Kazem ja da poljoprivreda ne valja ne bi u zadnjih par godina radio zemlju i kurta i murta,a jos jaci dokaz je skok cena za navek i arende.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovo je osim teme,ali reci cu.250e/t je bilo 2007god i ranije godinu dve,i ne kazem da je bilo lose,pa je neko onda ocenio da mnogo zaradjujemo i daj da to uzme neko drugi.Ne kukam,ne zalim se i vrlo sam realan,samo podsecam kako je bilo.Da se seljak bas obogatio,bar u Macvi,pa i nije,a znam da i nije ni u okolini Panceva,tamo sam cesto,zena mi otud.@macva
A kad je kukuruz bio 250e/t pre 4-5 godina? To je bilo lose jel? Kada si sa 10kj kukuruza mogao zaraditi koliko 3 inzenjera zajedno za godinu dana. Nemam reci. Kada ce obican stanovnik ove drzave moci kupiti nov auto za kes? Nikada. A svaki 3-4 clan od nas je kupio NOV traktor ili Nov auto. Uopste nas polozaj u drustvu u odnosu na druge nije los. Prema tome budimo malo realni.
Sto se tice studiranja nisi promasio.U redu je da su se pojedinci obogatili,znam i ja to,znam i kako,ali ne mozemo generalizovati i uzimati primer uspesnosti po pojedinacnim primerima.O svemu ovome sam pisao pa me mrzi ponovo.Pozdrav@Macva
Pojedinci su se jako obogatili. Toliko da je drug iz zezanja rekao da prodaje 10kj na asfaltu, a u toku dana ga zvali njih 5-6 i svaki davao vise kad je cuo koliko je prethodnik ponudio. Za malo da dodje u iskusenje da stvarno proda...
Mislim da sam napravio totalni promasaj sto sam studirao (iako sa mojim faksom ETF imamo ok plate), za to vreme sam mogao kupiti jos 3-5 jutra i imati jos jednu godisnju platu u kuci.
Kao da pise Djole Djogani.Ufff, ala se sve okrenu za 360 stepeni.
Kao da pise Djole Djogani.![]()
Ti ljudi sa samo osnovnom skolom svako KJ su zaradili postenim radom,nisu imali sanse za nekakvim manipulacijama,dok bas u tvojoj okolini imas "skolovane" ljude,koji nisu imali ni jedno KJ, pa sad odjednom imaju vocnjake 150-200 jutara,vinograde,i velike obradive povrsine.Osamdesetih godina,i ranije,ljudi koji su se bavili poljoprivredom su imali samo cetiri razreda,neki ni toliko,pa su bili vrlo uspesni u poljoprivrednoj proizvodnji,pitaj nekog starijeg.Bojceticu kompenzuj,imas dosta mladica kojima tih par KJ stane u uvratine,a vise od diplome osnovne skole nemaju.![]()
Ne mislim na seljake iz vremena Tita nego ove nove,dobro poneki ima i diplomu privatne srednje,privatnog fakulteta...Ti ljudi sa samo osnovnom skolom svako KJ su zaradili postenim radom,nisu imali sanse za nekakvim manipulacijama,dok bas u tvojoj okolini imas "skolovane" ljude,koji nisu imali ni jedno KJ, pa sad odjednom imaju vocnjake 150-200 jutara,vinograde,i velike obradive povrsine.Osamdesetih godina,i ranije,ljudi koji su se bavili poljoprivredom su imali samo cetiri razreda,neki ni toliko,pa su bili vrlo uspesni u poljoprivrednoj proizvodnji,pitaj nekog starijeg.