Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ima ovde kaaaanda krtica,tj ''usiju'' ministarstva...
Инспектори са свећама крећу на терен
http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomija/Razvod-braka-zbog-nesto-dinara-i-100-hektara-zemlje.sr.html
Da li uopste inspektori izlaze na teren da vide jeste li posadili to za sta trazite subvencije? Znate li nekog da je inspektor bio i proverio cinjenicno stanje?
jos malo i drzava ce nam uci u krevete mizerija ...
Ne mogu da verujem da neko može toliko nisko da padne, da pravi cirkus od sebe i svoje porodice zbog neke mizerije. Kolika god da je ta mizerija, po meni nije vredna razvoda braka, pa taman i fiktivnog.
„Jedva sastavljam kraj sa krajem. Nemam ništa. Samo želim da zaradim nešto malo na dostojanstven način“, kaže je Abud Hasan /48/, koji je po obrazovanju inženjer vazduhoplovstva, ali sada prodaje daljinske upravljače pored puta.
Goran Knežević, ministar poljoprivrede u Vladi Srbije, platiće Studiju izvodljivosti razvoja navodnjavanja u državi skoro 33 miliona dinara (295.699 evra).
Subvencije su izmislile velime drzave kako bih cena hrane bila jeftinija za kranjeg potrošača. Svi oni subvencionišu polj. proizvodnju umesto kajni proizvod. Da nije tako cena kukuruza, pšenice verovatno bih bila 3 x skuplja i na taj način bi i Srpska poljoprivreda imala neku šansu na svetskom tržištu.Subvencije uopste nisu nevazne,pogotovo posle onako lose proslogodisnje zetve,dosta bi pomogle seljaku,kako onom sa 3ha,tako i onom sa 30ha.Posejace seljak i bez subvencija,mora,samo me cudi,i pitam se ima li neko pametan u ministarstvu,vladi,i da razmisli,da subvencije sada uplacene,ponovo bih se vratile u drzavu za deset dana kroz kupovinu repromaterijala,goriva.
Tacno,u pravu si.Da su subvencije izmislile velike i jake drzave,da bi u svojim drzavama unapredile proizvodnju i dobili jevtiniji proizvod,koji bi niskom izvoznom cenom unistile proizvodnju u slabijim drzavama i kasnije da mogu da diktiraju cene.Sada trenutno,mi smo pomalo i zavisni od tih subvencija.To je moje misljenje,a da je tako,potvrdjuje i odluka iz Brisela i EU,da u nekim drzavama subvencije mogu da budu samo 25% od subvencija u EU.Za tu odluku sam procitao negde ovde,ne znam tacno u kojoj temi.Subvencije su izmislile velime drzave kako bih cena hrane bila jeftinija za kranjeg potrošača. Svi oni subvencionišu polj. proizvodnju umesto kajni proizvod. Da nije tako cena kukuruza, pšenice verovatno bih bila 3 x skuplja i na taj način bi i Srpska poljoprivreda imala neku šansu na svetskom tržištu.
Procitao sam negde da to vazi za Rumuniju,Bugarsku,jos neke zemlje,naravno,koje nisu ekonomski i politicki jake.Licno mislim da je tacno,pa nisu te jake zemlje toliko milokurne,pa da dozvole ekonomski razvitak svojim slabijim clanicama,njima treba trziste za svoje proizvode,pa ma koliko da je.Istosam procito,za Rumuniju,cini mi se,da je bila lider u proizvodnji,krastavaca,boranije,graska,luka,tih povrtarskih kultura,a sada je uvoznik tih istih povrtarskih kultura.Odredjuju oni iz Brisela kako da se radi u ''tudjoj'' drzavi.
I mi hrlimo u takvu Evropu.
Jos kazu kada udjemo bice sub 400-500 eura po hektaru.
dobro pitanje...Da li je u tih 50 din. povracaja uracnata i akciza?
Hoće li ove godine povraćaj za evrodizel i običan d2 biti isti ili kao prošle godine?