Subvencije poljoprivredi za 2013 godinu

Juce bio do trezora koje sam likove sve sreo nemogu vam opisat!Pa to neki nemaju ni traktor neki znaju sta je njiva samo preko prozora iz automobila sto su videli.Dolazi jedan lik pobrao neku zemlju vazdan dan a smem da potpisem da ne radi jer se bavi ugostiteljstvom i pre par godina u oci mi rekao da samo budala radi zemlju pametni obrcu pare a sad dosao da registruje gazdinstvo.Na popunjavanje guzva koliko oces,pitaju oni likovi sta si sadio na toj parceli a ovaj mrtav ladan "pisi sta oces otkud znam gde se nalazi " a sve to zbog naseg ministra sto je izasao na tv i najavljuje da su pare spremne samo da se sto pre prijavite.Jao sto nece bude neka provera za takve likove sto misle da sada ce da zarade milione,na zapadu su ludi sto u jednom selu par coveka rade kompletnu zemlju i dok tako ne bude kod nas nema nam spasa.

Juce bio do trezora koje sam likove sve sreo nemogu vam opisat!Pa to neki nemaju ni traktor neki znaju sta je njiva samo preko prozora iz automobila sto su videli.Dolazi jedan lik pobrao neku zemlju vazdan dan a smem da potpisem da ne radi jer se bavi ugostiteljstvom i pre par godina u oci mi rekao da samo budala radi zemlju pametni obrcu pare a sad dosao da registruje gazdinstvo.Na popunjavanje guzva koliko oces,pitaju oni likovi sta si sadio na toj parceli a ovaj mrtav ladan "pisi sta oces otkud znam gde se nalazi " a sve to zbog naseg ministra sto je izasao na tv i najavljuje da su pare spremne samo da se sto pre prijavite.Jao sto nece bude neka provera za takve likove sto misle da sada ce da zarade milione,na zapadu su ludi sto u jednom selu par coveka rade kompletnu zemlju i dok tako ne bude kod nas nema nam spasa.

Ma to nije ništa šta si zapeo na te jadne ljude,treba i oni da dobiju neku crkavicu,nije njih puno jedno pola otprilike.:haha::haha::haha:

Nort kod nas jedno selo neznam koliko ima zemlje prosecno al znam da to nije puno koliko otprilke u vojvodini rade 10 coveka toliko npr kod mene u selu rade 100 kuci i sta sada el se isplati da ides 3km desnim putem da posejes 40 ari pa se vratis pa 7 km drugi put za 30 ari a kombajnom da predjes treba dobro da se preznojis i ako imas kabine ma masinama godisnje da razbijes 3,4 stakla na kabini dok sve to uradis jer majmuni nece da ociste granje,trnje i drvece pored puta.Na nekim mestima putevi su 2m bukvalno od njive do njive zbog preoravanja a da bar rade kao sto bi trebalo pa da imaju nesto nego to korovi neuredne njive ali bitno je da lik radi 10h i on gazda a sto ne baca djubre i seje kukuruz i psenicu iz kosa to je nebitno.Sada na prolece tuzicu selo sto put ide preko moje njive izveo sam geometra i put ide preko moje njive a put komsija ore prekoputa,zalio se opstini oni kazu nemaju pare da izvedu geometra!

1 uzimate ekstremne primere u Vojvodini,ima kod nas jako puno ljudi koji idu po par kilometara zbog 50-ak ari zemlje.
2 Vi treba manje da se preznojavate,a vise organizujete ukrupnjavanjem njiva ili uzimanjem jos neke njive pored vase da bi obrada i put bili jeftiniji.
3 Ima mesta gde i mi razbijamo stakla i rotacije,ali nama lenije nisu Bogom dane nego ih redovno odrzavamo,pokusajte da napravite akciju odrzavanja lenija tj kresanje stabala koja razbijaju stakla i odgovorno tvrdim da je mnogo manji problem okresati neko drvo pored puta,nego ja sa fergusonom da prodjem po istom putu gde je pre mene prosla neka mrcina od 150-200ks.

Nort kod nas jedno selo neznam koliko ima zemlje prosecno al znam da to nije puno koliko otprilke u vojvodini rade 10 coveka toliko npr kod mene u selu rade 100 kuci i sta sada el se isplati da ides 3km desnim putem da posejes 40 ari pa se vratis pa 7 km drugi put za 30 ari a kombajnom da predjes treba dobro da se preznojis i ako imas kabine ma masinama godisnje da razbijes 3,4 stakla na kabini dok sve to uradis jer majmuni nece da ociste granje,trnje i drvece pored puta.Na nekim mestima putevi su 2m bukvalno od njive do njive zbog preoravanja a da bar rade kao sto bi trebalo pa da imaju nesto nego to korovi neuredne njive ali bitno je da lik radi 10h i on gazda a sto ne baca djubre i seje kukuruz i psenicu iz kosa to je nebitno.Sada na prolece tuzicu selo sto put ide preko moje njive izveo sam geometra i put ide preko moje njive a put komsija ore prekoputa,zalio se opstini oni kazu nemaju pare da izvedu geometra!

Izvini, nisam razumeo ko je majmun, jel ovi što prolaze tim putem a neće da režu granje ili neko drugi?

Ljudi zalite se na pogresne stvari. Ako vas smeta grana do njive - isecite je. Ako je put grbav, kad idete setvospremacem spustite ga u radni polozaj i potrosite 0.2l nafte da bi put bio ravan itd. Sto se tice subvencija ima nagovestaja da ce biti provera da li se obradjuje ili ne, tako da kolega @paracinac nemoj da se sekiras.

Pa nemoj kolega da se nervires skodi lepoti.. bez brige doce onaj ABUDABI i kupi ce ne samo tvoju i komsijinu njivu neko ceo atar pa nece ni morati da izvode geometra da vide gde je put jer je sve njegovo! :osmeh::osmeh:

želeo bih da pitam kakve veze ima ( ABUDABI i ko seče grane i koliko se potroši nafte da se poravna put i koi to majmun neće da seče grane i ko će da kupi ceo atar pa mu geometar nije potreban ) sa temom SUBVENCIJE bojcetic kaže " ljudi žalite se na pogrešne stvari " a ja bih rekao da se žalite na pogrešnom mestu ispašće da sam neki namćor ali ljudi koliko imaju ovi postovi veze sa temom

Da napisem moje iskustvo ove godine sto se tice registrovanja 2 parcele. Stari zakupac je odjavio prosle nedelje tu parcelu i javio mi da mogu da registrujem tu njivu. Odem u tredzor, kad ono crvc ne moze jos nije skunuta sa njegovog gazdinstva. Prvo pomislim da nije ni skinuo tu parcelu vec mi samo javio racunajucu da ce to tako proci i vuk pojeo magarca. Ispostavi se da trezor samo prima papire a obadjivace ih POSLE 31.3.2013.! Na moje pitanje kako da ja onda registrujem tu parcelu ako do 31.3.2013. NECE biti odjavljena sa njegovo gazdinstva, kazu mi da su im iz MINISTARSTVA tako rekli da rade i jos mi dodaju!? VRHUNSKI bezobrazluk.... U tim drzavnim institucijama je leglo dzabalebarosa i vucibatina, da to nije normalno. Na kraju sam uspeo da izdejstvujem da se to odradi preko tetke koja je nekada radila u trezoru. Sve sredjeno za 1min samo je trebalo malo volje i 2 klika misem na "terminalu" kako to oni kazu. Ovom prilikom se zahvaljujem G. i V. (necu da pisem puna imena da ne bi imali problema) iz trezora jer da nisam imao njih ne bi dobili subvenciju za nekih 12 hektara. Cija je krivica ne znam niti me zanima, samo znam da sam izcimao 5 ljudi 3 dana da bi se to zavrsilo. I moje pitanje na kraju - zasto sve mora u ovoj drzavi na "drz' ne daj' medotom da se radi!?

Kolega, mislim da kod administracije vise pomaze cokolada,kafa ili boca necega i tako to.:osmeh:

Znam da pomaze, ali je to NJIHOV posao, za koji primaju PLATU! Danas jos platim 3.000din kaznu jer sam vozio 58km/h u naseljenom mestu zvanom Lugovo. Slikali me sa onim savremenim radarom, ne pomaze ni crvena ni zet policajac, ni cimerov otac saobracajni inspektor...

Znam da pomaze, ali je to NJIHOV posao, za koji primaju PLATU! Danas jos platim 3.000din kaznu jer sam vozio 58km/h u naseljenom mestu zvanom Lugovo. Slikali me sa onim savremenim radarom, ne pomaze ni crvena ni zet policajac, ni cimerov otac saobracajni inspektor...
ja se slazem sa tobom ali se bojim da mi tu ne mozemo nista, nas narod jenostavno je naucio da mora malo da se "podmaze" da bi se zavrsila i najbanalnija star i sad je kasno da se nesto menja kad su se navikli da primaju. Sto se tice radara ima neka caka ali ti treba jaka veza moze da se ponisti snimak ali to rade oni iz bg. zam iz pouzdanih izvora no nije vrema sad za to a bogami ni tema..

Е стапарац, ја сам се више забрино за тебе ... Чек па они нису у стању да ураде посао на време и кад им је у интересу - јер су позапошљавани неспособни и политички - а ти се чудиш што не раде посао кад им је ОЧИГЛЕДНО у интересу да смање исплату по основу субвенција и још им је газда реко да не журе ... немам речи ... ::sramota::

i šta kaže pandur jel dobijamo subvencije od prvog aprila ili ne i na koim pumpama kupujemo gorivo :sta:

Majmun je onaj sto nece na uvratu svoje njive da posece grane koje idu na put i drvece a kada bi ti to odsekao on bi odmah dosao da ti j...e mater kako ti smes da seces njegovo a kada bi ga pitao zasto nece da isece nece znati razlog.Neko rece treba da se pusti setvospremac i da se napravi akcija samo neznam skim akciju da pravis kada niko nece da ocisti trnje grane nad njivom a kamoli puteve da ravnja,pre par godina bila je to jest trebala je da bude akcija ciscenja puteva niko se nije prijavio kada su hteli da plate ljude da se putevi prosire svi su pretili psovali da se njihovo ne dira jer je to njihovo i da ce oni to da urade kada rese a ne kada im neko naredi!

Ja imam samo reči hvale za ekipu iz trezora Alibunar.
Bio pre neki dan da prepravim strukturu biljne proizvodnje,sve hop cup gotovo za par minuta.Predao sam druge nedelje od početka prijema,zahtev je obrađen.

Nazad
Vrh