbg ljudi pa koliko ste bacili djubra predsetveno kad ste vec kompleturali racune?
Ja sam na kukuruz isao 150kg/kj tj 260/Ha i to mi nije dovoljno kao ni na suncokret gde sam isao sa 175kg/Ha
Jedino na psenicu ukupno oko 350kg/Ha prihrane
A ako dobro svaćam, treba mi 300kg od 1.1. po ha ???
gogi pa ja mislim da je to isto kao za gorivo. Ako imas npr 50ha sleduje ti 3000lit. Ako kupis 2000lit ti ces i dalje dobiti regres za tu kolicinu goriva. Ako nisam u pravu neko me neko strucniji ispravi.

Naravno da ces dobiti za 2000l ako imas racune a sleduje ti maksimum 3000l. Lepo pise MAKSIMALNO 3000din/ha. Procitajte dobro, SVEEEE pise.:ppozdrav:

@bojcetic to sam i mislio. Koliko para toliko muzike. @gogi uzmi racune i predaj koliko si djubriva kupio dobices i regres za to. Lepo kaze bojcetic maksimalno, a to sto ga necemo stvariti je vec drzavna politika.:ppozdrav:

Hoce, I to vecina, pa svi bacaju i npk i ureu, ja toliko bacim po kj, a ne po ha. Ja planiram da subvencije iskoristim do maksimuma.

Svi mi bacamo vestak, ali problem je sto ne vaze racuni od jesenas. Dosta ljudi koje znam moraju cekati jesen i kupovinu NPK da bi ostvarili 300kg/ha uslov.

Nazad
Vrh