Kazem ja da poljoprivreda ne valja ne bi u zadnjih par godina radio zemlju i kurta i murta,a jos jaci dokaz je skok cena za navek i arende.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovo je osim teme,ali reci cu.250e/t je bilo 2007god i ranije godinu dve,i ne kazem da je bilo lose,pa je neko onda ocenio da mnogo zaradjujemo i daj da to uzme neko drugi.Ne kukam,ne zalim se i vrlo sam realan,samo podsecam kako je bilo.Da se seljak bas obogatio,bar u Macvi,pa i nije,a znam da i nije ni u okolini Panceva,tamo sam cesto,zena mi otud.@macva
A kad je kukuruz bio 250e/t pre 4-5 godina? To je bilo lose jel? Kada si sa 10kj kukuruza mogao zaraditi koliko 3 inzenjera zajedno za godinu dana. Nemam reci. Kada ce obican stanovnik ove drzave moci kupiti nov auto za kes? Nikada. A svaki 3-4 clan od nas je kupio NOV traktor ili Nov auto. Uopste nas polozaj u drustvu u odnosu na druge nije los. Prema tome budimo malo realni.
Sto se tice studiranja nisi promasio.U redu je da su se pojedinci obogatili,znam i ja to,znam i kako,ali ne mozemo generalizovati i uzimati primer uspesnosti po pojedinacnim primerima.O svemu ovome sam pisao pa me mrzi ponovo.Pozdrav@Macva
Pojedinci su se jako obogatili. Toliko da je drug iz zezanja rekao da prodaje 10kj na asfaltu, a u toku dana ga zvali njih 5-6 i svaki davao vise kad je cuo koliko je prethodnik ponudio. Za malo da dodje u iskusenje da stvarno proda...
Mislim da sam napravio totalni promasaj sto sam studirao (iako sa mojim faksom ETF imamo ok plate), za to vreme sam mogao kupiti jos 3-5 jutra i imati jos jednu godisnju platu u kuci.
Kao da pise Djole Djogani.Ufff, ala se sve okrenu za 360 stepeni.
Kao da pise Djole Djogani.
Ti ljudi sa samo osnovnom skolom svako KJ su zaradili postenim radom,nisu imali sanse za nekakvim manipulacijama,dok bas u tvojoj okolini imas "skolovane" ljude,koji nisu imali ni jedno KJ, pa sad odjednom imaju vocnjake 150-200 jutara,vinograde,i velike obradive povrsine.Osamdesetih godina,i ranije,ljudi koji su se bavili poljoprivredom su imali samo cetiri razreda,neki ni toliko,pa su bili vrlo uspesni u poljoprivrednoj proizvodnji,pitaj nekog starijeg.Bojceticu kompenzuj,imas dosta mladica kojima tih par KJ stane u uvratine,a vise od diplome osnovne skole nemaju.
Ne mislim na seljake iz vremena Tita nego ove nove,dobro poneki ima i diplomu privatne srednje,privatnog fakulteta...Ti ljudi sa samo osnovnom skolom svako KJ su zaradili postenim radom,nisu imali sanse za nekakvim manipulacijama,dok bas u tvojoj okolini imas "skolovane" ljude,koji nisu imali ni jedno KJ, pa sad odjednom imaju vocnjake 150-200 jutara,vinograde,i velike obradive povrsine.Osamdesetih godina,i ranije,ljudi koji su se bavili poljoprivredom su imali samo cetiri razreda,neki ni toliko,pa su bili vrlo uspesni u poljoprivrednoj proizvodnji,pitaj nekog starijeg.