Subvencije poljoprivredi za 2013 godinu

Ako sam dobro razumeo,u odredjenom roku moramo kupiti svu naftu koja nam sleduje da bi ostvarili i novcane subvencije,znaci kupim 120l nafte a sleduje mi 400,podnesem zahtev koji do sad nije trebao i daju mi pare samo za 2ha plus povracaj od 50din za naftu.

Žalosno je sto se u javnosti stvara slika kao da se daje neznam ti ja kakve subvencije seljaku(ministar u reklami priča;novci su spremni,samo registrujte gazdinstvo),a kad bi ljudi znali kakve sve muke seljaci imaju da ostvare i to malo subvencija...a ja ni necu moci ostvariti sve subvencije,odakle mi pare da kupim svo to gorivo.
Evo ti jedan primer : Moje gazde su isti problem imale i rešile da meni izdaju zemlju u zakup pola naplatili unapred kupili naftu i voze aute na dizel .....a meni kako bude !!

Ako sam dobro razumeo,u odredjenom roku moramo kupiti svu naftu koja nam sleduje da bi ostvarili i novcane subvencije,znaci kupim 120l nafte a sleduje mi 400,podnesem zahtev koji do sad nije trebao i daju mi pare samo za 2ha plus povracaj od 50din za naftu.
Brate izvini sto ti kazem al ti kao da si s marsa pao,uvek je za neki povracaj od goriva trebao da se preda zahtev i fiskalni racun.
Ako imas 2 ha kupis 120l nafte,odneses racune i podneses zahtev i ministarstvo ti uplati 6000din.Isto tako i na jesen uradis.Kakvom si ti matematikom dosao da ti na 2ha sleduje 400l nafte?
Ako si obnovio gazdinstvo uplatice ti jos 12000din,neznam kad.

Kako je Stojan rekao,mnogi neće moći da isfinansiraju-ne zaboravimo da je prošla godina bila sušna a i 2011 baš nije blistala.
uvek treba poći od sebe-meni u startu treba samo 800 E za gorivo a gde je seme,herbicidi,popravak nekih mašina,kojekakve registracije,tehnički...Jednostavno proleće je finansijski udarno i biće da neko iz tog razloga ne uzme svu naftu.Kada bi se nafta uzimala cele godine bila bi druga priča.Najveći problem je što to ministarstvo NAMERNO RADI,SA CILJEM...
Nemoj pogrešno da me shvatiš. Našoj vladi su bitniji oni a oni imaju novac da isplate celokupan iznos goriva koji im sleduje. Ja, ti i nama slični za našu državu i nismo toliko bitni.

Subvencije i imaju tu svrhu da države poput Srbije ne mogu da budu konkurentne na svetskom tržištu. Subvencije služe da bih hrana kao finalni proizvod bila jeftinija. Jake države su u samom startu proizvodnje eliminisale konkurenciju malih država.
Bas tako,napisao sam vec,da je EU donela odluku,ne znam tacno koje godine,i ne znam za koje sve zemlje,da l samo za neke clanice EU ili i za ostale u Evropi da subvencije mogu da budu samo 25% od subvencija u EU.Tako su u startu eliminisali veliki broj zemalja,a oni sa svojom robom popunjavaju ta trzista.Na taj nacin se unistava poljoprivreda slabijih zemalja i polako postajemo zavisni od tih jakih zemalja i postepeno postajemo kolonija.Ali vec znamo da jake zemlje Evrope ne mogu da funkcionisu bez kolonija i da svoju finansisku moc srpe iz svojih kolonija.

Treba mi hitan i tacan odgovor,ovako imam neku zemlju koja se vodi na moju babu koja je penzioner i prosle godine je dobijala subvencionisanu naftu po 65 dinara,i sada me je zvala i pitala dali da registruje zemlju jer ne zna dali ce dobiti subvencije po h?negde je cula da ce dobiti iako je penzioner a neki kazu da nece pa mi treba odgovor tacan i precizan da zna sta da radi ona,inace penzija nije poljoprivredna vec radnicka sa malim iznosom,pozdrav i hvala unapred

Treba mi hitan i tacan odgovor,ovako imam neku zemlju koja se vodi na moju babu koja je penzioner i prosle godine je dobijala subvencionisanu naftu po 65 dinara,i sada me je zvala i pitala dali da registruje zemlju jer ne zna dali ce dobiti subvencije po h?negde je cula da ce dobiti iako je penzioner a neki kazu da nece pa mi treba odgovor tacan i precizan da zna sta da radi ona,inace penzija nije poljoprivredna vec radnicka sa malim iznosom,pozdrav i hvala unapred
dobice i ove godine,svi ce dobiti za gazdinstva do 100ha,bez obzira da li se placa penzijsko ili ne,bez obzira da li je penzionerka...bez obzira da li je u radnom odnosu ili nije.....uslov je da se registruje (obnovi registracija ) gazdinstva

Bas tako,napisao sam vec,da je EU donela odluku,ne znam tacno koje godine,i ne znam za koje sve zemlje,da l samo za neke clanice EU ili i za ostale u Evropi da subvencije mogu da budu samo 25% od subvencija u EU.
И то истиче ове године за Бугарску и Румунију, можда и још неку. У међувремену су странци куповали шта им треба, па тако сада ми и наше комшије добијамо нову конкуренцију. Једина нам је шанса да странци код њих ту земљу не раде. А шта ће комшије, појма немам. Могли су са нама, било би им лепше. :osmeh:

Brate izvini sto ti kazem al ti kao da si s marsa pao,uvek je za neki povracaj od goriva trebao da se preda zahtev i fiskalni racun.
Ako imas 2 ha kupis 120l nafte,odneses racune i podneses zahtev i ministarstvo ti uplati 6000din.Isto tako i na jesen uradis.Kakvom si ti matematikom dosao da ti na 2ha sleduje 400l nafte?
Ako si obnovio gazdinstvo uplatice ti jos 12000din,neznam kad.
nismo se razumeli, ali nema veza.pozz

Danas sam drugari prosao pored NIS-ove pumpe kod pancevackog buvljaka i i imam sta da vidim.Pre dva dana je D2 kostao 142 dinara,a danas 149.90.Tako se nasa drzava sprema da pomogne paorima.A malo dalje na privatnoj pumpi jos uvek stoji cena od 142.00 dinara.Skocio mi je pritisak na 200.Bojim se da cu reci nesto sto nevalja.....

Kod nas skoro na nisovim pumpama nije bio d2 jeftiniji od 145din/lit.
Ja sumnjam da si ti nesto dobro video.

Mislim da sam ovde u Vs video cenu i preko 150 din

Nego, dal je zavrsen taj tender(pominjene su neke zalbe drugih pumpi), moze li se u ponedeljak 1.4. sipati gorivo ?

100 % siguran,creva mi se okrenula.Pogledaj druze na prvoj NIS pumpi u kraju.Spremila se vlada,kao po obicaju da nas obraduje.::samo bes::::jako_besan::::jako_besan::::jako_besan::Naravno da moze,bar tako kaze uredba,ali po kojoj ceni,a prdaja racuna od 1.maja.

Evro-BMB
153.40 din.

chart

Bezolovni
148.90 din.

chart

Evrodizel
151.90 din.

chart

Dizel D2
149.90 din.

chart

Lož-ulje
150.00 din.

chart

Gas
83.90 din.

chart

- - - - - - - - - -

ovo su cene sto sam ja nasao...eh mislio sam dace se kopirati vodoravno onoode povertikali...izvinite..

NIS-ove pumpe nemaju svugde istu cenu, ja mislim. Istog dana sam jednom bio i u Vršcu i u Beogradu (ne skoro), iz izlaska iz Beograda na NIS-ovoj pumpi, isto gorivo 4-5 dinara jeftinije nego u Vršcu. Pa sam posle zaključio da cenu prilagođavaju prema konkurenciji.
A ako su stvarno digli sad pred kupovinu cenu za 8 dinara, svaka čast, drugo nemam šta da dodam.

Danas sam drugari prosao pored NIS-ove pumpe kod pancevackog buvljaka i i imam sta da vidim.Pre dva dana je D2 kostao 142 dinara,a danas 149.90.Tako se nasa drzava sprema da pomogne paorima.A malo dalje na privatnoj pumpi jos uvek stoji cena od 142.00 dinara.Skocio mi je pritisak na 200.Bojim se da cu reci nesto sto nevalja.....
Gde je 142 kod Almexa ili na Ledi?Ja sam proso pored NIS-ove pumpe kod Plinare ali jbg nisam gledao koliko je.

Kod nas na Nis pumpi u Pećincima gorivo je uvek skuplje za 8 dinara nego na ostalim Nis pumpama.Razlog je navodno taj što je pumpa pored auto puta.

Nazad
Vrh