Subvencije poljoprivredi za 2013 godinu

Dosta ljudi su uzimali repromaterijal na odlozeno placanje za jul, avgust, a velika vecina za septembar. Neznam da li u ovoj situaciji mogu da dobiju fiskalni racun , ili ga dobijaju tek kad to sve plate tog datuma.

Ma strasno, sjebace oni nas kako god se okrene. Nije mi jasno zasto ove godine svi imaju pravo tih 12 hiljada ili koliko vec?! Jel u redu da ja koji uplacujem pio i bavim se iskljucivo poljoprivredom budem stavljen u isti kos sa nekim penzionerom koji uziva u dobroj penziji vec ko zna koliko. Sad i on moze da registruje i da ostvari istra prava ko ja a nema ni jednu masinu ima par njiva koje mu ja obradjujem, kukuruz vidi dvaput godisnje kad mi da dzak sa semenom i drugi put u dvoristu kad mu iskipujem. Jel to posteno? Ja se izvinjavam unapred nije mi bila zelja da uvredim nikoga zato sam dao moj primer...
Ja te podrzavam,otkad nije obavezan pio,poceli su problemi.Do tad su bile i vece subvencije,a i gorivo si mogao kupiti na bilo kojoj pumpi i kupujes koliko ti treba.Posle 5. u mesecu dobijes povracaj za to kupljeno gorivo,dodas jos nesto para i kupis opet koliko ti treba.Bilo je jednostavnije,a bolje.Ne zelim ni ja nikog da uvredim,ali trebalo bi da se zna neki red.

- - - - - - - - - -

Jel subvencije ove godine dobijaju svi nebitno da li placaju penzionalno ili ne
Svi "dobijaju"...

- - - - - - - - - -

Pa jel posteo da imam registrovano gazdinstvo, placam zdravstveno i penzisko a zena i sin koji su clanovi tog istok gazdinstva nemaju zdravstvene knjizice?
Kod nas nije tako,ako npr. nosilac gazdinstva placa,njegova supruga i deca imaju mogucnost da overe knjizice

To baš nema logike kako neko može da ti da fiskalni a nije naplatio robu,ako tako svi rade onda je to kršenje zakona i to debelo.
Prosle godine sam uzeo na odlozeno,ali sve sto sam uzeo bilo je skuplje 20%,ali sam dobio racun odmah.Jedino ako gazda nije ubacio svoj novac u kasu,i onda cekao da ja platim i da on uzme svoj novac,uvecan,naravno.

Jer stvarno trebaju racuni da bi se dobile subvencije,jebote pa ja ih nisam sacuvao od prosle godine prilikom kupovine semenske psenice,a imam pola prijavljene povrsine pod psenicom:sta:,ima da bude sexx ako je tako.

Pa jel posteo da imam registrovano gazdinstvo, placam zdravstveno i penzisko a zena i sin koji su clanovi tog istok gazdinstva nemaju zdravstvene knjizice?
Daleko je to od postenog takvim postupcima i hoce da uniste poljoprivrednike, ali moras priznati da nije posteno da neko uzima ono sto po nekim normalnim shvatanjima nije njegovo. Pa mogu i ja da dam zemlju u arendu zaposlim se u nekoj firmi pravim kablove 8 sati dodjem kuci i dignem sve cetri u vis. Plata iz firmr leze svakog meseca na racun, drzava mi uplati subvencije, kupim regresiranu naftu za auto da mi vise ostane od putnih troskova plus jos legnu pare od arende i boli me briga ja sam pobedio...

Daleko je to od postenog takvim postupcima i hoce da uniste poljoprivrednike, ali moras priznati da nije posteno da neko uzima ono sto po nekim normalnim shvatanjima nije njegovo. Pa mogu i ja da dam zemlju u arendu zaposlim se u nekoj firmi pravim kablove 8 sati dodjem kuci i dignem sve cetri u vis. Plata iz firmr leze svakog meseca na racun, drzava mi uplati subvencije, kupim regresiranu naftu za auto da mi vise ostane od putnih troskova plus jos legnu pare od arende i boli me briga ja sam pobedio...

Pa kod mene u Raškoj ima takvih koliko hoćeš,mislim da sam pisao o tome par strana unazad.Ja radim njivu i plaćam zakup a vlasnik radi u firmi i registrovao gazdinstvo i ubira subvencije samo prijavi šta sam ja posejao.

Па мени су рекли да им то није важно, већ да парцелу пријави само један. Сутра кад се буду предавали папири сазнаћемо коначну истину.

a šta če biti sa onima koi su uzeli i seme i đubre i hemiju na ugovor oni će tek to platiti kako onda da prikažu račune

Ne mora da znaci da treba iskljucivo fiskalni racun. Mozda ce prihvatiti kao i nanije racun - otpremnicu, predracun na kojem jasno pise da se uzeta roba mora pomiriti do Oktobra meseca.

U vezi fiskalnih racuna za gorivo jos nije jasno , da li ce nam trebati gotovonski racun pored fiskalnog ? Ako ne treba ,opet cemo se snalaziti za racune sto free , sto 2din/L ....

Nazad
Vrh