Subvencije poljoprivredi za 2013 godinu

Pa ako nisam predhodne godine zaradio na usevu sa te subvencionisane njive da zasnujem iducu proizvodnju
ja bih okacio kopacke o klin.
I zaposlio se u gradsku cistocu.
Licno me ne doticu subvencionisanja.

Ko ce meni da nadoknadi stetu od suse?
Uputite me na njegovu adresu.

Niko me nije prisiljavao da sejem.
Sam pao, sam ustao.

A jel tebi normalno da je evro dizel 151,4 din,a seme kukuruza 153 evra+PDV,a Eurofertil veštak 70 din./kg.To sve košta i u nemačku toliko samo sa 500 evra/ha subvencije.:ppozdrav:

Ne znam koliko kosta u Nemackoj repromaterijal.
Subvencije znam da su vece nego kod nas. Ali ne mozemo se mi nikada porediti sa Nemackom koja
je prebogata zemlja. I koja svoje proizvode prodaje i na nasem trzistu.
A mi tamo ne mozemo ni da privirimo.

Treba mi jos par decenija da prevrcemo zemlju da bih stigli neciji nivo. :ppozdrav:

Na to sam i hteo da ti ukažem da nas teraju sa nemačkim standardima da radimo i da kupimo sve.

To sve košta i u nemačku toliko samo sa 500 evra/ha subvencije.:ppozdrav:

само Грцима 94 милијарде .. по бар 5% па израчунај колко је то хектара субвенције ..
А и нама вероватно једно 4-5 ако не и више .. зар вам није пуно срце што субвенционишете Немачке колеге :osmeh:

Pa nece ti niko dati za dzabe.
Da su ovde vece subvencije ljudi bih izginuli.

Evo veceras gledam na tv-u kako se bracni parovi razvode da bih ostvarili sub, na dva odvojena reg domacinstva.
Za koju godinu i otac ce se odricati dece da dobije subvencije.

Imaš to o razvodu i ovde na forumu u temi "Registracija poljoprivrednih gazdinstava".Žalosno je to što svake godine izmisle nešto novo da ljudi i razmišljaju o tome da se razvedu.To sa razvodom su radili i posle drugog svetskog rata kad su uveli da možeš samo da imaš maksim zemlje (10 ha).:ppozdrav:

Pa ako je neki limit koliko sam procitao 100 ha valjda treba biti malo realan i posten pa uzeti do tih 100 ha obradive povrsine.
Neka svi dobiju delic kolaca, ko je registrovan.

Na kraju ispada neko im da prst, a oni uzmu celu ruku.

Ali s ovim nisu po meni ništa uradili,nisu najveći problem bili porodice preko 100 ha,toga ima najmanje kod nas,nego na radnike što je raspisano hiljade i hiljade hektara.:ppozdrav:

Pa nece ti niko dati za dzabe.
Da su ovde vece subvencije ljudi bih izginuli.

Evo veceras gledam na tv-u kako se bracni parovi razvode da bih ostvarili sub, na dva odvojena reg domacinstva.
Za koju godinu i otac ce se odricati dece da dobije subvencije.

Zasto bracni parovi moraju da se razvedu da bi ostvarili subvencije:sta: Koliko ja znam to nemora

I ja kažem da ne moraju da se razvode,dovoljno je da se neko prepiše na drugu adresu.:ppozdrav:

Nazad
Vrh