Subvencije poljoprivredi za 2013 godinu

ahhahahhaa naravno i da imam odakle mi :) :) :haha: tako i nasi ministri udju sa majcom XL u vladu a izadju zalizani sa obezbedjenjem, boze me oprosti ko da ih je krava olizala :)

Neverovatno kakvih ljudi sve ima! Te ovako, te onako, te daj subv. te ne daj! Pa kad su odlucili da daju, onda zasto tako puno litara daju po ha.
Umesto svi da pokazemo neku slogu i da smo insistirali na svaki moguci nacin da dobijemo mnogo vise, jer smo ionako najgori po subvencijama u okruzenju a i mnogo dalje, neki se spr...ju time sto dobijemo previse goriva!!! Zato se ova sta li je vec? Zove Srbija!!!

Ako ne menjaju nista onda 60 za prolecne radove i 60 za jesenje za ha! Nekima je to mnogo! Ako racunam i u kombajn kolko treba sipati nece mi ovih 120 litra biti dovoljno ni u kom slucaju!

Meni nece biti dosta u svakom slucaju jel koristi to gorivo i za usluge :osmeh:
meni je dosta po kj. 40-50l imam 2 motor becikla-539 :osmeh:
i rusa koji guta citavih 8-9-10l u oranju, jbg. nismo svi isti, tebi malo ja imam navolju, ce se pomazemo:ppozdrav:
al opet ponavljam sa uslugama fali mi.

Ma nije to mnogo-ko ima viška može da proda,nego ti rokovi su problem.
Zato i idu na tu varijantu jer znaju da mnogi neće imati para da ispune kvotu.
Najvažnije je što su oni nas posvađali i sada bez problema manipulišu.Za ovakvu situaciju nismo direktni krivci ali snosimo veliki deo kolaća svojim egoizmom i zavidnošću.Da nije tako tresle bi se njima gaće.

Ko to kaze da se nece skupiti za tu naftu?
Prosle godine se isto kukalo,kad su bili kuponi.
Pa su svi kupili tu naftu.
Ja sam hteo da kupim bonove,ali nije bilo u ponudi.
Samo mi se jedan clan javio sa ponudom.

Da,ovde su bas rokovi u pitanju,u ovom trenutku treba 20-tak l po hektaru,a moramo da kupimo komplet kolicinu do kraja aprila,kao da je samo gorivo izdatak.Gde je seme,dubrivo,hemija.

- - - - - - - - - -

Bio sam da produzim registraciju pre neki dan.Pa me zanima da li ce mi prihvatiti ako odem do 31 marta da prijavim jos 2 percele u gazdinstvo?
Hoce,za to nemoj da razmisljas.

A zasto posed sa 1000-2000 ha nebi mogao biti porodican? Molim nekoga da objasni. Za mene je porodicni posed sve sto covek obradjuje zajedno sa svojom porodicom. Ako covek u obradjivanje zemlje ukljuci i svoje sinove, svoju zenu, svog brata... to je porodini posed, koliko ja znam.

ako neko radi tolku zemlju to je vise firma nego porodicno gazdinstvo..

Evo meni odgovara 120l jer ce meni samo agregat za navodnjavanje potrositi cetvrtinu goriva.
Odgovara i meni,nije u kolicini problem,nego u rokovima.Zasto ja ne mogu ono sto mi pripada,120l,da kupujem u toku cele godine,kad mi treba,nego polovinu sad,za mesec dana,a polovinu na jesen,isto za mesec dana.Mozda na ovaj nacin odgovara nekom drugom,ko zeli da za mesec dana prikupi ogromnu kolicinu para.

Zato se ova sta li je vec? Zove Srbija!!!
"Takođe,ulazak u EU je doneo velike gubitke za poljoprivredu Poljske, Mađarske, Bugarske, Rumuniji i ostalih istočnoevropskih zemalja. Pre svega, novim članicama iz istočne Evrope je 30. decembra 2002. godine u Kopenhagenu zabranjeno da imaju više od 25% subvencija u odnosu na subvencije koje EU daje starim članicama. Ovakav (skoro robovlasnički) odnos između bogatih i siromašnih članica EU će trajati sve do 2013. godine. Nakon ulaska u EU obradiva zemlja u Mađarskoj smanjila se sa 4.500.000 hektara na 3.487. 792 hektara.[3] Kvote, ukidanje carina, smanjenje subvencija, dovele su do toga da Bugarska kao nekada najpoznatiji istočnoevropski proizvođač povrća uvozi krastavce i krompir iz EU. Takođe, industrija šećera u Rumuniji i Bugarskoj je skoro uništena. Godine 1991. slovenačka prehrambena industrija zapošljavala je 36.000 radnika, a nakon ulaska u EU zapošljava 19.000 radnika. U Rumuniji hektar vinograda je 25 puta jeftiniji nego u zapadnoj Evropi (cela oblast Banata u okolini Temišvara je u stranim rukama.) Dovoljno je da stranac registruje firmu u Rumuniji i može da kupi zemljište. Istovremeno, u oblasti Transilvanije nadničarenje je jedan od načina preživljavanja, a isti ljudi rade po dva posla u rudnicima i na njivi za svoje potrebe".

Нису субвенције свуда велике, тј као што видимо сада ће бити веће, таман док се омогућило странцима да они у ствари користе што више тих субвенција. А све то време као што знамо њихове пољопривреде назадују. Није баш свуда мед и млеко, и не треба се свакодневно посипати пепелом. Посебно не треба друге посипати пепелом и излагати свакодневним порцијама неистина.

Ko to kaze da se nece skupiti za tu naftu?
Prosle godine se isto kukalo,kad su bili kuponi.
Pa su svi kupili tu naftu.
Ja sam hteo da kupim bonove,ali nije bilo u ponudi.
Samo mi se jedan clan javio sa ponudom.
Sad si ga odvalio kao maksim po diviziji.
Koliko si placao litru nafte sa bonom prosle godine ? a koliko ces sad morati da platis ? Ne secam se da je neko kukao . Neko i nece moci skupiti nije sve u nafti , a repromaterijal ?
@Posto smo placali duplo manju cenu nego sad svima nam je bilo malo bonova ,ne tebi samo .

Nisam ovu temu citao neko vreme i sad udjem, ono nagomilalo se 15 stranice neprocitanih. Glava me zabole od vaseg svadjanja!

Jedno te jedno. Subvencije ostvaruje zemlja kao povrsina i kakve veze ima da li je radi penzioner, student ili zaposlen? Ja sam tokom studija u 80% slucajeva i radio po raznim firmama. Po vama ispada da ne smem da radim, ako studiram ili obrnuto? Manite se toga.
Opustite se malo.

Za naftu iskoristicu sve, nafta se nece baciti. I prosle godine mi je zafalilo nafte iako na papiru mi je bilo i previse jer kombajniranje placam a i oranje nekih parcela sam platio jer kombinacija IMT 558-IMT 757.20 nije mogla da uradi to na nivou kvaliteta koji sam hteo. I pored svega toga mi je falilo nafte, pa kad sam sipao te skupe za 150din/l nije mi bilo svejedno.

Nazad
Vrh