Subvencije poljoprivredi za 2014

@Peet,probaj da se dogovoris sa trgovcem, obicno uvek ima racuna viska.

uz zahtev za subvenciju za gorivo i djubrivo treba priloziti fiskalne racune.dali ti racuni trebaju imati pecat,tj jos neki dodatni papir ili samo fiskalni.u zahtev za 6000 po hektaru treba navesti novo nanovo kao prilikom registracije, sifra kulture,vrsta kulture iz registra.gde ovo da nadjem posto sam im to vec predao prilikom obnove registracije a imam sitan posed sa velikim brojem parcela pa se nesecam sta sam bas upisao.hoce li mi u trezoru dati da izvrsim uvid...

@mindjusar
"Nista nas ne sme iznedatiti"!:osmeh:

@vlada 015
Ja se ne slazem s ovim zbog mnogih drugih koji nisu u stanju da koriste sve ove pisljive subvencije jer im je to cilj svake god. da ojade marljive ljude. A sto se mene tice ja cu se snaci! Ja sam naviko da ako im platim sve sto traze od mene, onda svaki cu dinar izvuci od njih koji je moguce izvuci, na ovaj ili na onaj nacin!

- - - - - - - - - -

uz zahtev za subvenciju za gorivo i djubrivo treba priloziti fiskalne racune.dali ti racuni trebaju imati pecat,tj jos neki dodatni papir ili samo fiskalni.u zahtev za 6000 po hektaru treba navesti novo nanovo kao prilikom registracije, sifra kulture,vrsta kulture iz registra.gde ovo da nadjem posto sam im to vec predao prilikom obnove registracije a imam sitan posed sa velikim brojem parcela pa se nesecam sta sam bas upisao.hoce li mi u trezoru dati da izvrsim uvid...

Hoce samo idi i trazi u trezoru listu.

@Peet,probaj da se dogovoris sa trgovcem, obicno uvek ima racuna viska.
Nema viška ni za leka. Jeste da poljoprivredna godina počinje u oktobru ali druga stvar je što fiskalna godina počinje 1. januara tako da bi se budžet planirao mora se zatvarati fiskalna godina. I ja sam pre mesec dana uzeo eutrofertil a iskoristiću ga za repicu i pšenicu najesen. Jeftino ispao pa nisam propustio. Za MAP od jesenas sam se sam zeznuo jer sam tražio 29 decembra račun (mogao sam da biram kada ću ga uzeti) da bi zatvarao PDV propalo 5 tona MAP-a šta da se radi.

Nema viška ni za leka. Jeste da poljoprivredna godina počinje u oktobru ali druga stvar je što fiskalna godina počinje 1. januara tako da bi se budžet planirao mora se zatvarati fiskalna godina. I ja sam pre mesec dana uzeo eutrofertil a iskoristiću ga za repicu i pšenicu najesen. Jeftino ispao pa nisam propustio. Za MAP od jesenas sam se sam zeznuo jer sam tražio 29 decembra račun (mogao sam da biram kada ću ga uzeti) da bi zatvarao PDV propalo 5 tona MAP-a šta da se radi.

Bice viska Gorane kao sto je uvek i bilo!

A kako ja da opravdam 6500 kg Mapa kojeg sam kupio za kesh jesenas?! Da bi priznali i to pa prolecnom Urejom i Sanom prebacio bi normu, imao bi i da poklonim, ovako videcu sta cu.
Ako su ostali maloumni onda je trebao bar g-din ministar usati Gl. da im otvori mozak i da im kaze da su ljudi i jesenas bacali djubriva i da poljoprivredna godina ne pocinje 01.01. vec u Oktobru prosle godine!

Imas racune sada za ureu i sacekas pa uzmes u oktobru npk pred oranje i do 20-og novembra predas racune......Nece oni tebi dati samo tako, prvo ti uzmu pa onda malko vrate, o tome se radi.

hvala peet na brzom odgovoru.treba li racune za djubrivo i gorivo pecatirati,overavati,neki dodatni papir ili samo fiskalni.unapred zahvalan

Cekajte ljudi jel sad potrebno 60l goriva po hektaru za povracaj ili goriva u vrednosti od 3000 din. pogubio sam se u predhodnim izjavama.

Nazad
Vrh