Subvencije poljoprivredi za 2014

Mali poljoprivrednik nece moci da parira velikom makar imali iste prinose jer veliki imaju razradjenu semu kao sto je pruzanje usluga, povoljnosti prilikom nabavke repromaterijala, povolnosti prilikom predaje proizvoda jos subvencije i to je to. Pitanje je vise ko je mali, a ko veliki? Od 5ha ratarske proizvodnje sigurno nemoze da se opstaje kao cist poljoprivrednik ma kolike subvencije tu bile i to je sipanje u vrecu bez dna. Kod takvih nema ni kreditne sposobnosti pa da na taj nacin nesto pokusaju.Treba pomoci tim ljudima,ali tu velikog napretka nema. Pomaze se ruralno nerazvijeni krajevi raznim povoljnostima i da li ima nekog napretka? Slabo.

Mislim da je najbolje da svako od nas slobodnih uhvati po neku iz vlasti, da dobijemo privilegije :osmeh: za celu grupu :haha:

[h=5]Poštovani članovi foruma, kolege poljoprivrednici!

Imam pitanje Vladi, Ministrima, kreatorima (anti)agrarne politike u Srbiji.
Prema popisu poljoprivrednih domaćinstava 2012. god. u Srbiji ima 631.552 polj. gazdinstava i od poljoprivrede živi 1.442.628 osoba. Istovremeno
manje od 2 ha obrađuje 47% gazdinstava
2 - 5 ha 29%
5 - 10 ha 14%
10-20 ha 5%
preko 20 ha samo 3% što je i neki minimum za preživljavanje.

Najnovijim najavljenim merama, ukidanjem subvencija, poreskom politikom Vlada nedvosmisleno ide ka uništavanju 97% malih poljoprivrednika, koji će zbog nagomilanih dugova biti primorani da pošto-po-to rasprodaju svoju imovinu već postojećim veleposednicima. Dali pametna gospoda misle, da 1.400.000 vrednih građana ove zemlje treba šutnuti na ulicu i napraviti od njih gologuzane?
Mogu odmah da počnu pisati novi Ustav nove države GOLOGUZIJE.

Žao mi je što kvarim praznično raspoloženje pred Božić, ali da se zna da smo jako uplašeni.

Mir Božji - Hristos se rodi!

Korišćeni podaci: www.popispoljoprivrede.stat.rs[/h]

Vidis Pista tu lezi srz problema. Ti si ubedjen da ces (si) kroz proteste pomagao "velike". Osnovni problem kod srba je da nam je uvek neko drugi kriv za ono sto nam se desava. Do god "mali" ne shvate da im niko drugi osim njih samih nece pomoci do tad mozemo samo laprdati na forumu i u ostalim jamama gde nas niko ne zna i ne cuje i gde se krijemo iza svojih strahova.
Predlazem moderatorima da temu prociste od suvisnih i bezpotrebnih postova koji se manje vise ponavljaju vec duzi niz godina. Ovim se nista ne postize osim sto se tema prosiruje u nedogled i onda kad treba da se procita nesto konkretno, tipa koliko iznose subvencije, ko ima pravo na njih, kad se ocekuju, sta je potrebno da bi se dobile i ostale korisne informacije, nailazimo na "prazne" postove nekih "malih" i "velikih" paora koji se kriju iza nadimaka na forumu.
Ljudi manite se praznih prica na forumu i ako hocete nesto da uradite za sebe ujedinite se i pravdu potrazite na ulici, ispred vlade i na ostalim mestima predvidjenim za to. Ovo definitivno nije mesto gde cete dobiti subvencije, ovde jedino mozete da dobijete ban :osmeh:

@Prapaor, sa tvojim stavovima sam se često slagao,ali za ovaj ne mogu nikako,da ne počinjemo novu polemiku na par strana,samo jedno pitanje imam za tebe,navedi mi jedan uslov koji su mali paori tražili,to na šta ti ciljaš da smo svi izlazili na proteste zarad jednog cilja da nas ozbiljno shvate i da nas više ne ucenjuju,to ne pije vodu,jer se zna ko je jedini profitirao sa tih protesta,i samo nemojte pisati ono ja sam mali poljoprivrednik a radim 50 Ha,jer za mene je podela na male i velike ovo što je postavio Pišta.

Ja mislim ako bude ovako kao sto su misle da ce biti da bih 70 posto malih poljoprivrednika zavrsilo iza resetaka zbog ne vracanja kredita.

Mi moramo da shvatimo da je to i cilj ove nase drzave da uniste poljoprivredu da bi nas prodali posto poto, a i mi sami doprinosimo time.

Malo šale nije na odnet. Upola manje subvencije sigurno nisu lepa vest.

Druže nije upola manje nego nula subvencija citaj http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/432534/Glamocic-Menjamo-nacin-subvencionisanja-u-2014

Neznam za tebe ali meni puno znaci svaka subvencija bez subvencije pucamo sigurno ja radim oko 35ha nisam veliki poljoprivrednik a ni jako mali ali svoje zemlje imam tek oko 10ha znaci malo. Videcemo ja sam protiv da se ukine subvencionisanje poljoprivrede ,svako ko je normalan ce da se slozi samnom neborimo se mi ovde svi koji smo veliki ,vec se borimo i mi mali za te subvencije koje nam puno znace. Ovo ne smemo dozvoliti a da se mi nepitamo poljoprivrednici. I posle opet kazu evo opet ovi poljoprivrednici prave sr..... blokade sta ti ja znam sta,ali se nepitaju ko nas na to primorava !

- - - - - - - - - -

Budi siguran da ce se odazvati nebrini se ovo nece tako lako proci bez blokada.

Bas su me iznenadili ovom najavom ukidanja tih 6000 po ha, pre samo 2 meseca je bilo reci da subvencije ostaju.

Hoce manje subvencionisati i gradski prevoz ili neka preduzeca,mislim da nece ali sta ces, sto kazu tako nam je kako nam je ...

Mislim da to ipak nece proci, minister je nov, ne zna jos uvek sta radi, a bas je morao sada to da objavi, mogao je I na prolece, kada budemo prijavljivali povrsine.....

Nazad
Vrh