Subvencije poljoprivredi za 2013 godinu

@jugi prijatelju nisam ja ni pomislio na tebe ovo sam napisao na osnovu svih postova na ovoj temi i na moje postove u ovoj temi takodje.Ja bih samo voleo da svi dobijemo subvencije i da svi budemo zadovoljni i delimicno srecni u onome sto radimo.Sta nam vrede i subvencije kad ti proda djubrivo koje se nije rastopilo 6 meseci ili djubrivo za koje ti treba vodenicni kamen da bi ga usitnio(video ovde na forumu)sema koje kad posadis ne znas ni koliko ce da nikne kalem kad kupis ne znas koju sortu ces da dobijes hemija kupis iz polj.apoteke a ona skladistena pitaj boga gde i kad je isteko rok(supruga radila u polj.apoteci).Jugi izvini jos jednom sto te je moj post uvredio ali nije mi bila namera nikog da uvredim a po najmanje nekoga ko posteno pokusava da zivi od svog rada tacnije trudi se da prezivi daleko je ovo od luksuznog zivota.

@Pidikanac

Tebi ako toliko smeta kukanje , ti nemoj da posećuješ ovu stranicu,i najviše mrzim ljude, kad kažu dosta više kukanja radite nešto,pa brate ja konkretno radim više ne znam šta bi a verujem i puno drugih ljudi, nijedan ponuđen posao u životu nisam odbio,pa sam dalje u problemima i jedva krpim kraj sa krajem,i možda je to neki ventil gde se ljudi mogu malo izjadati inače bi poludeli, i ne znam zašto stalno dodeljujete titulu neradnika onima koji se nekad požale na težak život, ti ovde ne bi trebao ni da komentarišeš na ovakve teme (ne želim da zabranim) jer ja i ti nismo u startu isti.Tebe i kad suša zadesi košto je sve nas ove godine ti ipak imaš neku sigurnost od plate,a ja je nemam.

E sad ćeš sigurno napisati pa zaposli se i ti.

darko1973 ma nisi
me uvredio ne brini :) i ja sam zato da svi dobijemo subvencije,asto se tice vestackog djubriva ja koristim linzer za sada zadovoljan...ovde smo da razmenimo iskustvoinaucimo ponesto :) ja sam naucio ponesto i zahvalan sam svima na tome :)

@Pidikanac

Tebi ako toliko smeta kukanje , ti nemoj da posećuješ ovu stranicu,i najviše mrzim ljude, kad kažu dosta više kukanja radite nešto,pa brate ja konkretno radim više ne znam šta bi a verujem i puno drugih ljudi, nijedan ponuđen posao u životu nisam odbio,pa sam dalje u problemima i jedva krpim kraj sa krajem,i možda je to neki ventil gde se ljudi mogu malo izjadati inače bi poludeli, i ne znam zašto stalno dodeljujete titulu neradnika onima koji se nekad požale na težak život, ti ovde ne bi trebao ni da komentarišeš na ovakve teme (ne želim da zabranim) jer ja i ti nismo u startu isti.Tebe i kad suša zadesi košto je sve nas ove godine ti ipak imaš neku sigurnost od plate,a ja je nemam.

E sad ćeš sigurno napisati pa zaposli se i ti.
kao prvo tema su subvencije ,a od kukanja mi je muka jer se kukanjem ništa ne postiže niti će se vlada smilovati na naše kukanje i odmah sutra dati subvencije svima ,a ako misliš da meni pošto sam zaposlen cvetaju ruže onda se varaš i ja nepišem iz Švajcarske imam oca koi živi samo od zemlje ,tast i tašta takođe poljoprivrednici tako da ja znam šta je muka a to da li ja treba da komentarišem u ovoj temi nebih se složio a dali sam ja sa platom i 3h zemlje u istom položaju kao neko sa 15h i više ali bez plate mislim da nismo na nas koi smo zaposleni se gleda kao da nam je plata 1000e i svi viču lako je vama

Zna li neko nešto u vezi tova jagnjadi, u uredbi se pominje 1000 din po jagnjetu ali ne znam kakvi su uslovi za dobijanje te subvencije?

kao prvo tema su subvencije ,a od kukanja mi je muka jer se kukanjem ništa ne postiže niti će se vlada smilovati na naše kukanje i odmah sutra dati subvencije svima ,a ako misliš da meni pošto sam zaposlen cvetaju ruže onda se varaš i ja nepišem iz Švajcarske imam oca koi živi samo od zemlje ,tast i tašta takođe poljoprivrednici tako da ja znam šta je muka a to da li ja treba da komentarišem u ovoj temi nebih se složio a dali sam ja sa platom i 3h zemlje u istom položaju kao neko sa 15h i više ali bez plate mislim da nismo na nas koi smo zaposleni se gleda kao da nam je plata 1000e i svi viču lako je vama

Na tebe grakću što si zaposlen, a baviš se i poljoprivredom jer, šta misliš, oni kao isključivi poljoprivrednici treba da imaju monopol na bavljenje poljoprivredom. Pri tome ne uzimaju u obzir da ti je žena nezaposlena. Praktično je to malo poljoprivrede onda njen dinar, samo što na tu malu površinu nemaš računa da platiš PIO osim ako mućkaš.
U isto vreme njihove žene najverovatnije jesu zaposlene i to vuku po dve-tri tvoje plate. E, pa lako je tako busati se u prsa kako su Bogom dani da budu "profesionalci" i da se drugom rugaju što možda nije bio te sreće da nasledi i od oca i od strica-neženje po maksim zemlje.

Poslednja izmena:
Svatko tko obrađuje zemlju ili ima i grlo stoke, treba da dobije subvencije, ali ne i da bude ovisan samo o toj subvenciji...subvencije su postale socijalna mjera i tako sasvim promašile krajnji cilj.

Mozda je bolja varijanta da u vrednosti subvencije(12000-14000 din) registrovana
gazdinstva dobiju seme,djubrivo,hemiju, naravno domace proizvodnje.
Mislim da direktniji potsticaj privredi i poljoprivredi ne moze biti.
Naravno i subvencija za domacu mehanizaciju 30-40%.
Ko bi hteo od stranih firmi (koje ovde ne proizvode) da bude konkurentan morace da snizi cene ili da proizvodi u Srbiji.

Subvencija bi trebalo da je podsticaj da proizvodimo za državu strateški važna dobra, samo kad bi država znala šta hoće, tj. šta je to strateški važno. Zašto bi morala da bude subvencija za svaku kulturu ista? Trebalo bi da nas subvencijama ubede da sejemo ono što oni žele da sejemo, a što mi možda inače ne bismo, npr. pšenica. Znam mnogo ljudi koji bi kad bi mogli sejali samo kukuruz-kukuruz-kukuruz...

Ja nisam rekao da je vama lako ,nije nikome ,ali da vam je nešto lakše ako imaš dodatno primanje to ne može da porekne niko,sam si rekao da ti žena ne radi nigde kad bi se negde zaposlila da li bi vama kao porodici bilo lakše ili bi rekao ma to nije ništa ni ne primeti se? Tako isto nije u redu da pišeš da ko od subvencija započinje i finansira proizvodnju ne treba da ni radi zemlju,pa te subvencije i jesu tu da sa njima pokriješ troškove bar za proletnu setvu,što se onda subvencije ne dele u septembru nego Aprilu (ove godine ne znamo ni kad će biti) ,Hrvati su već dobili deo subvencija i to treba nešto da govori,pogotovo posle ovakve godine kada malo ko ima da isfinansira sve ,onda su oni koji dižu kratkoročne kredite a veliki broj to radi ,najveće budale i ne treba da rade nikad više zemlju, jer bože moj kako to da nisu spremili pare za setvu i proletne radove.Ti ako kažeš da imaš 3 Ha ,tebi treba sada 180 L goriva,ti to možeš opušteno od 2 plate da odvojiš i kupiš,a ko nema dodatna primanja taj će malo teže to da odradi.

Dio subvencija koje je Hrvatska isplatila daleko je od potrebne da bi se krenulo u proljetnu sjetvu. Isplaćena je mizerija, ne zna se točno ni šta, ni koliko, ni po kom principu...nešto će navodno biti u vaučeru, ali ni to nije sigurno....ali ljudi su zadovoljni i s to malo...i to je ono što je najžalosnije...rade s nama šta hoće jer smo ovisni o tim subvencijama.

Mozda je bolja varijanta da u vrednosti subvencije(12000-14000 din) registrovana
gazdinstva dobiju seme,djubrivo,hemiju, naravno domace proizvodnje.
Mislim da direktniji potsticaj privredi i poljoprivredi ne moze biti.
Naravno i subvencija za domacu mehanizaciju 30-40%.
Ko bi hteo od stranih firmi (koje ovde ne proizvode) da bude konkurentan morace da snizi cene ili da proizvodi u Srbiji.

To se već zove jednim udarcem dva muve, ali za to treba imati cojones grandes jer bi moglo skupo da nas košta na međunarodnom planu - da postanemo nova Kuba.
Ne znam za hemiju, ali semena i đubriva ne mogu biti upotrebljeni u nepoljoprivredne svrhe, pa bi samim tim i malverzacije bile isključene. Za to ne treba biti pametan da se tako nešto smisli. U toj vladi sede učeni ljudi. Umeli bi oni i štošta bolje da smisle samo je pitanje šta im je dozvoljeno da smisle.

Nazad
Vrh