Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nema,sve se radi da se zadovolje veliki sistemi,veliki posedi,a oni sa malim posedom su tu da pune budzet,iz kojeg cu se isplacivati ovi veliki.Banda lopovska. Nema ovde leba za sitnog seljaka.
Kod nas se dobija fiskalni racun.Bez obzira platio sada ili u oktobru.
Mislim da sve zadruge tako rade.
Ja te podrzavam,otkad nije obavezan pio,poceli su problemi.Do tad su bile i vece subvencije,a i gorivo si mogao kupiti na bilo kojoj pumpi i kupujes koliko ti treba.Posle 5. u mesecu dobijes povracaj za to kupljeno gorivo,dodas jos nesto para i kupis opet koliko ti treba.Bilo je jednostavnije,a bolje.Ne zelim ni ja nikog da uvredim,ali trebalo bi da se zna neki red.Ma strasno, sjebace oni nas kako god se okrene. Nije mi jasno zasto ove godine svi imaju pravo tih 12 hiljada ili koliko vec?! Jel u redu da ja koji uplacujem pio i bavim se iskljucivo poljoprivredom budem stavljen u isti kos sa nekim penzionerom koji uziva u dobroj penziji vec ko zna koliko. Sad i on moze da registruje i da ostvari istra prava ko ja a nema ni jednu masinu ima par njiva koje mu ja obradjujem, kukuruz vidi dvaput godisnje kad mi da dzak sa semenom i drugi put u dvoristu kad mu iskipujem. Jel to posteno? Ja se izvinjavam unapred nije mi bila zelja da uvredim nikoga zato sam dao moj primer...
Svi "dobijaju"...Jel subvencije ove godine dobijaju svi nebitno da li placaju penzionalno ili ne
Kod nas nije tako,ako npr. nosilac gazdinstva placa,njegova supruga i deca imaju mogucnost da overe knjizicePa jel posteo da imam registrovano gazdinstvo, placam zdravstveno i penzisko a zena i sin koji su clanovi tog istok gazdinstva nemaju zdravstvene knjizice?
Prosle godine sam uzeo na odlozeno,ali sve sto sam uzeo bilo je skuplje 20%,ali sam dobio racun odmah.Jedino ako gazda nije ubacio svoj novac u kasu,i onda cekao da ja platim i da on uzme svoj novac,uvecan,naravno.To baš nema logike kako neko može da ti da fiskalni a nije naplatio robu,ako tako svi rade onda je to kršenje zakona i to debelo.
Daleko je to od postenog takvim postupcima i hoce da uniste poljoprivrednike, ali moras priznati da nije posteno da neko uzima ono sto po nekim normalnim shvatanjima nije njegovo. Pa mogu i ja da dam zemlju u arendu zaposlim se u nekoj firmi pravim kablove 8 sati dodjem kuci i dignem sve cetri u vis. Plata iz firmr leze svakog meseca na racun, drzava mi uplati subvencije, kupim regresiranu naftu za auto da mi vise ostane od putnih troskova plus jos legnu pare od arende i boli me briga ja sam pobedio...Pa jel posteo da imam registrovano gazdinstvo, placam zdravstveno i penzisko a zena i sin koji su clanovi tog istok gazdinstva nemaju zdravstvene knjizice?
Daleko je to od postenog takvim postupcima i hoce da uniste poljoprivrednike, ali moras priznati da nije posteno da neko uzima ono sto po nekim normalnim shvatanjima nije njegovo. Pa mogu i ja da dam zemlju u arendu zaposlim se u nekoj firmi pravim kablove 8 sati dodjem kuci i dignem sve cetri u vis. Plata iz firmr leze svakog meseca na racun, drzava mi uplati subvencije, kupim regresiranu naftu za auto da mi vise ostane od putnih troskova plus jos legnu pare od arende i boli me briga ja sam pobedio...
Danas sam nesto cuo,kazu da ce nam trebati fiskalni racun od semena i djubriva za oni 6000din