Subvencije poljoprivredi za 2013 godinu

Nije uopste bitno dali ljudi uzimaju kredit ili ne to je njihova stvar,recimo da su vecina ljudi godinama radili sa starim masinama namucili i zasitili,ljudi modernizuju svoje masine osavremenjavaju proces rada idu u korak sa vremenom sto je i boje naravno,ja nisam pristalica kredita ali nemam nista protiv ako mogu da isplate sto da ne.
Dace bog da rodi zob ,uz puno srece i puno para pa ce seljak sve da k..ra.

Poslednja izmena:
Свиђа ми се решавање проблема код млађих, урадиће неко уместо мене, ако може по доброј цени, а ако то све не онда РЕВОЛУЦИЈА. Има мали проблем, то је што револуција једе своју децу, и обично две генерације око ње најебу, да би трећа уживала. У Србији је та статистика још гора, али очигледно у нама још има жеље да тестирамо ту статистику. Кад приметиш да крене, зови, идемо сви. Иако сам некако пре уверен гледајући млађе, да је ово неко постреволуционарно време чија је главна карактеристика склоност ка конформизму. Утолико је моја револуционарна жеља већа са обзиром на лошу стартну позицију.

Marko sta ti ovde truckas,kakva razmisljanja mladjih ?
Pa nije Bojcetic nikog molio da mu radi ni cekao da mu s neba padne traktor u njivu,nego je posteno platio 35e/kj a sto je ta cena pa nije sigurno sto je Bojcetic tako hteo,nego tom sto radi gori pod nogama pa daj sta das samo da se kredit otplacuje. Nije mi jasno jel se pravis ..... ili si stvarno ..... pa ne primetis da se ovde pocela prica o rentabilnosti.

Грешиш, и то више пута. Прво, почели смо горе да би било добро да је држава већ дала субвенције и тако би људима олакшали, јер не би морали да се задужују по лошим условима, где су јел да кредити само један од видова задуживања, и тако је ово дотле отишло. Друго, одакле ти идеја да ја имам нешто против њега и његовог мишљења, па да стајеш у његову одбрану? При томе га нико и не напада. Треће, што се уопште мешаш у разговор. Четврто, мало сам се зезао као и он за револуцију. :haha: А ти млад па озбиљан, што би се рекло стармали. :osmeh:

Ipak gresim,jer koliko sam ja mislio,a mislim da i vecina tako misli je da samo lud covek racuna na subvencije kao ozbiljna sredstva jer sa njima ne mozes ni 150kg djubriva kupiti.... Odavno znamo da je dug los drug.
Drugo odakle tebi da ja mislim da ti mislis nesto lose o Bojceticu ?
Trece prvi si me uvukao u taj razgovor citirajuci jedan od mojih postova na ovoj stranici.
Cetvrto ovaj deo mi bas deluje fazondzijski prosto ne znam iz kog si ga zabavnika izvukao ?
Иако сам некако пре уверен гледајући млађе, да је ово неко постреволуционарно време чија је главна карактеристика склоност ка конформизму. Утолико је моја револуционарна жеља већа са обзиром на лошу стартну позицију.

Сад више и не знамо јел смо сиромашни или богати, хоћемо или нећемо субвенције. Но кад саберемо, 50 мелеона је 50 мелеона.
Па нападе ме да нападам човека, па отале.
Јесам те цитирао, ал појам немам зашто. Ако инсистираш, потрудићу се да се сетим.
Да се задржимо код четвртог, појма немам из ког Забавника, пошто сам га давно читао, редовно. Е сад, дал је баш овако писало појма немам, а некако сам препотетно уверен да сам од тог времена напредовао. А опет пошто видим да се то свима дешава, капирам да је и мене ваљда напредак спопао. :osmeh:

Verovatno necu uzeti svo gorivo sto mi sleduje za prolece,ne necu,nego ne mogu,nemam nameru da ulupam novac pa da mi stoji na zalihama a imam pravo i na jesen da uzmem gorivo_Otprilike ce mi trebati polovina od onog sto mi sleduje,uklucujuci i zetvu,pa cu toliko i uzeti.Sad bas nesto razmisljam,mozda je to i bio plan ministarstva da smanje subvencije na svaki nacin,ali da ispadnu velikodusni,slicno onoj pomoci kad guraju niz brdo

Ja cu da uzmem svu naftu ako u dogledno vreme stigne premija za mleko,u suprotnom uzimam samo sto ce mi trebati. Opet,gledacu da kupim sve,nece se baciti nafta.

Danas sam saznao,ako je tacno,da za Macvu,Pocerinu i jedan deo Srema ima samo tri (3) pumpe na kojim moze da se toci gorivo za poljoprivredu i to po jedna pumpa u Sapcu,Platicevu i Debrcu.Ovo vise nije pametno,ili rade na tome da mnogi odustanu od kupovine goriva,samim tim i od subvencija za gorivo.Imam pumpu na kilometar od kuce,a od ove tri,koje su oni odredili,najbliza mi je 25km,plus guzva,ja prvi necu ici tamo da tocim gorivo.

Bio danas po dva bureta D2...Cena prljavog D2 je ista kao i ED 150,9 din. SRAMOTA!!!::jako_besan::::jako_besan::
E baš su nam onda pomogli sa jeftinijim D-2 čišćevinom. Podigli cenu D2 za 30 dinara + platiš bošistu izađe ti jeftinije da ti ne pomažu. Subvencije od 6.000 din. za prolećne radove ti isplate u junu, julu. Divota jedna

U Rumi na pumpi je 150.9 dinara a u Pećincima 156.9.Juče sam doneo jednu turu i sipao u traktor veoma je čist D2 nije mulj kao prošle godine.Nema nikakve gužve.

omacva
imas pumpe u Bogaticu,Prnjavoru i Gluscima,ninajednoj nema guzve,skoro svaki dan prolazim pored njih,ma nema narod ::novac::
Znam sve gde ima pumpa,bio sam u gradu na NIS-ovim pumpama,prodaju gorivo ali nece da overe racun,kazu da imaju odredjene pumpe za poljoprivredu.

- - - - - - - - - -

Da,i u Sapcu je 150.9din/l.Ne znam kakva je,kakvog kvaliteta,znam da sam od proslogodisnje regresirane nafte morao da radim pumpu.

Nazad
Vrh