Subvencije poljoprivredi za 2013 godinu

Moj otac je neki dan isao da raskida ugovor posto vazi do 2016, a ta njiva nije bila u nasem gazdinstvu ni prosle ni ove godine, tj, nije bila na listi koju smo dobili za popunjavanje. Ugovor se negde vodi i novi zakupac nije mogao da prijavi dok se stari ugovor ne raskine.

ako prethodni ne izbrise parcele sa svoje setvene strukture a ima vazeci i rokom obavezan ugovor,ti ne mozes da prijavis te iste parcele bez obzira na tvoj novi ugovor,znaci sve zavisi da li ce prethodnik izbrisati parcele jer cim hoce da izbrise uradice i raskid ako je potrebno kao dodatna forma.

Pa tender je da ne bi mi plaćali punu cenu goriva.Tebe sleduje povraćaj po litru 50 dinara od države i još neka ušteda za razliku koliko nam NIS spusti cenu u odnosu od tržišne(na pumpama).

Čitam pravilnik koji je postavio Imre i po njemu je povraćaj na evro dizel i dizel isti tj. 50 dinara/litru.Znam da prošle godine nije bilo tako pa me interesuje jesam li ja to sad dobro protumačio?
Juče mi dečko na pumpi NIS rekao da je razlika oko 1 din kao i za BMB i Super BMB (razlika 1 din) po novom cenovniku tako da ti dođe na isto.

Juče mi dečko na pumpi NIS rekao da je razlika oko 1 din kao i za BMB i Super BMB (razlika 1 din) po novom cenovniku tako da ti dođe na isto.
Bas tako dodje na isto,ali sve ukupno ovo je prevara na fino seljaka.Niko nece iskoristiti 60l goriva po hektaru,i to u ministarstvu vrlo dobro znaju,i naravno,za kolicinu koju ne uzmemo necemo ni dobiti subvenciju.Drugo,kako mi pomaze kad ja prvo moram da dam pare pa mi onda neko vraca te moje iste pare,a imaju vise od mesec dana da se sluze ogromnom kolicinom para,dok ne vrate.Ima jos,ali sve ukupno,vrlo losa resenja,sto se tice poljoprivrede.Sve zadrzali isto,od prethodnog ministra Petrovica,a oni da su imali dobra resenja ne bi ni izgubili na izborima.Realno,imamo manje subvencije nego prosle godine,i to dosta manje za nase uslove.

Kao da namerno traze da jos vise zakomplkuju ovo oko registracije,subvencija,kao da nije dovoljno.Cudi me da ne donesu uredbu,da ko se bavi poljoprivredom starijim traktorom od 2000 godista,nema pravo ni na sta,je l zagadjuje okolinu.

Danas sam drugari prosao pored NIS-ove pumpe kod pancevackog buvljaka i i imam sta da vidim.Pre dva dana je D2 kostao 142 dinara,a danas 149.90.Tako se nasa drzava sprema da pomogne paorima.A malo dalje na privatnoj pumpi jos uvek stoji cena od 142.00 dinara.Skocio mi je pritisak na 200.Bojim se da cu reci nesto sto nevalja.....
I u Zrenjaninu danas ista situacija na NIS-ovoj pumpi cena 149.90 za D2 a par kilometara dalje kod privatnika par dinara jeftinije...

Izgleda da se i pre isteka tendera zna ko ce da vrši distribuciju "regresiranog" goriva,mi smo ovce za šisanje,jer nema više šta da se šiša.

Ma strasno, sjebace oni nas kako god se okrene. Nije mi jasno zasto ove godine svi imaju pravo tih 12 hiljada ili koliko vec?! Jel u redu da ja koji uplacujem pio i bavim se iskljucivo poljoprivredom budem stavljen u isti kos sa nekim penzionerom koji uziva u dobroj penziji vec ko zna koliko. Sad i on moze da registruje i da ostvari istra prava ko ja a nema ni jednu masinu ima par njiva koje mu ja obradjujem, kukuruz vidi dvaput godisnje kad mi da dzak sa semenom i drugi put u dvoristu kad mu iskipujem. Jel to posteno? Ja se izvinjavam unapred nije mi bila zelja da uvredim nikoga zato sam dao moj primer...

Pa jel posteo da imam registrovano gazdinstvo, placam zdravstveno i penzisko a zena i sin koji su clanovi tog istok gazdinstva nemaju zdravstvene knjizice?

Nazad
Vrh