Subvencije poljoprivredi za 2014

Pa i jeste cilj da mu se pomogne da uzme takav traktor, da radi jos zemlje itd a ne te pare da uzme stavi u dzep pa na more i da je srecan sa 10 ha

- - - - - - - - - -

A sad da kuka kako nema

- - - - - - - - - -

Ako ima za arape nace se valjda i za tog sto ima 5ha ako hoce da radi

Na moru sam zadnji put bio 85-86 godine, kad sam služio vojsku. Jedva mogu otići u Beograd na sahranu, moram žuriti kući da pomuzem krave. Uzgred rečeno, 85-86. sam i bio srećan sa 10 ha ali posle nisam se snašao u mutnom i tu sam gde sam.

Procitao sam postove sa ove dve-tri strane i neznam sta da kazem, sto rece kolega paor izvesno je da protesta u skorije vreme nece biti. Moje misljenje je da subvencije ostanu i dalje jer su potrebne malim gazdinstvima.

Procitao sam postove sa ove dve-tri strane i neznam sta da kazem, sto rece kolega paor izvesno je da protesta u skorije vreme nece biti. Moje misljenje je da subvencije ostanu i dalje jer su potrebne malim gazdinstvima.

I ja mislim da protesta neće biti, jer mi mali sa trulim ferdžama iz Titovog vremena ne smemo se usuditi da napadnemo Beograd.

Mala gazdinstva po mom mišljenju imaće prava na subvencije (zbog demagogije), samo neće moći da ih ostvare...

Pa i jeste cilj da mu se pomogne da uzme takav traktor, da radi jos zemlje itd a ne te pare da uzme stavi u dzep pa na more i da je srecan sa 10 ha
Sta lupas gluposti, kad lezu subvencije? u februaru-martu kad trebas ulagati ili u junu-pa nadalje kad se ide na more?
dok one legnu ja sam se istrosio za sve zivo od repromaterijal, naravno da cu ih potrositi proizvoljno, a da ne govorim koliko je neozbilno tih 6k da bi se bilo sta investiralo od njih!!!
to su oni nama dali za cigarete i sibice kakvo more!

- - - - - - - - - -

Rekao sam svima subvencije zato sto procentualno svi imaju isto ulaganje pa dali je to na 10 ha ili na 200 ha.
Jeste treba svima, al situacija nije sjajna, pa kad je vec tako daj da se pomogne kome su potrebnije onom sa 10-20ha malo vece sebvencije, pa za ostale sta ima! a ne ''JA'' sa 100-200ha prvi u terzoru za novce a na blokadama me nema nigde. onda te subvencije ugradjujem u vecu cenu arende da nemoze niko da me prati pogotovo ovi sa 10-20ha, sta ce jadan terba deca leba da jedu a ne da se takmici sa budalama!!

- - - - - - - - - -

@Peet Za tvoju informaciju, NIKADA nisam prijavljivao domacinstvo I ne pada mi na pamet. Sto se ti javljas, kada ti niko ne drma kavez. Obradjujem zemlje 40 tak ha pored ratarstva I povrtarstvo I niko me nije terao da ulazim u proizvodnju, niti sam ja trazio podrsku neciju, pogotovu drzavnu. Dali sada treba da se borim za trbe I tvoju subvenciju. Ma boli me ku,,c za tebe I takve kao sto si ti. Visis po forumu I vodis neku politiku. Ako ti ne odgovara sta ti daju prodaj zemlju pa idi gde imas bolje. Ja radim I ulazem svoje pare I ne cekam povracaje I ne cucum pred salterom. Od drzave trazim samo da zastiti trziste od konkurencije sa strane.
Moderatori ne spavajte nego kaznite ovaj prostakluk.

Poslednja izmena:
Evo ja sam taj koji je išao na more sa parama od subvencije, priznajem! I mnogo mi je drago zbog toga, uplatili mi taman kad mi je trebalo :osmeh:
I mogu vam reći da mi je draže što sam se pržio na plaži i uživao 10 dana nego da sam se pržio na krovu šupe, a to ne znači da nemam želju da pravim drugu recimo. I da, srećan sam sa ovim što imam, naravno težim da napredujem, ali umereno a ne da se zaglavljujem u kreditima jer mi eto država daje da radim što više zemlje i da teram što skuplje traktore. Neko će reći da stvarno nemam motivacije zbog ovoga, ali kad dođu ovakva vremena kao sad, mnogo brže propadnu oni koji su za dan postali veliki poljoprivrednici, nego onaj ko kupuje od svog rada zemlju, mehanizaciju... Subvencija je tu samo da pripomogne i olakša proizvodnju. Tako bar ja vidim stvari.
A nisam ni kukao da nemam (pošto sam dosad ja taj po komentaru, koji je srećan sa onim što ima), i proletos sam rekao ako daju- daju, ako ne daju- ne daju i gotovo, ja sigurno neću da dopustim da mi od njih zavisi prolećna setva.

Dragane, mene nikakve blokade više neće videti u skorije vreme, (stvarno, ne znam šta bi trebalo da se desi) baš zbog onih velikih koji su samo u trezoru prvi, dobijali table za dž i onda ćutali dok je svakom paoru koji normalno radi bilo u glavi da istera nepravdu. Za koga se ja borim onda, zapitao sam se 100 puta. Sve u svemu- teška vremena, prijatelju moj ...

Subvenci??????je uvek dolaze pre vremena, zar nije tako ?
Neki su ih dobili jos pre par meseci a setva je tek na prolece. Vidite kako nasa drzava vodi racuna o nama, kao ni jedna druga.

- - - - - - - - - -

Subvencije uvek dolaze pre vremena, zar nije tako ?
Neki su ih dobili jos pre par meseci a setva je tek na prolece. Vidite kako nasa drzava vodi racuna o nama, kao ni jedna druga.

A šta nekog boli ona stvar gde i kako ja trošim tih bednih 6000rsd/ha?Jel su to moje pare?Jel sleduju mene?
Meni je u interesu da unapredim svoju proizvodnju i dignem je na što viši nivo.Svako od nas se bori da mu što više rodi.Kod nas je problem što je postalo nebitno koliko ti rodi nego je bitno kolika je cena.E tu cenu ne diktiramo mi niti je možemo sa subencijma pokriti niti krigovati.
Što je poljoprivrednik manji njemu ta direktna davanja po hektaru više znače.Evo ja Vas pitam ko je od malih ili srednjih poljopivrednika iskoristio svu naftu ,a da je nije preprodo ili nekom ustupio?Verujem ni 10%.Veliki su to iskristili u 90% jer rade usluge i ono naj bitnije imaju para da prave zalihe.Isto tako će biti i kad dođe da se radi sa đubrivima i semenom kao sa naftom.
Ne mogu da verujem a neko kaže da mu ne treba tih 6000sd/ha.Pa ajd što lažete nas ali lažete i sami sebe.

Ovo je postao SNS forum,koje nebuloze,sada vam nisu potrebne subvencije kada ih Vucko ukida,prodaje Vojvodjansku zemlju arapima,a do juce su svi oni koji sada kazu da nisu potrebne subvencije sedeli na barikadama,izgleda da su se neki ovde dobro nagumali u proteklim godinama,pa im sada subvencije nisu potrebne,ostavite ih Vucku,njemu su potrebne da se ozeni jos koji put,sramota...

Свето, јел ти мислиша да ако неко ради 500 хектара земље, може да конкурише једном шваби који исто толико ради, са ценом коју нам они наметну, када се тржиште отвори, без озбиљних субвенција и помоћи државе?
E
Galicije ajde lepo citaj sta sam pisao da se ne ponavljam. Cinime se da sam rekao par puta da nam realno placaju mase proizvode... Ne zalazem se da subvencija nema nego da te subvencije odu u prave ruke a ne kvazi paorima koji nemaju ni tog fergusona 539 ni jednu jedinu masinu zar takvom treba dati subvenciju??? Zasto??? I pardon subvencije lezu kako kome zavisi kad se preda zahtev bla bla bla tako da moze i na more i na zimovanje.... I svaka cast pojedincima sto su iskreni

Ajde molim te, mene su ispljuvali neke persone na forumu kad sam rekao da zemlja koju koristi VU Karadjordjevo treba da ide na licitaciju. Nas 100 je otimalo zemlju, kako to vole neki da kazu isti oni koji su nas pljuvali na blokadama, od Arapa i od lokalnih tajkuna. I sta je bilo, nista, Arapa nema zemlja je skoro u parlogu, ali je bitno da ne ide na licitaciju jer je to nekom u interesu.
Politika ce napraviti da cemo biti presretni sa bilo kakvim vidom subvencija, a ovih 6000 cemo samo da sanjamo.
Ziveo drug Crni i partija !!!

ja ipak mislim da su tek pocele muke ovog naroda,samo pogledajte svake godine poskupljenje to ce ici tako dok narod ima para....ipak poljoprivrednici tu jos najbolje prolaze svi nesto kupuju novo i prave nesto,ipak nisu dobro stegli kais ovi na vlasti

Itekako znam da si od onih tvrdoglavih kojima nista ne odgovara i koji tera inat i nece da registruje gazdinstvo a laje od kad se daju subvencije da treba prekinuti time. Ako imas problem s kur..m duvaj ga malo pa ce ti proci glupsone jedan nekulturni, kad se tako ponasas!

А ово није простаклук и то од особе која диже живце половини форума са својим политичким залагањем....пошто верујем да дотична особа има 15 год,требало би му бар мало ублажити казну..

НЕ, оном ко не ради земљу и нема пољо. машине, не треба давати субвенцију. То је велики пропуст државе, намеран или не, то нећемо знати, али слажем се у потпуности са тобом у вези тога.А што се тиче реалних цена произовда, ТАЈ дан друже нећемо угледати, нажалост...па је свака помоћ, била она и 6000 динара добро дошла и теби и мени и другима, ма колико радили земље. Да ме не разуемш погрешно, под овим сам мислио на нас сељаке, који радимо земљу, не на ову другу групу....

Dosadni ste sa tom drugom grupom.Koja druga grupa?To je bilo 2008 kad se licitiralo po 3000rsd/ha a subvencije bile 14000rsd/ha.Ko je sad lud da licitira za 30-60000rsd/ha samo zarad subvencija od 6000rsd/ha.
Prestanite više a gledate druge nego gledajte kako Vama da bude bolje i shodno tome se ponašajte.

A posto nisam informisan, da li su i komsije ili ti druge drzave isto tako imali pametne ministre da im ukidaju subvencije i da ih pretoce kroz investicije ciji ce partijski sinovi da dobijaju kolace,,a ostali nece ni masnu krpu?? Ima li neko informaciju o tome ili smo mi jedinstveni po svemu, od opstanka pa do umentosti????

Ja obradjujem 60 hektara a imam registrovano10 hektara i dobijam subvencije sa te povrsine.Sa ostalih povrsina subvencije uzimaju vlasnicia deo nije moguce registrovati.Meni licno bivise odgovarao podsticaj po kilogramu robe mada to mnogi kritikuju ali po voljisadasnje vlasti izgleda nece biti nicega.

Dosadni ste sa tom drugom grupom.Koja druga grupa?To je bilo 2008 kad se licitiralo po 3000rsd/ha a subvencije bile 14000rsd/ha.Ko je sad lud da licitira za 30-60000rsd/ha samo zarad subvencija od 6000rsd/ha.
Prestanite više a gledate druge nego gledajte kako Vama da bude bolje i shodno tome se ponašajte.
Diklofen, koliko radis drzavne zemlje a koliko si zakupio za matijevica?? Ako radis drzavnu naravn

Ovde kako neki pisu izgleda tako kao da smo mi Vojvodjani izmislili subvencije:sta:.Koliko znam u svim zemljama u okruzenju ima subvencija pa cak i u onim razvijenijim dosta od nas.Tako da po meni ko nece da se registruje i da dobija subvencije on netreba uopste da komentarise u ovoj temi.Mene licno ako nezanima neka tema ja ni ne komentarisem u njoj

Nazad
Vrh