Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dobro kazes sami sebi smo najtezi, umesto da zajedno napadamo da dobijemo od vlasti sredstva sto pre i sto vise srpska posla sto bi se reklo daj da komsija dobije manje od mene a ne da dobijemo vise pa da obojici bude boljeSve sam sigurniji da ova tema treba da promeni naziv u " Ko bi trebalo da dobije subvencije " jer svako ima neki predlog ko bi a ko ne bi trbao da dobije subvencije .
Moje iskustvo i dugogodisnje pracenje ukazuje da su profiti [ako napisem zarada misice neko na platu svi misle samo na to] dosta neujednaceni po granama te da je dosta tesko izvuci konstantnu cifru koja zapravo i ne postoji.Ako se uzme dovoljno dugacak vremenski period 5-10 god.cifre ukazuju na tih 10-20% u vaznijim granama. Ali se tada javlja drugi problem :u tom vremenskom razdoblju morate obracunati visok procenat amortizacije osnovnih sredstava za rad sto dovodi profit na izuzetno mali procenat. I sve to poljoprivredu cini neatraktivnom delatnoscu.Zato što je zarada 10-20% a obrt jednom godišnje.
Zasto da komsija dobija koliko i ja ako on ima daleko bolje uslove za bavljenje poljoprivredom.Automacki drzava nas koji imamo zelju da se bavimo ovom granom posla a nemamo tako povoljne uslove izbacuje iz istog.Dobro kazes sami sebi smo najtezi, umesto da zajedno napadamo da dobijemo od vlasti sredstva sto pre i sto vise srpska posla sto bi se reklo daj da komsija dobije manje od mene a ne da dobijemo vise pa da obojici bude bolje
nezelim da se prepirem vojvodina srbija i ko ima bolje uslove ali kolega jedno znam da ako ja i ti posadimo krompir kod tebe je bolje ako imamo sljivu kod tebe je bolje ako imamo malinu kd tebe je bolje i tako dalje a logicno je da je kod mene u vojvodini bolje sa zitaricama pa ti razmisli ko tu nije nas mislim da je bespotrebno voditi politiku sa pitanjem ZASTO JE NEKOME BOLJE NEGO MENI vec treba videti ZASTO JE MENI GORE NEGO NJEMU u to neracunam novokomponovane bogatuneKonkretno,ravnica,DALEKO bolja zemlja,veca mogucnost bolje prodaje poljoprivrednih proizvoda,DALEKO veci prinosi nego kod mene,daleko tezi uslovi rada zbog brdskog kraja,vece potrosnja goriva.Odavde beze otkupljivaci jer su mali prinosi,manji kvalitet pa ja da bi prodao psenici i kukuruz treba da jurim kilometrima daleko da neko kupi....i da ne nabrajam dalje...zna se sve samo se cuti o tome jer zna se cemu vodi ovakva diskusija,ali ja nisam mogao da precutim jer osecam se ugrozeno kao i celo moje selo koje o tome sve vise prica ovih dana.Svaki nas zahtev poljoprivredi i ministarstvu je vodio odgovoru:Odakle ste,Pocerina,ajd zdravo!