Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Hoce,za to nemoj da razmisljas.Bio sam da produzim registraciju pre neki dan.Pa me zanima da li ce mi prihvatiti ako odem do 31 marta da prijavim jos 2 percele u gazdinstvo?
A zasto posed sa 1000-2000 ha nebi mogao biti porodican? Molim nekoga da objasni. Za mene je porodicni posed sve sto covek obradjuje zajedno sa svojom porodicom. Ako covek u obradjivanje zemlje ukljuci i svoje sinove, svoju zenu, svog brata... to je porodini posed, koliko ja znam.
Odgovara i meni,nije u kolicini problem,nego u rokovima.Zasto ja ne mogu ono sto mi pripada,120l,da kupujem u toku cele godine,kad mi treba,nego polovinu sad,za mesec dana,a polovinu na jesen,isto za mesec dana.Mozda na ovaj nacin odgovara nekom drugom,ko zeli da za mesec dana prikupi ogromnu kolicinu para.Evo meni odgovara 120l jer ce meni samo agregat za navodnjavanje potrositi cetvrtinu goriva.
"Takođe,ulazak u EU je doneo velike gubitke za poljoprivredu Poljske, Mađarske, Bugarske, Rumuniji i ostalih istočnoevropskih zemalja. Pre svega, novim članicama iz istočne Evrope je 30. decembra 2002. godine u Kopenhagenu zabranjeno da imaju više od 25% subvencija u odnosu na subvencije koje EU daje starim članicama. Ovakav (skoro robovlasnički) odnos između bogatih i siromašnih članica EU će trajati sve do 2013. godine. Nakon ulaska u EU obradiva zemlja u Mađarskoj smanjila se sa 4.500.000 hektara na 3.487. 792 hektara.[3] Kvote, ukidanje carina, smanjenje subvencija, dovele su do toga da Bugarska kao nekada najpoznatiji istočnoevropski proizvođač povrća uvozi krastavce i krompir iz EU. Takođe, industrija šećera u Rumuniji i Bugarskoj je skoro uništena. Godine 1991. slovenačka prehrambena industrija zapošljavala je 36.000 radnika, a nakon ulaska u EU zapošljava 19.000 radnika. U Rumuniji hektar vinograda je 25 puta jeftiniji nego u zapadnoj Evropi (cela oblast Banata u okolini Temišvara je u stranim rukama.) Dovoljno je da stranac registruje firmu u Rumuniji i može da kupi zemljište. Istovremeno, u oblasti Transilvanije nadničarenje je jedan od načina preživljavanja, a isti ljudi rade po dva posla u rudnicima i na njivi za svoje potrebe".Zato se ova sta li je vec? Zove Srbija!!!
Uporedjujes nesto sto je neuporedivo,Amerika se prostire na oko deset miliona kvadratnih kilometara povrsine,a Srbija na blizu 90000 kilometara kvadratnih,U Americi se poljoprivredom bavi oko 3% stanovnistva,U Srbiji oko 30%................A u Americi imas porodicna gazdinstva sa po 5000ha.
Sad si ga odvalio kao maksim po diviziji.Ko to kaze da se nece skupiti za tu naftu?
Prosle godine se isto kukalo,kad su bili kuponi.
Pa su svi kupili tu naftu.
Ja sam hteo da kupim bonove,ali nije bilo u ponudi.
Samo mi se jedan clan javio sa ponudom.