Subvencije poljoprivredi za 2013 godinu

A kako misle idioti da zavrsimo na vreme obnovu gazdinstava,kada se krajnji rok vrtoglavo blizi,a kod mene jos niko nije dobio papire.Razgovarao sam sa covekom koji radi u trezoru i kaze da i sam ne zna kako ce sve zavrsiti na vreme.Znajuci nas kada su u pitanju guzve i redovi bilo kog tipa,mislim da ce biti veselo.

Isplata subvencija u agraru počinje sledeće nedelje

na osnovu čega kada je registracija do 31.3.
Samo navlakuša,ko dobije sledeće nedelje a nije obnovio registraciju neka se javi:haha:

isprekidana_linija_vesti.png
četvrtak - 07.03.2013

Pa dobice ti prvi koji su predali zahteve pa tako redom kako predajemo oni uplacuju .

Danas obnovio...Na Izvodu koji je stampan kompjuterski samo unesete sifru kulture koje gajite.Nema kao prethodnih godina,sve ponovo pisati na prilogu 3,to je novina!Prilog 3 ako imate nove parcele ili brisanje!Ja sam pogresio nisam dobro procitao i sve napisao na prilogu 3 kao prethodnih godina,prihvatila je i to ali ispravno je da se na Izvodu iz registra samo dopuni...Stalno nesto novo!

Pisao sam u temi registracija poljoprivrednih gazdinstava da ako nemate promena tj. nemate upis novih parcela da nema potrebe da se u prilog 3 prepisuje sve isto sa tog izvoda a ima u poslatoj koverti i objasnjenje samo treba pazljivo procitati kako popuniti obrasce.

Svake godine nesto novo u vezi popune , u sredu obnovio gazd. .. Samo sto ne izadju sa datumom odkad do kad vaze racuni i koliko L/Ha za prolecne radove !!
Odakle meni novci da kupim za 150 din , gde da skladistim to ? . Pravim bombu u dvoristu a tu deca .. Penziono evo ide 2 rata da se plati .. Pa zar opet se ne pita poljoprivrednik ili te asocijacije , zar nije tako obecano da nam se malo olaksa izbijanje suvog novca u prolece kojeg svi nemamo ~~ !

Poslednja izmena:
do kad je rok za obnovu gazdinstva? Imcu problem. Cekam da u katastru 2 parcele predju na moje ime. Sta se desava ako u junu predju na mene, a ja napravio ugovor o zakupu sa bivsim vlasnicima? Uskratice me za subvencije ove godine ili ?
Napravi sa bivsim vlasnicima ugovor o zakupu na 1 god i to prijavi.Tako sam ja resio pre dve godine.

danas obnovio...svaku parcelu kontrolisali da nema plodouzivanja i na jednoj od 14ari pronasli i presarali je sa spiska.Posedovni listovi su dobri jer je kod nas sredjen katastar jos polovinom 2011.Pitao sam za obrasce za subvenciju kao prosle godine ali nemaju pojma o tome,mozda ce sama obnova biti dovoljna kao zahtev...sve u svemu ni oni neznaju bas tacno kako sve ide.

Juce sam obnovio gazdinstvo,kaze mi covek u trezoru da subvencije krecu od 1 maja!!!A da je neko iz ministarstva bacio buvu da krece od 15 marta

Kakvih problema?
Ne razumem,obnovis registraciju,
odes kuci,za par dana legne lova,odes u svoju banku dignes lovu,pokupujes repromaterijal...i gde je tu problem?

Nazad
Vrh