Subvencije poljoprivredi za 2013 godinu

Ima ovde kaaaanda krtica,tj ''usiju'' ministarstva...

Kad sam ja kenjao o tome(prvenstveno na temi o ceni goriva), ismevali su me bezbrižni forumaši.
Ne verujem da su u pitanju krtice nego štuke. To su špijuni najnižeg reda. Oni "gutaju" sve na šta naiđu, a neko iznad njih to pregleda i odvaja važne informacije od nevažnih. Nekada su osluškivali a danas su pasivni čitaoci raznih, ali stvarno raznih foruma po internetu. Ne moraju u opšte da budu članovi da bi čitali većinu foruma. Zato isključujem krtice.

To je prvo, a drugo: Ne verujem da ih angažuju ministarstva. To bi bio ozbiljan trošak i imali bi problem da tu vrstu troškova opravdaju. Te štuke angažuju političke stranke i rade za dž. To je sitno članstvo tih stranaka koje to radi sa entuzijazmom u nadi da će im to jednoga dana doneti nekakvu korist.

- - - - - - - - - -

Ne mogu da verujem da neko može toliko nisko da padne, da pravi cirkus od sebe i svoje porodice zbog neke mizerije. Kolika god da je ta mizerija, po meni nije vredna razvoda braka, pa taman i fiktivnog.

- - - - - - - - - -

Da li uopste inspektori izlaze na teren da vide jeste li posadili to za sta trazite subvencije? Znate li nekog da je inspektor bio i proverio cinjenicno stanje?

Ne boj se ti za njih. Ako su želeli da zabodu nos, učinili su to tako da ti ni ne znaš. Ja sam kupio parče zemlje na kojem nema cigla na cigli, a u papirima piše da ima objekat-zgrada i vinograd. Prijavio sam u poresku upravu da toga na licu mesta nema i oni su mi rekli da moraju da izađu na teren da konstatuju da toga tamo zaista nema da bi mogli taj prenos vlasništva da mi oporezuju kao njivu-oranicu, dakle bez i jedne cigle na cigli i višegodišnjih zasada. Mesec i po dana im je trebalo za to i evo, dobio sam na kućnu adresu da platim porez za prenos vlasništva na njivu-oranicu, dakle golo zemljište. Bili su na terenu bez mog znanja(kako ne bih mogao da utičem na komisiju ili im pokazao pogrešnu njivu).

- - - - - - - - - -

jos malo i drzava ce nam uci u krevete :) :) mizerija :D...

Šta je tu čudno? Samo se vi smejte i sprdajte, ovi se ne šale.
To je u razvijenim, civilizovanim i demokratskim državama najnormalnija stvar. Još pre trideset godina u Švajcarskoj su tako razne komisije išle po kućama autohtonih Švajcaraca venčanih sa strancima da proveravaju da li zaista žive kao normalni bračni parovi. Ne gleda se bukvalno u krevet niti išta što zadire u intimu ili povređuje privatnost(barem ne očigledno). Znaju eksperti na koje detalje treba da obrate pažnju(zajedničke fotografije, sobne papuče, garderobu u kojoj ih zateknu...) i to čine diskretno uz ljubazni smešak na licu u jednom naizgled potpuno opuštenom razgovoru. Onda razgovaraju sa komšijama i to tako da komšije u glavnom i ne znaju da neko iz njih izvlači informacije(za slučaj da komšije sarađuju sa sumnjivim parom). To se radilo u cilju sprečavanja malverzacija oko dobijanja državljanstva za ilegalne imigrante pomoću sklapanja fiktivnih brakova. Dan danas se to radi u mnogim zemljama Zapadne Civilizacije.

[h=1]Prodaja goriva za setvu od aprila[/h]Prodaja goriva za prolećnu setvu počeće 1. aprila, po regresiranim cenama nižim za 50 dinara po litru od tržišnih, potvrdili su RTS-u u Ministarstvu poljoprivrede. U toku je tender za izbor najpovoljnijeg isporučioca dizela. Međutim, privatni naftaši protestuju zbog datih uslova.
Ministarstvo poljoprivrede potvrdilo je za RTS da će prodaja goriva za prolećnu setvu početi 1. aprila, po regresiranim cenama nižim za 50 dinara po litru od tržišnih. U toku je tender za izbor najpovoljnijeg isporučioca dizela. Međutim, privatni naftaši protestuju zbog datih uslova jer, kažu, njih ne može da ispuni 80 odsto pumpi u zemlji.

- - - - - - - - - -

najnovije obavestenje za gorivo drugari :) :) :) :)

neznam vest sam procitao na sajtu rts.com televizije... e drugari asta znaci kad je zakljucana tema?? sto ne mogu da ostavimkometar ili da pitam??

Ne mogu da verujem da neko može toliko nisko da padne, da pravi cirkus od sebe i svoje porodice zbog neke mizerije. Kolika god da je ta mizerija, po meni nije vredna razvoda braka, pa taman i fiktivnog.

Зашто не ? .. Само логична последица 15 година промовисања "визионарске" идеологије
"Новац не смрди"(ТМ).

и за Стапарца :ppozdrav: .. какве ли су субвенције у Ираку :osmeh: дакле тако је свуда ди су дошли амери ..

„Jedva sastavljam kraj sa krajem. Nemam ništa. Samo želim da zaradim nešto malo na dostojanstven način“, kaže je Abud Hasan /48/, koji je po obrazovanju inženjer vazduhoplovstva, ali sada prodaje daljinske upravljače pored puta.

Слобо то није тачно ... министарство троши паре по приоритетима :haha: ...

Goran Knežević, ministar poljoprivrede u Vladi Srbije, platiće Studiju izvodljivosti razvoja navodnjavanja u državi skoro 33 miliona dinara (295.699 evra).

http://www.pressrs.ba/sr/vesti/vesti_dana/story/34988/Knežević+proćerdao+200.000+evra!.html
ето видиш да има пара за наводњавање .. доћићете и ви на ред .. једног дана :haha: обећавам ... само да они то прво "стратешки" испланирају :osmeh:

Subvencije uopste nisu nevazne,pogotovo posle onako lose proslogodisnje zetve,dosta bi pomogle seljaku,kako onom sa 3ha,tako i onom sa 30ha.Posejace seljak i bez subvencija,mora,samo me cudi,i pitam se ima li neko pametan u ministarstvu,vladi,i da razmisli,da subvencije sada uplacene,ponovo bih se vratile u drzavu za deset dana kroz kupovinu repromaterijala,goriva.
Subvencije su izmislile velime drzave kako bih cena hrane bila jeftinija za kranjeg potrošača. Svi oni subvencionišu polj. proizvodnju umesto kajni proizvod. Da nije tako cena kukuruza, pšenice verovatno bih bila 3 x skuplja i na taj način bi i Srpska poljoprivreda imala neku šansu na svetskom tržištu.

Subvencije su izmislile velime drzave kako bih cena hrane bila jeftinija za kranjeg potrošača. Svi oni subvencionišu polj. proizvodnju umesto kajni proizvod. Da nije tako cena kukuruza, pšenice verovatno bih bila 3 x skuplja i na taj način bi i Srpska poljoprivreda imala neku šansu na svetskom tržištu.
Tacno,u pravu si.Da su subvencije izmislile velike i jake drzave,da bi u svojim drzavama unapredile proizvodnju i dobili jevtiniji proizvod,koji bi niskom izvoznom cenom unistile proizvodnju u slabijim drzavama i kasnije da mogu da diktiraju cene.Sada trenutno,mi smo pomalo i zavisni od tih subvencija.To je moje misljenje,a da je tako,potvrdjuje i odluka iz Brisela i EU,da u nekim drzavama subvencije mogu da budu samo 25% od subvencija u EU.Za tu odluku sam procitao negde ovde,ne znam tacno u kojoj temi.

Odredjuju oni iz Brisela kako da se radi u ''tudjoj'' drzavi.
I mi hrlimo u takvu Evropu.
Jos kazu kada udjemo bice sub 400-500 eura po hektaru.
Procitao sam negde da to vazi za Rumuniju,Bugarsku,jos neke zemlje,naravno,koje nisu ekonomski i politicki jake.Licno mislim da je tacno,pa nisu te jake zemlje toliko milokurne,pa da dozvole ekonomski razvitak svojim slabijim clanicama,njima treba trziste za svoje proizvode,pa ma koliko da je.Istosam procito,za Rumuniju,cini mi se,da je bila lider u proizvodnji,krastavaca,boranije,graska,luka,tih povrtarskih kultura,a sada je uvoznik tih istih povrtarskih kultura.

Nazad
Vrh