Subvencije poljoprivredi za 2014

Ma nisu problem subvencije nego celokupna agrarna politika koja je puna rupa i propusta sto idu na ruku veleposednicima a znate na koga mislim, ova crkavica je samo mazanje ociju da bismo cutali a ja se pitam dokle vise tako??? Mi ovde mlatimo praznu slamu dok oni smisljaju kako ce nas sistemski unistiti, dok se neujedinimo i konkretno odredimo ciljeve ni bog nam ne moze pomoci...
Kad se stane na put malverzacijama i kad se iskristalise ko se bavi stvarno poljoprivredom tada ce se moci nesto uraditi jer dokle god pare iduu u pogresne ruke svima nama sto smo nezadovoljni nece biti bolje!

- - - - - - - - - -

I nisam imao nameru da prizivam nikoga s toga se izvinjavam ako se neko osetio uvredjenim, Diklofen ono pitanje nije prozivka a verujem da mozes objasniti sta zapravo ljudi rade a ja zelim da ukazem posle na nesto :off_topic: izvinjavam se

Napokon nisam vise hobi poljoprivrednik sad sam registrovano PG i sada ocekujem subvencije isto tako sa punim pravom diskutujem i iznosim svoj stav pa makar se to mnogima ne dopadalo.Jeste da imam reg. zakonski minimum i od toga verovatno necu videti more ali ko moze sto da ne ide.

након 14 страна у овој теми и ко зна колико у сличним мој закључак је да је врхунац у пољопривреди досегао онај ко успе да од 3месеца летња 10 дана кваси ду*е у пресолцу - саламури

Ko nije zaradio od svog rada da ode sa porodicom na more, njemu treba dati subvenciju da kupi uze (stranjku) pa neka bira drvo. Neznam o kakvom utrkivanju sa nekim zemljama poput Nemacke pricate, kada su oni sredjena drzava I imaju zasticeno trziste. Zasto neko ne proba da nesto izveze u zemlje eu. Citajuci ovu temu vidimo kako su neki naprasno postali sazaljivi na ove sa 3-5-10 ha obradive povrsine. Pa kao ''dajte njima da ne propadnu'' a ako se vratimo u neke teme, mnogi od tih istih su pisali kako ti mali treba da prodaju, izdaju svoju zemlju. Registrovacu gazdinsto I ostaviti kontakt telefon, da mi se jave ovi nezadovoljni da im uplatim na racun moju subvenciju.

Poslednja izmena:
Za Matijevića nemam zakupljeno ništa.Znači ni 1ha nemam državog da sam ja zakupio a da bilo kod drugi to radi sem mene lično.
Ali iskreno da ti kažem to mi je i greška.

Slazem se tvoja greska ali ti si jedan od retkih koji zeli posteno, znas kakve se malverzacije rade i zato ja kazem da bi trebalo ukinuti tu crkavicu jer onda ni ti veliki ne bi imali racunicu da rade ako je ekonomski ne opravdano mozda da 3 godine ali ako ne ostvaruje profit propadace brze od nas sitnih... Jer kod mene licno ja teram i rmbacim sve al on mora da placa i radnike pa da vidimo koliko su spremni dugo da rade na nuli ili cak minusu, a ukidanjem davanja direktnih pricam ovi sto mu uzimaju zemlju nece dobiti ni dinar od

- - - - - - - - - -

Tako da kad se iskristalise situacija pare ce ici posle u prave ruke a i bice zemlje a to ce biti verovatno Nikad

Није ми јасно чему то стално вређање и омаловажавање, нас пољопривредника који обрађујемо своју њиву, па макар она била само 10 јутара. То је моја дедовина, каква је таква је. А ди су наши новци то је друго питање.

Није ми јасно чему то стално вређање и омаловажавање, нас пољопривредника који обрађујемо своју њиву, па макар она била само 10 јутара. То је моја дедовина, каква је таква је. А ди су наши новци то је друго питање.

Nisi razumeo, ne vredja se niko ko obradjuje tu zemlju i zivi od togaa makar i to bio 1 ha, nego prozivam one sto ne rade nego daju u podzakup i svoju i drzavnu zemlju i samo uzimaju kajmak od subvencija i dizu cene arende e te prozivam i takvima ne treba dati ni zutu banku a ne subvencije a prvi su da kukaju

Recimo ukoliko je proizvodjacka cena tovljenika koga ja proizvedem 180 din ,a kod nemackog farmera je recimo 150 din on ce imati racuna da plasira svoj proizvod po 160 ovde ,ukoliko ne mogu izdrzati takvu cenu moram prestati proizvodnju .Carina vise nema da nas stite .Zasto je kod njega jeftinija proizvodjacka cena -zbog pomoci drzave . Subvencije prakticno postaju carina jer sto vecu subvenciju dobijes tvoj proizvod je jeftiniji i konkurentniji .

Zar vi mislite da Nemacki farmer radi za subvenciju I proizvodi svinjce za 1,3-1,4 eura/kg. On dobija tu drzavnu stimulaciju, ali prvenstveno ima dobre zarade od svog rada, jer drzava vodi takvu politiku da stiti svog farmera. Kilogram svinjskog mesa u Nemackoj je 7-8 eura/kg u prodavnici minimum. A to sto ovi nasi uvezu pa neko lupi cenu nizu nego sto je trenutno kod nas na trzistu, to se zove vestacki obaranje cene. Uveze se skuplje I zaradi se, a nase se kupuje po oborenim cenama I zaradjuje se jos vise.

Ne mislim da Nemacki farmer radi za subvenciju vec da mu ta subvencija jos uvecava profit i subvencije su im svakako vece nego kod nas ,ne znam kolika je cena zive vage kod njih cene sam naveo kao primer . Vi ste u pravu kad potencirate da treba ziveti od sopstvenog rada ali subvencije naprave pometnju pa je za isti rad profit nekom veci nekom manji .

Poslednja izmena:
Cena stoke je niza nego kod nas. Imaju kvote. Cista zarada mu je subvencija, ostale zarade retko kad da ima.

Bice subvencija i ove godine samo bez kesa.Danas mi kaze covek iz ministarstva da ce se davati kroz povracaj za seme vestak i dizel.Videcemo da li ce to ostati ili ako budu izbori mozda promene taktitu i udele neke novce.

E kod ovih brate ima i te kako jer sve kupuju pa i ljude za potpis.Sto se mene tice najbolje je da ukunu i socijalu(subvenciju) barem ce ljudi malo trezvenije razmisljati.
Sto se tice subvencija iz EU zaboravite te cifre dok ne dozvolimo da se zemlja prodaje strancima oni ce da nas preko svojih poltrona ovako i zamlacuju.

Mene zanima da li i u drugim drzavama pre ulaska u eu se ukidaju subvencije poljoprivrednicima ili smo mi najjedinstveniji s l u c a j ?

Slazem se tvoja greska ali ti si jedan od retkih koji zeli posteno, znas kakve se malverzacije rade i zato ja kazem da bi trebalo ukinuti tu crkavicu jer onda ni ti veliki ne bi imali racunicu da rade ako je ekonomski ne opravdano mozda da 3 godine ali ako ne ostvaruje profit propadace brze od nas sitnih... Jer kod mene licno ja teram i rmbacim sve al on mora da placa i radnike pa da vidimo koliko su spremni dugo da rade na nuli ili cak minusu, a ukidanjem davanja direktnih pricam ovi sto mu uzimaju zemlju nece dobiti ni dinar od

plasim se da politikom -komisji nek crkne krava - ne dodjemo u situaciju da veleposednici ne spuste cenu radne snage i ostalog normalno na teret drugog a oni se naplate kad male potope
bila je prica nekad - 12.000din po hektaru do 30ha je sasvim ok, ali nekom je to smetalo

Nazad
Vrh