Subvencije poljoprivredi za 2013 godinu

Samo ih gledam (ove iz vlasti). Svako prolece haos sa subvencijama. Skupljam racune kao hrcak, jer ne znam sta ce mi a sta nece trebati. :sjasi:

Isplata subvencija u agraru počinje sledeće nedelje

isprekidana_linija_vesti.png
četvrtak - 07.03.2013

subvencije-mart2013%201054.jpg
okvir_vest_sadrzaj.png

Isplata ovogodišnjih subvencija za poljoprivrednike počeće sledeće sedmice, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, Danilo Golubović.

On je podsetio da podsticaji za biljnu proizvodnju iznose 6.000 dinara po hektaru, a ratarima će za predstojeću prolećnu setvu na raspolaganju biti i regresirano gorivo.

Pocodom zahteva naftnih kompanija da više njih bude uključeno u distribuciju regresiranog dizela za poljoprivrednike, Golubović je rekao da će javna nabavka za taj posao biti sprovedena kao i svake godine, i da će svi distributeri morati da ispune uslove koje propisuje Ministarstvo.

Golubović je rekao novinarima, u pauzi konferencije o agrobiznisu, da će ona naftna kompanija koja bude dala najpovoljniju ponudu i najveći cenovni popust, odnosno kompletno najbolju ponudu, dobiti posao da distribuira regresirani dizel oljoprivrednicima.

Isto kao i jesenas, poljoprivrednici će prvo morati da plate gorivo, pa će i potom biti vraćen novac po osnovu akciza, napomenuo je Golubović.

Isplata subvencija u agraru počinje sledeće nedelje

isprekidana_linija_vesti.png
četvrtak - 07.03.2013

subvencije-mart2013%201054.jpg
okvir_vest_sadrzaj.png

Isplata ovogodišnjih subvencija za poljoprivrednike počeće sledeće sedmice, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, Danilo Golubović.

On je podsetio da podsticaji za biljnu proizvodnju iznose 6.000 dinara po hektaru, a ratarima će za predstojeću prolećnu setvu na raspolaganju biti i regresirano gorivo.

Pocodom zahteva naftnih kompanija da više njih bude uključeno u distribuciju regresiranog dizela za poljoprivrednike, Golubović je rekao da će javna nabavka za taj posao biti sprovedena kao i svake godine, i da će svi distributeri morati da ispune uslove koje propisuje Ministarstvo.

Golubović je rekao novinarima, u pauzi konferencije o agrobiznisu, da će ona naftna kompanija koja bude dala najpovoljniju ponudu i najveći cenovni popust, odnosno kompletno najbolju ponudu, dobiti posao da distribuira regresirani dizel oljoprivrednicima.

Isto kao i jesenas, poljoprivrednici će prvo morati da plate gorivo, pa će i potom biti vraćen novac po osnovu akciza, napomenuo je Golubović.

A nepita se dali poljoprivrednici imaju odakle da plate gorivo po 15o dinara litru.
To što će nam pomoći opet će završiti u njihovim džepovima dok platimo porez,penzijsko i zdravstveno (presipanje )

Tesko da ce poceti sledece nedelje, mozda one sledece posle kraja roka za obnovu gazdinstva...

do kad je rok za obnovu gazdinstva? Imcu problem. Cekam da u katastru 2 parcele predju na moje ime. Sta se desava ako u junu predju na mene, a ja napravio ugovor o zakupu sa bivsim vlasnicima? Uskratice me za subvencije ove godine ili ?

Sigurnija opcija ti je neki rucak sa direktorom katastra pa lepo u 4 oka objasnis situaciju,za 5 dana max mora da bude zavrseno sve.

Zbog cega placamo punu cenu sada,a para nema,da bi nam kasnije vratili akcizu,i plus imacemo vise papirologije.Mislim da je jednostavnije obracunati odmah,pri registraciji,koliko goriva sleduje svakom,dati potvrdu na toliko litara po regresiranoj ceni i kupujes kad mozes.

U Bosni 1 euro lozika,nema nikakve papirologije i uzmes kad imas para,ne mora niko da mi vraca nista

do kad je rok za obnovu gazdinstva? Imcu problem. Cekam da u katastru 2 parcele predju na moje ime. Sta se desava ako u junu predju na mene, a ja napravio ugovor o zakupu sa bivsim vlasnicima? Uskratice me za subvencije ove godine ili ?

Uknjižba kod nas je nešto više od 8000 din. pa moraš čekati par meseci da pređe na tvoje ime a ako ti se žuri i hitno ti je onda ima druga varijanta, platiš DUPLO i za 7 radnih dana nekretnina je na tvom imenu. Ne zezam se, ta opcija postoji više od godinu dana.

Za ovu informaciju častiš:ppozdrav:

Šta li kilave u Šapcu, bio sam i u pošti i u mesnoj kancelariji i nema papira za registraciju. Nesposobnjakovići!

Platio sam za 2 parcele oko 19.000din, najbolje da im platim jos toliko :haha: Nisu oni azurni, podicucu subvencije na stare vlasnike :riba:

p.s. castim naravno kad se sretnemo :ppozdrav:

Nazad
Vrh