Subvencije poljoprivredi za 2013 godinu

Ocigledno nisi procitao celu temu da jesi znao bi sta sam ja pisao o subvencijama!Meni licno sve odgovara i nafta i hiljada koliko daju daju jebe mi se ne moram da vratim,a oni koji zavise od subvencija ne treba ni da rade zemlju!Ako se oslanjaju na subvencije u teskoj su zabludi,a i svidelie su im se godine subvencija od 12 000suve love po xa ne kazem i meni su se svidele ali nisam zavisio od njih niti sad zavisim.Da da ja bih licno UKINUO subvencije....

Onda ces i ti verovatno doviti ovu subvenciju o kojoj se diskutuje!!!
Necu i ne treba mi..dovoljno sam sposoban da vodim domacinstvo uz moju porodicu bez da kukam od drzave da mi baci kao prosijaku a da kupujem trakotor od 50 000e i plug od 10 000e..

- - - - - - - - - -

Ako su Srbija i Bosna i Hercegovina iste onda se vracam u osnovnu da malo ponovim geografiju...
Trebalo bi,malo i istoriju obnovi,pre tvog rodjenja,a i ostale predmete,kao i geografiju..

Ocigledno nisi procitao celu temu da jesi znao bi sta sam ja pisao o subvencijama!Meni licno sve odgovara i nafta i hiljada koliko daju daju jebe mi se ne moram da vratim,a oni koji zavise od subvencija ne treba ni da rade zemlju!Ako se oslanjaju na subvencije u teskoj su zabludi,a i svidelie su im se godine subvencija od 12 000suve love po xa ne kazem i meni su se svidele ali nisam zavisio od njih niti sad zavisim.Da da ja bih licno UKINUO subvencije....
Procitao od 1 do zadnje,svugde u svetu je zahvalno ako se subvencije daju,a one su tolike,kolike su,jer je situacija u drzavi takva kakva jeste..Nisu samo politicari tu krivi,sta je sa svercera,malverzanata i klosara koji tu svoju drzavu jade kako stignu..
a vecina u temi ocekuje da im subvencije pokriju sve troskove pa od prodaje pare u dzep i da lade jaja u egejskom moru..tesko to ide..

Razumem ovu bedu od 10-20 hektara sto pruza ruku da uzme milostinju, ali sto rece Putin ne mogu
da svarim ove sa traktorima od 50 000 eura i prinosom od 13-14 tona kukuruza po hektaru sto kukaju.

Ili ja ne znam da objasnim ili vi necete da shvatite...nekome ko nema takvu pomoc drzave,ko radi coskove i male parcele i ko zivi na brdu kao ja,nije jasno kako vi nemozete bez subvencija u drzavi u kojoj su vestacka djubriva jeftinija nego ovde,hemija i seme isto,gde imate sigurne otkupe u zadrugama..sto mi sve nemamo a ne jaucemo..a vi na sav glas na drzavu..

Kamo srece da smo jedna drzava.
Je,,s subvencije, radili mi preci bez njih radim i ja, zivim bolje od velike vecine ovih sto kalkulisu po forumima. :ppozdrav:

znaci prosto mi se place kad vidim da se svadjate ovde a stvarno nemate razloga.... :( drzava daje to sto drzava misli da treba,a ne sta nama ...to je bilo i bice verovatno sve dok setajkuni ne uhvate poljoprivrede ili neko ne presece i odredi kako treba.... gorivo semena treba da dobijamo sa 50% nizom cenom,ali nije tako... a stvarno nema potrebe pricati ko je gde dalu srbiji engleskoj hrvatskoj nemackoj, stvarno nema veze.... evo ja bih ovde u prokuplju radio 100hektara,ali nema ih...jednostavno nema...kad pomenem to, meni kazu idi u vojvodinu pa radi....jednostavno ljudi su delicmicno navikli da sve dobiju a delimicno nisu, ja iskren da budem treba mi nafta i mislim da je malo ovo sto nam daju al daj sta das..bolje je i to dok se ne podignem nego nista... ali isto mislim da je jedini nacin ili strajk i blokada ili da putem medija pozovemo ministra ili da cutimo i trpimopa kakobude.... jedino znam da svadjom nista ne resavamo a, ujedinjeni mnogo mozemo..ALI S T V A R N O :):osmeh:

Imam jedan problem, pa ako je neko imao slican problem da me posavetuje. Imam 9 hektara zemlje koja je sudski sprevedena, ali nije prosla kroz katastar. Pre 6,5 meseci sam predao zahtev i rekli su mi da ce biti gotovo najkasnije za sest meseci. Medjutim pre neki dan mi stigne da je predmet u obustavi zato sto nisam uplatio nekih 500-600 dinara. Kada sam otisao u katastar niko nije znao da mi objasni za sta je to. Problem je najverovatnije nastao zbog prebacivanja katastra iz Zemuna u Surcin i da je to neka greska. Ponudili su mi da odem u Zemun i da tamo razjasnim i da ne moram platiti. Ja sam ipak uplatio posto mi je bilo lakse nego da idem, ali je problem sto nece proci kroz katastar do 31. marta. Pravnik iz katastra, kao znak izvinjenja, mi je ponudio da izda potvrdu da je zemlja u postupku pa da probam tako da se registrujem. Sad mene zanima da li je to moguce, u sta sumnjam. Predpostavljam da i ako mi izdaju posedovni list da se on vodi na vlasnika koji ne moze da mi potpise jer je pokojni(u pitanju je ostavina). Znaci pitanje je da li je ikako moguce da se registrujem na tu zemlju ili da odustanem i registrujem se na ostatak.

Subvencije se u svetu daju kako bi neke druge stvari funkcionisale bolje...Nije cilj subvencija, kao sto neki ovde misle, da se ljudi obogate nego da drzava funkcionise. Jer stvarno mislite da se ljudi po zapadoj evropi nebi pobunili da im je hleb 2 puta skuplji a mleko 3 puta skuplje. Za te stvari sluze subvencije, takodje da taj poljoprivrednik koji ih dobija ode u fabriku i kupi traktor od 50 -10k evra pa onda i ta industrija funkcionise i taj radnik u fabrici ima platu. Ocigledno ovde neki ljudi ne vide dalje od kraja svoga dvorista.

Nazad
Vrh