Subvencije poljoprivredi za 2013 godinu

Ljudi nije tesko shvatiti jer kada bi gorivo bilo u startu jeftinije za 50 din onda nebi bilo uopste potrebe da podnositie racune od 1.maja.

Znaci 1.aprila za 1ha max te subvencionisu ako kupis 60l i to platis priblizno 9000din(d2) a oni ti za tu max kolicinu kupljenog goriva vrate 3000 din po ha ili ti 50din po litri ti vrate kad podneses racune posle prvog maja. Refakcija je posebno i nisam jos saznao da li cemo nju dobiti ove godine.
To znaci da ce litar nafte da nas kosta 100 din, za tu cenu imam da je kupim gde hocu i kad hocu....HVALA IM LEPO NA POMOCI.....

Ja sam razumeo da dobijamo tacno 50 dinara po litru i ta racunica je logicna 120 litara x 50 dinara = 6000 dinara.Ovih 6000 i plus onih 6000 po hektaru, ukupno 12000 dinara.Mada, nisam se nesto udubljivao, mozda i gresim, vreme ce pokazati...:osmeh:
Refrakcija se ne racuna u subvencije,i ranijih godina su bile subvencije + refrakcija(osim prosle,mada je i tu bilo za 3 meseca).

Ako ste gledali brazde na RTV1 M.Milovanovic je rekao da tek posle prvog maja moze da se podnosi zahtev za subvencije,to znaci da isplata od 1 apr. pada u vodu,i jos moramo posebno neki zahtev da ispunimo,pa jel ovi misle da cemo imati tolko vremena da trckaramo od njive do trezora svasta se moze u ovakvoj drzavi

Pojavljuje se jedan veliki problem sa naftom.Ispada da svi koji nemaju da kupe 120l nafte,a takvih verujte bice dosta nece dobiti svih 6000din. po hektaru.To je jos jedan vid kako nas drzava na fin nacin zamajava sa subvencijama.

Pojavljuje se jedan veliki problem sa naftom.Ispada da svi koji nemaju da kupe 120l nafte,a takvih verujte bice dosta nece dobiti svih 6000din. po hektaru.To je jos jedan vid kako nas drzava na fin nacin zamajava sa subvencijama.
Kakav problem sa naftom? Zar ti misliš da država nevidi da je Srpski seljak bogat. Na forumu, javnim medijima se govori svakodnevno koliko Srpski seljak plaća za KJ zemlje e sad nema da natankuje traktor. Malo morgen

Kakav problem sa naftom? Zar ti misliš da država nevidi da je Srpski seljak bogat. Na forumu, javnim medijima se govori svakodnevno koliko Srpski seljak plaća za KJ zemlje e sad nema da natankuje traktor. Malo morgen
Kako je Stojan rekao,mnogi neće moći da isfinansiraju-ne zaboravimo da je prošla godina bila sušna a i 2011 baš nije blistala.
uvek treba poći od sebe-meni u startu treba samo 800 E za gorivo a gde je seme,herbicidi,popravak nekih mašina,kojekakve registracije,tehnički...Jednostavno proleće je finansijski udarno i biće da neko iz tog razloga ne uzme svu naftu.Kada bi se nafta uzimala cele godine bila bi druga priča.Najveći problem je što to ministarstvo NAMERNO RADI,SA CILJEM...

Sigurno da namerno radi,u ovom trenutku nikom ne treba 60l goriva po ha,trebace u zetvi,a ko ima da sada ulozi pare i da ceka jul i zetvu.Imao sam nadu da ce ova vlada stvarno da pomogne agrar i seljaka,a u stvari rade isto sto i prethodne vlade,pa mozda malo i gore.Izgleda da se svi drze onoga sto je rekao davno,cini mi se ,Nikola Pasic,"seljak je kao vrba,sto ga vise potkresujes,on sve vise poterava".Ne znam dokle ce samo moci.

Ja prvi necu moci da kupim ovoliko nafte, nego samo koliko moram.
Ipak, sustina i problem je u tome da (skoro) nikome ne treba 120L za ovu godinu po hektaru. Ako pravis rezerve, samo sada bacas pare, jer ce ponovo naftu da daju u 2014oj.

У просеку, eu на 1 хектар издвaја 365 евра, на пример, у Пољској, подршка је 226 евра по хектару, у Естонији - 337, Француска - 387, Немачка - 444, Холандија - Финска - 544 a mi?kako biti konkurentan
Subvencije i imaju tu svrhu da države poput Srbije ne mogu da budu konkurentne na svetskom tržištu. Subvencije služe da bih hrana kao finalni proizvod bila jeftinija. Jake države su u samom startu proizvodnje eliminisale konkurenciju malih država.

Žalosno je sto se u javnosti stvara slika kao da se daje neznam ti ja kakve subvencije seljaku(ministar u reklami priča;novci su spremni,samo registrujte gazdinstvo),a kad bi ljudi znali kakve sve muke seljaci imaju da ostvare i to malo subvencija...a ja ni necu moci ostvariti sve subvencije,odakle mi pare da kupim svo to gorivo.

Nazad
Vrh