Subvencije poljoprivredi za 2013 godinu

Ово се сад већ појављује у више тема .. и заједнички закључак је да свуда фале ти cojones .. па ајте људи увозимо парадајз, паприку, кромпир, чачкалице, ексере, камен .. дај да се организујемо да увеземо и то :osmeh:

Ja stvarno ne znam kako vas vise ne mrzi da pisete! O tome ko treba da dobije subvencije slusam od kako sam na ovom forumu! Stvarno cu ovu temu skinuti sa liste pretplacenih...

U proslom periodu su toliko unazadili poljoprivredu,da smo postali zavisni od to malo subvencija,mozda se tek cetvrti deo kostanja pokrije subvencijama.Nije problem u poljoprivredi Srbije,sto ce neko ko je zaposlen,i ima platu tridesetak hiljada a uz to obradjuje 4-5-6 ha zemlje dobiti subvencije,problem je na drugoj strani i mi znamo za njih.

SUBVENCIJE TREBAJU SVI DA DOBIJU :) :osmeh:, i dalje mislim da treba da se udruzimo svi i sami trazimo od drzave sta nama treba,...mada meni ovo sto nama nude lici isto kao kad bih ja pitao kravu sta da sipam u traktor :) :haha: inace podrzavam sve sto drzava daje nama i mislim da je red da se smiluju i daju nam sta nama treba :) :) :)

@Krlemrle
A zasto bi nekom smetalo da subvencionisemo nasu privredu.
Mozda to smeta ovima na vlast.
Ko ce tad njih subvencionisati(sponzorisati)?:haha:

Ko je unazadio poljoprivredu? Zavisni od subvecija mogu biti samo oni koji su preivestirali u kredite, ali to je losa procena. Da su subvencije i 1000e/ha takvi bi istu gresku naprvili. Daj nemojte pricati svasta. Zadnjih 3-4 godine ko nije nista zaradio i ne treba da se bavi poljoprivredom! Svi smo malo obnovili masinski park, malo prosirili posed, pozavrsavali kuce. Sta je uradio onaj sto ima platu 25-30k dinara? Nemojte da ste pateticni.

Sloba je bio vrh keve mi. Potpuno se slazem sa prethodnim postom, sad bre nista ne valja a kad prevedes radne sate i zaradu zaradjuju bolje od bila gatesa!

Na tebe grakću što si zaposlen, a baviš se i poljoprivredom jer, šta misliš, oni kao isključivi poljoprivrednici treba da imaju monopol na bavljenje poljoprivredom. Pri tome ne uzimaju u obzir da ti je žena nezaposlena. Praktično je to malo poljoprivrede onda njen dinar, samo što na tu malu površinu nemaš računa da platiš PIO osim ako mućkaš.
U isto vreme njihove žene najverovatnije jesu zaposlene i to vuku po dve-tri tvoje plate. E, pa lako je tako busati se u prsa kako su Bogom dani da budu "profesionalci" i da se drugom rugaju što možda nije bio te sreće da nasledi i od oca i od strica-neženje po maksim zemlje.

Bravo momci-odlična argumentacija.mene bi dosad već stavili na el.stolicu.Ja ću pratiti vaša izlaganja jer smo sličnog razmišljanja.:ppozdrav:

Kakvih ovde likova ima,majko moja.Kome smetaju oni koji su zaposljeni i obradjuju zemlju?Ja sam zaposljen,plata mi je kao 2 prosecne plate,I HOCU SUBVENCIJU,jer za posao koji radim ja sam placen,pa tako i za zemlju koju obradjujem hocu subvenciju.I 'ebe mi se za one koji imaju samo zemlju sto su ljubomorni na nas "hobiste",koji nismo u govnima do guse zbog kredita za nove traktore,sejalice,kombajne...Samo nek im budu puna usta poljoprivrede i subvencija,i kamata,i nek oladi vise.Ako ima neko neku info nek napise,a ova seoska naklapanja i prepucavanja ostavite zenama,njima vise prilici.

Ko je unazadio poljoprivredu? Zavisni od subvecija mogu biti samo oni koji su preivestirali u kredite, ali to je losa procena. Da su subvencije i 1000e/ha takvi bi istu gresku naprvili. Daj nemojte pricati svasta. Zadnjih 3-4 godine ko nije nista zaradio i ne treba da se bavi poljoprivredom! Svi smo malo obnovili masinski park, malo prosirili posed, pozavrsavali kuce. Sta je uradio onaj sto ima platu 25-30k dinara? Nemojte da ste pateticni.
Je l to mislis na 2008 i 2009 kad je cena psenice nemalo prepolovnjena,sa 16 din,2007god, na 9-9.5 2008 i 2009 god.Kukuruz sa 16-17-18 din,2007 na dinar-dva u klipu,do 4-5-6 din u zrnu,a mnogi su se i grejali kukuruzom.Stvarno nam je kratka pamet.

- - - - - - - - - -

A sav repromaterijal su vecinom zaduzivali finansiski,vezano za evro,pa evro jos malo i skocio.

- - - - - - - - - -

Camo je cene poljoprivrednih proizvoda,do nekle bilo 2011 i 2012 god.

@macva
A kad je kukuruz bio 250e/t pre 4-5 godina? To je bilo lose jel? Kada si sa 10kj kukuruza mogao zaraditi koliko 3 inzenjera zajedno za godinu dana. Nemam reci. Kada ce obican stanovnik ove drzave moci kupiti nov auto za kes? Nikada. A svaki 3-4 clan od nas je kupio NOV traktor ili Nov auto. Uopste nas polozaj u drustvu u odnosu na druge nije los. Prema tome budimo malo realni.

Nazad
Vrh