Subvencije poljoprivredi za 2013 godinu

Idite u katastar i platite duplu taksu za uknjižbu(ubrzani postupak uknjižbe) i imaćete posedovni list na vaše ime za par dana, tako je bar kod nas.:ppozdrav:

Drzava je servis gradjana,pare koje drzava deli narodu,po koje-kakvim osnovama i jesu narodne,skupljene porezima,taksama i ne znam cime sve.Ne moze da se kaze,zadovoljan sam koliko daju,i da se te pare ne razlivaju,najcesce nezakonito,jos vise bi se vracalo narodu.

Da je drzava sredila neke stvari i imali koliko - toliko stabilno trziste, ne bih ni trebala da isplacuje subvencije.
Ovako veliki deo para ode ljudima koji ne obradjuju zemlju, a skidaju kajmak.

Problem je sto ne mozes da dobijes ono sto kazu da ti sleduje
Pa kad bih svi dobili ono sto im sleduje,onda ne bih u Srbiji postojali ovoliki milioneri i milijarderi(u evrima,naravno).I ovo oko goriva,da moras da kupis za mesec dana dozvoljenu kolicinu,je uterivanja para nekom u dzep.Ne mogu da zamislim koliko para ce da se slije,za samo jedan mesec,u firmu koja bude distribuirala gorivo.

Sta je to koga briga oko slivanja novca, ako ostvarujete povracaj i imate gorivo za 70-80 din?

Briga je mene,licno,nije mi isto ako moram da kupim svu kolicinu goriva za mesec dana,ili tu istu kolicinu za godinu dana,onda kad mi treba.U aprilu ne kupujem samo gorivo,treba mi seme,hemija,djubrivo,a za to sve trebaju pare.

Sta je to koga briga oko slivanja novca, ako ostvarujete povracaj i imate gorivo za 70-80 din?

50 din/L i to neces iskoristiti sve da kupis , a prosle je bilo 72 din .. + imao si pravo na akcizu od 01.01. - 16.03.2012 .. 20L/Ha .. Sto u prevodu neces ostvariti 12000/ha nego 9000-10000din/Ha. Matematika ti slabija strana

50 din/L i to neces iskoristiti sve da kupis , a prosle je bilo 72 din .. + imao si pravo na akcizu od 01.01. - 16.03.2012 .. 20L/Ha .. Sto u prevodu neces ostvariti 12000/ha nego 9000-10000din/Ha. Matematika ti slabija strana
60l/hax50din/l=3000din/hax2(leto-jesen)=6000din/ha+6000din/ha(kes)=12000din/ha

60l/hax50din/l=3000din/hax2(leto-jesen)=6000din/ha+6000din/ha(kes)=12000din/ha
Ali ko ce kupiti tu kolicinu ... meni stvarno nije jasno kako dosta vas ne vidi dalje od nosa , zar nije realno 80L/ha i 72 din povracaj ( bolje tako bilo prosle godine ) umesto 120L/ha i 50 din povracaj... Jel ti potrosis 120L po Ha ? i da radis usluge nemozes potrositi

@ Darko meni je ostalo 20 % goriva od jesenas .. a verujem i svima

@dekym ne zaboravljam ja nista, nego tebi ne ide matematika, ali da se ne ponavljam, ddragan ti je sve pojasnio.

@dekym ne zaboravljam ja nista, nego tebi ne ide matematika, ali da se ne ponavljam, ddragan ti je sve pojasnio.

Vidim da ti moram nacrtati . Zasto bi nam izbijali novac za prolecne radove 60l/Ha .. a potrosicemo 25L max . Suvog novca nema vecina nas i necemo prikazati i necemo predati za povracaj tih 50 din u max. iznosu 60L/Ha na prolece. Prosek ako bude 40 L bice dobro ... Do racuna na crno teze je doci , trebace ti gotovinski racun pored fiskalnog ( u tom grmu lezi zec ) ako mislis da ces nabaviti racune !

Ako nista drugo prodavacemo ispred kuce krajem juna D2 .

@dekym verujem ti da je ostalo,ali kod nas je sistem u(drzavi)uzmi ili ostavi.Pa gorivo je kod nas skuplje nego u Nemackoj,a o kvalitetu da i ne govorimo.

Nazad
Vrh