Subvencije poljoprivredi za 2013 godinu

Zna li neko mozda kad ce da stigne uredba iz ministrastva za kratkorocne dinarske kredite??? Ja danas bio u banci i tamo rekose za nedelju dve jer ce to da bude malo sutra ili ipak hoce??? (zna li neko) I jer ce da bude subvencije za mehanizaciju??? Vredili jos sacekati za kupovinu mehanizacije ili da kupujem i da ne ocekujem nista??? Unapred hvala... Mozda je neko vise upucen od mene...

Samo vi napisite kako moze da se mulja u vezi subvencija da se ovi preciste nevaljalce.
Garant ce za par godina biti 400 eura kao u Germaniji.

Ma bas me briga ko je na vlasti ne zanima me jednostavno treba neke stvari da se urade na vreme i kraj.Ako su bivsi pokrali sve ovi onda nisu trebali obecavati sto su obecali trebali su reci nece biti subvencija nema para i je....i te se.Kao kad bi poceo da zidas kucu i stavis gradju treba da pokrivas a crep stize za dva meseca.I onda pevas aj plovi ladja........i na ladji gradjaaaaaaaaaaa :haha:

@ Grunt

Zar se kuca pravi, a ceka crep od drzave. Tj, seje njiva, a drzava placa.

Znam sta si napisao, ima lli neko da ne obecava?
Da je receno nema para, sta bih onda bilo. :cao:

Pravi borac ( slika)

Nada poslednja umire.
Dobicete zasto se brines.
Ako i preskoce neku godinu, Boze moj nece nas valjda meteor pogoditi.

Grunt bez ljutnje al meni je smesno da neko poveruje bilo kom politicaru,pa jos strateski planira proizvodnju na osnovu njihovih obecanja(citaj uz pomoc subvencija). Nigde ih nisam racunao u prihode,ako dodju dobro dosle kao dzeparac ako ne dodju i godina bude losa ni one me nece izvaditi.

Ne brinem radio sam ja zemlju kad se nije ni znalo sta su subvencije tako da ja nemam problem sa tim.Naravno koristim sve podsticaje koje drzava daje ali isto tako i placam sve dazbine drzavi tako da smo malte ne na istom.ARMY ja sam misljena ko se osloni na subvencije od drzave i zaduzi se (kredit itd)taj je velika budala!!!

Nije problem u subvencijama da mi sad plačemo jer nam ne daju pare da kupimo šta nam treba, ni ja ih ne računam u prihode, ako dođu- dođu. Problem je u tome što ne znaš šta da radiš, da ideš da kupiš gorivo ili da čekaš da se ne za**beš, nit' znam iz koje pumpe, nit' šta ću da sipam u traktore, a prolećni radovi su na pragu. Eto to je problem lično za mene, a verujem i za ostale paore. Jer ako kupim gorivo, dođe opet ko prošle godine da sve kupimo odjednom, gde ću sa toliko goriva, u džepove da turim, i ovako sam jedva smestio sve; a kako stvari stoje nijedna opcija nije isključena.

Ja radim ove godine preko 40 hektara a imam subvencije samo od mojih 10 hektara... Ostalo je uzeto pod zakup a niko mi nije sredio papirologiju a svi su vlasnici po inostranstvu tako da od toga nema nista nazalost... I ja bi voleo da iskoristim sve sto drzava daje sto da ne kako kaze nas kolega Grunt drzavi i mi placamo svasta...:ppozdrav:

I mene brine isto taj problem oko goriva.
Moram kupiti na nis-ovoj pumpi, da ustupim racune ovima sto mesetare.

Godinama sam davao racune jednom tipu koji prijavljuje nekih 4-4,5 ha livade u oranice.
Jbg, sve zalis coveka. Kupim gorivo uzmem racune i njemu drugarski dam.
Ja stvarno voljan da pomognem coveku.

Kad prosle godine zove mene taj covek zadnji dan za predaju tih papira za subvenciju.
Kaze, hajde dodji da ti kupim gorivo, a ti ces meni platiti deset dinara jeftinije. Nisam mogao nikog naci da odkupi.
nesto malo mu preteklo.
Ja mu se srdacno zahvalim i obljasnim da mene 1-2 000 din ne krpi nista i da sam na vreme kao i uvek kupio gorivo
za moje masine.

Tada sam video koja sam budala i kakvim sam ljudima davao racune od goriva i repromaterijala.
Drzava treba da poradi na sistemu da dobijaju ljudi na zemlju koju obradjuju.

Jbg, vama niko ne valja.
Davali su oni prosli subvencije vi se bunili, daju ovi vi se bunite.
Sta ce biti ako nekada presusi to subvencionisanje. :sta:
Jeba...o ih to njihovo subvencionisanje. Neka i presuse sa ovakvim subvencijama,neka daju ljudima repromaterijal,ne moraju stalno da nas ponizavaju sa - sad ce biti 12 000 din,sad ce biti 6000din plus 6000din za gorivo...
Ljudi koji nemaju veze sa poljoprivredom (ili koji imaju malo veze sa tim) misle kako je to puno i kad poljoprivrednik protestvuje (blokade) odma se nastupa protiv njega sa - vidi ih,dobili subvencije,a njima ni to ne odgovara.
Posto politicari prave uzbudljivo sa ovim sadasnjim sistemom subvencionisanje,ja bih voleo da prestanu sa tim,neka daju seme,naftu,djubre i eto.

Eto, upravo o tome je reč. Da su lepo u januaru krenuli polako i napravili plan kako da paor dobije koliko mu treba goriva, da se napravi sistem po kome nema muvanja sa fiskalnim isečcima i da danas imam 200l nafte kući i ako mi se prohte, sutra krenem u zatvaranje brazde ili šta već.

Nije problem u subvencijama da mi sad plačemo jer nam ne daju pare da kupimo šta nam treba, ni ja ih ne računam u prihode, ako dođu- dođu. Problem je u tome što ne znaš šta da radiš, da ideš da kupiš gorivo ili da čekaš da se ne za**beš, nit' znam iz koje pumpe, nit' šta ću da sipam u traktore, a prolećni radovi su na pragu. Eto to je problem lično za mene, a verujem i za ostale paore. Jer ako kupim gorivo, dođe opet ko prošle godine da sve kupimo odjednom, gde ću sa toliko goriva, u džepove da turim, i ovako sam jedva smestio sve; a kako stvari stoje nijedna opcija nije isključena.

To i jeste problem nas većine.Sada su najveća ulaganja i držati određenu količinu nafte na lageru nije ni dobro a ni potrebno,Ali znajući sa kim imamo posla,tako će morati da bude.

Danas sam zavrsio sve oko upisa u trezoru i mogu da kazem da jos nema guzve i da su one knjige za upis jos sada trenutno slabo popunjene,verovatno uskoro krece navala.Mozemo da se nerviramo koliko hocemo,ali nam svima dzaba,ovu zemlju i sva ministarstva vode nesposobnjakovici koji nemaju nikakvih dodirnih tacaka za materiju za koju su zaduzeni::jako_besan::.

Nazad
Vrh