Subvencije poljoprivredi za 2014

Pa dobro je i na jesen. Ionako nece biti nista od tog novca pre jeseni. Ja cu imati dovoljno racuna da ispunim sve odmah sad u Maju.

Nemoze mi niko reci da je normalno da se baci 300kg vestaka od 01.01 do 01 maja

Znaci nekom mojom logikom da bi se doslo do maksimuma, mora se cekati jesen i racuni od npk jer od same uree i kana nema maksimuma!
Jel zahtevi za gorivo i vestak mogu posebno ( gorivo u maju a vestak onda u novembru)?

Da, u pravu si, ne moze, ali ko radi repu, a ja je radim, bacao sam npk I u jesen, a I sada u prolece, zato I imam dovoljno. A sto se tice prijavljivanja, mora sve zajedno I odjednom. U tome I jeste zajeb, prolongiraju placanje za kraj godine.

Jbg tebi dobro i boli te .... Hehee
Al mislim da se slazemo da nam uredba sa 10din/kg vestaka puno otezava stvari!!! Zar ne?

A imam i jedno pitanje za neke koji su ovde izjavili da su kompletirali racune i da treba da predaju.Odakle vam racuni za Gasno ulje??Ako je euro dizel to je nesto drugo.Danas kum isao da pita i rekli mu da racuni za gasno ulje vaze samo od juce a ustvari vaze i od nove godine ali oni kazu da ih nece priznati jer gasno ulje koje proizvodi NIS nije prodavano privatnim pumpama do sada,to sto se prodavalo po pumpama kao gasno ulje nece da vazi i da ima svako mogucnost da prijavi i sudski se juri zbog takvih prevara.Privatne pumpe su tocile loz ulje-crveno na aparatima gde pise gasno ulje i lepo davali racune,evo i ja sam jednom sipao na privatnoj pumpi negde u martu gasno ulje,crvene boje,tj lozak.

Ima ga 50% ljudi, recimo svi oni koji su jesenas uzeli npk na dug, mogu sada da traze racune od svojih dobavljaca zbog subvencija.

A imam i jedno pitanje za neke koji su ovde izjavili da su kompletirali racune i da treba da predaju.Odakle vam racuni za Gasno ulje??Ako je euro dizel to je nesto drugo.Danas kum isao da pita i rekli mu da racuni za gasno ulje vaze samo od juce a ustvari vaze i od nove godine ali oni kazu da ih nece priznati jer gasno ulje koje proizvodi NIS nije prodavano privatnim pumpama do sada,to sto se prodavalo po pumpama kao gasno ulje nece da vazi i da ima svako mogucnost da prijavi i sudski se juri zbog takvih prevara.Privatne pumpe su tocile loz ulje-crveno na aparatima gde pise gasno ulje i lepo davali racune,evo i ja sam jednom sipao na privatnoj pumpi negde u martu gasno ulje,crvene boje,tj lozak.
Ja cu imati kompletno i djubre i gasno ulje. Razlog je sto radim puno vise povrsine nego sto mogu prijaviti. Tako da mi ne treba ni puno gasnog ulja,a nisam ni posejao sav planirani kukuruz,pa mi nece puno ostati za potrositi.

Ima ga 50% ljudi, recimo svi oni koji su jesenas uzeli npk na dug, mogu sada da traze racune od svojih dobavljaca zbog subvencija.

A kako ja da opravdam 6500 kg Mapa kojeg sam kupio za kesh jesenas?! Da bi priznali i to pa prolecnom Urejom i Sanom prebacio bi normu, imao bi i da poklonim, ovako videcu sta cu.
Ako su ostali maloumni onda je trebao bar g-din ministar usati Gl. da im otvori mozak i da im kaze da su ljudi i jesenas bacali djubriva i da poljoprivredna godina ne pocinje 01.01. vec u Oktobru prosle godine!

@peet Pa on im je zatvorio mozak. Jbg, mnogi su tako uradili. Sad jedino da cekamo jesen da skupimo max kolicinu da bi iskoristili sve. Ne svidja mi se sto se predaje jednom godisnje, ni za gorivo ni za djubrivo.

Nazad
Vrh