Subvencije poljoprivredi za 2013 godinu

.[FONT=arial,helvetica,sans-serif]Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, donelo je Pravilnik o uslovima, načinu i obrascima zahteva za ostvarivanje prava na regres za gorivo.

Pravo na korišćenje regresa za gorivo imaju pravna lica, preduzetnici i fizička lica nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstava, ako kupe najviše 120 litara goriva po hektaru, i to:
do 60 litara goriva po hektaru koje se kupi u periodu od 1. aprila do 31. maja tekuće godine za prolećne radove;

do 60 litara goriva po hektaru koje se kupi u periodu od 15. septembra do 30. novembra tekuće godine za jesenje radove.

Odobrava se iznos od 50 dinara po litru goriva kupljenog od ovlašćenog distributera izabranog od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Zahtev za ostvarivanje prava za regres za gorivo podnosi se u dva primerka Ministarstvu finansija i privrede - Uprava za trezor:

za prolećne radove - od 1. maja do 30. juna tekuće godine, na Obrascu 1,

za jesenje radove - najkasnije do 15. decembra tekuće godine, na Obrascu 2.

Uz zahtev podnosi se i original fiskalnog isečka na čijoj poleđini je ovlašćeni distributer koji ga je izdao, upisao broj poljoprivrednog gazdinstva i overio ga pečatom i potpisom.[/FONT]

Bio je danas ministar kod nas u selu,rekao je da je agrarni budzet ove godine veci za 40%,i gorivo da ce moci da se uzima vise puta,ne mora odjednom,a racuni se predaju svi zajedno.

Jedno pitanje: Uzeo sam zemlju u arendu koja je pod ugovorom o zakupu sa drugim covekom jos godinu dana. Da li mora taj ugovor da se ponisti ili novi koji sacinim ja , automatski ponistava postojeci?

Jedno pitanje: Uzeo sam zemlju u arendu koja je pod ugovorom o zakupu sa drugim covekom jos godinu dana. Da li mora taj ugovor da se ponisti ili novi koji sacinim ja , automatski ponistava postojeci?
Mislim da ces morati da ga ponistis u sudu,prtpostavljam i da je overen u sudu,jer ce se brojevi tih parcela koje si uzeo pojaviti i u drugom gazdinstvu,ako su bile ubacene u neko gazdinstvo.Tako je bar u Sapcu.

Čitam pravilnik koji je postavio Imre i po njemu je povraćaj na evro dizel i dizel isti tj. 50 dinara/litru.Znam da prošle godine nije bilo tako pa me interesuje jesam li ja to sad dobro protumačio?

Sad nesto razmisljam,pa mi nije jasno zbog cega su raspisali tender na cijim pumpama ce gorivo da se kupuje ako cemo mi da placamo punu cenu pri kupovini goriva.Da li planiraju neke popuste pri kupovini ili sta:sta:?

Управо сам јуче имао тај случај. У једном трезору ми кажу мора раскид. А у другом тј мом трезору ми госпођа објасни да није потребно, већ да је потребно да тај претходни ту земљу не пријави, што је и логично. Нормално ти мораш имати уговор са власником земље и предати га њима. За њих као трезор је довољан тај нови уговор и то да тај стари закупац не пријави земљу што аутоматски значи за њих да је не ради. А то да ли ће се касније стране сукобити и доћи до парнице то њих не занима.
Трезор је логично на НБГ, па питај и јави шта је било.

Nazad
Vrh