Subvencije poljoprivredi za 2014

Kakvo iznenadjenje ... znalo se za vestak da ide 300kg/Ha , a za gorivo je bilo 60 - 100 L nedoumica .

Svi bacate akcenat na gorivo, gorivo je kesa! dali vidite koliko ce trebati djubriva po hektaru??? 10din po kilogramu do 3000din/ha treba nam 300kg/ha, sto je naj gore nema veze dal ti koristis SAN koji kosta 33din/kg ili koristis Yaru od 70-80din/kg 10din je 10 pa koje god koristio.
Ako nisam u pravu neka me neko slobodni ispravi :ppozdrav:

Za gorivo moze da prodje!!
Ali za djubar je bezobrastina!!!!!
Vecina se bacila pred oranje i kako sad s proleca da se skupi koliko kg?

Evo jos jedne zackoljice koja moze razlicito da se tumaci. U Pravilniku za meneralno djubre pise u clanu 1.

Члан 1.
Овом правилником ближе се прописују услови, начин и образац захтева за остваривање права на регрес за ђубриво.
Ђубриво, у смислу овог правилника, јесте азотно ђубриво, и то: AN, UREA, KAN, UAN и SAN, као и различите комбинације NPK, NP и PK комплексних и мешаних, гранулисаних ђубрива, које у свом саставу имају више азота.

E sada, ispade da MAP ne moze, obzirom da je u pitanju sastav od NP tj 10:46 ili 12:52?

Mogu sva djubriva. Diskutabilan je datum vazenja racuna (1.1. - 15.11. tekuce godine).

Poslednja izmena:
Moja 3 hektara,kupim za kes 900 kila djubriva po 40 dinara,to mu dodje 36000 dinara i predam racune i cekam na povracaj GODINU dana da mi vrate 9000 dinara.Kakva glupost veka.Neka hvala,za to sto mi preostaje(9000din)mogu da kupim 225kg djubriva i da nadjubrim maksimalno 60 ari ili jedno kj.
A onih 6000,pa to vam je 3000 gorivo,3000 djubrivo.Mali lapsus politicara pred izbore.Sad su ga ispravili.

Pa niste valjda mislili da ce gospodin mocni deliti kapom i sakom subvencije. Bagra, obecavaju i pricaju jedno a budale nasedaju i na kraju prc! Ovakvo uslovljavanje sa djubrivom je neverovatno! I ove racune ce opravdati samo veliki igraci a srednji i manji opet u propast.

Moja 3 hektara,kupim za kes 900 kila djubriva po 40 dinara,to mu dodje 36000 dinara i predam racune i cekam na povracaj GODINU dana da mi vrate 9000 dinara.Kakva glupost veka.Neka hvala,za to sto mi preostaje(9000din)mogu da kupim 225kg djubriva i da nadjubrim maksimalno 60 ari ili jedno kj.
A onih 6000,pa to vam je 3000 gorivo,3000 djubrivo.Mali lapsus politicara pred izbore.Sad su ga ispravili.

A odakle ti taj zakljucak? Pise lepo u ovom clanu 3

Члан 3.
Захтев за остваривање права на регрес за гориво подноси се једанпут годишње, у два примерка, Министарству финансија - Управи за трезор (у даљем тексту: Управа), у периоду од 5. маја до 20. новембра текуће године, на Обрасцу - Захтев за остваривање права на регрес за гориво у _______ години

Tako da, sto pre podneses zahtev, to ces pre dobiti regres. Isto je to tako i za isplatu bilo u predhodnim godinama. Ako pre podneses zahtev za 6000 din, pre ces ih i dobiti. Za gorivo, ista prica.
Pa lakse je njima da isplacuju stalno po malo, nego da im se nagomila previse dugovanja.

Posto mi vise netreba azotno djubrivo,treba mi NPK za jesen ti mene savetujes a i drzava da sad kupim mojih 900 kila djubriva i ulozim 36000 dinara da bih to djubrivo koristio u oktobru-novembru,ma zajebi me tih fora i fazona.
Bas lepo jel imas da mi pozajmis do jeseni 300 eura:osmeh:

Kod nas u selu ima jos neisplacenih subvencija od prosle godine,a vidim da je i ovde to spominjano.

OBAVESTENJE
Zahtevi za 6000 din/ha(bez racuna za pravdanje) podnose se od 01.maja do 30.juna u trezor.
Zahtev se podnosi u dba primerka .
:bravo::ppozdrav:

OBAVESTENJE
Zahtevi za 6000 din/ha(bez racuna za pravdanje) podnose se od 01.maja do 30.juna u trezor.
Zahtev se podnosi u dba primerka .
:bravo::ppozdrav:
Ko i svake godine zahtev se od 1 maja podnosi i prijavljuje se koliko hektara je zasejano odredjenom kulturom,samo su neki poverovali politicarima pricom pred izbore da ce dobiti novac na ruke od 1 aprila.

Kum oce subvencije za gorivo pa pita gde se izdaje neka kartica za NIS pumpe da dobije u startu jeftinije 3 din i sta treba od papira?

Ja odustao od subvencija definitivno,sta mi bog da kao i ranije.

- - - - - - - - - -

Saznao na sajtu NIS!!

Nazad
Vrh