A ko da napravi?
Nasa "Banana" republika nece sigurno, tako da dzabe se nadam.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A ko da napravi?
Хвала Богу да један бар каже право.Par prevoznika i resena stvar sa viskom goriva
Истине ради то Аустро-Угарско царство је било плод трулих компромиса, и трајало је свега неких 50-60 година. Главни је био цар из Беча. Неки су били само мало више равноправнији.koliko ja znam ta rec se koristi u skolstvu i ja sam je tu i cuo,i na mapama tog doba je ostalo Austro-Ugarsko carstvo...sta je tu uvredljivo ili neistinito..
Po hektaru sam pacuno,potrosi toliko,tu sam uracuno bas realnu potrosnju,i dok stignem na njivu,vratim se,koju litru tamo -ovamo,nije ni vazno,vise od 80l ne treba po ha,a subvencionisu 120l,uz manju subvenciju,znaci,ili necemo kupiti onih 40l,necemo imati racun i automatski je manje subvencija,ili ce mo kupiti na nasu stetu.Mozda hoce da podstaknu potrosnju na nas racun.Motor je dobar,kako i ne bi kad sam pre 3god radio dve generalne,jednu za drugom,a pumpu sam prosle godine radio,kad sam potrosio proslogodisnje subvencionisano gorivo,kosta,cini mi se,260 evra,tako da sam regres po prilici anuliro.Kolega kad si ti njemu radio motor i pumpu? Torpedo nemoze potrositi u branje vise od 10 litre pa da je kukuruz rodio vagon na jutro
Malo si se prešao,pre 3 godine je bilo 14000 + akcize za naftu,tako da je to bilo malo više,a ja ne znam što se vi iznenađujete zašto su subvencije smanjene,pa zato da bi mogli dobiti i oni kojima poljoprivreda nije primarna delatnost,tj. oni koji su već zaoposleni ,da li u državnim ili privatnim preduzećima.
Буџет је већи, али много више њих прима субвенције.
Нисам баш оптимиста код субвенција, а још мањи сам оптимиста са проширењем примаоца истих. Производња нам неће скочити ништа зато што су повећали број субвенционисаних.
Једина шанса су нам републиканци.
Мислим да је у ЕУ донето смањење субвенција за 5%.
Je l moze posed sa 1000-2000-3000i vise hiljada hektara da obradi jedna prosecna porodica u Srbiji?A zasto posed sa 1000-2000 ha nebi mogao biti porodican? Molim nekoga da objasni.
Je l moze posed sa 1000-2000-3000i vise hiljada hektara da obradi jedna prosecna porodica u Srbiji?
A zasto posed sa 1000-2000 ha nebi mogao biti porodican? Molim nekoga da objasni.
Pa sada ako ti pored svoje porodice zaposliš još i nekoliko radnika to nije samo polj. gazdinstvo već firma koja se bavi polj. proizvodnjom. Između poljoprivrednog gazdinstva i firme sigurno postoji velika razlika. Naravno to govorim na osnovu veličine gazdinstva od 1000,2000 ha zemljeSve se moze kad se hoce. Moze pored te porodice da se ukljuci i nekoliko radnika to je i dalje porodicni posed ako su svi clanovi porodice zaposleni na njemu.
A zasto posed sa 1000-2000 ha nebi mogao biti porodican? Molim nekoga da objasni. Za mene je porodicni posed sve sto covek obradjuje zajedno sa svojom porodicom. Ako covek u obradjivanje zemlje ukljuci i svoje sinove, svoju zenu, svog brata... to je porodini posed, koliko ja znam.
Tačno. I moj komšija i ako nema registrovano polj, gazdinstvo, svake godine zaposli radnika da mu prekopa baštuPorodicna gazdinstva imaju pravo na zaposlene koliko se ja razumem.
Porodicna gazdinstva imaju pravo na zaposlene koliko se ja razumem.
I jos sad takve posede subvencionisati.Prvo,svako ko se pojavi sa sa velikim povrsinama zemlje,2000-3000 hiljade hektara i vise,pod hitno ispitati poreklo imovine,ma sve,gde je radio,sta je radio,gde je zaradio i naravno,sankcionisati.Negde sam procitao podatak da u Nemackoj samo jedan covek poseduje 990ha,a kod nas,gde je do 1989 bio maksimum 10ha,pojavljuje se neko sa posedima od vise hiljada hektara,mislim i na vlasnistvo i arendu,nemoguce je,nije normalno,postenim radom steci.
Da,imaju pravo na zaposlene,ali onda da se takva "porodicna gazdinstva" nazovu pravim imenom.FIRMA,RADNA ORGANIZACIJA,PREDUZECE.........Porodicna gazdinstva imaju pravo na zaposlene koliko se ja razumem.