Subvencije poljoprivredi za 2013 godinu

Ja čekam da to krene pa da se uzme jedna žitna sejalica domaće proizvodnje.Malko je mali budžet.

Nemojte zvati ministarstv(a)o za informacije proizvođači će sami izađi sa sniženim cenama kada se stvore uslovi za to. To jest kada apliciraju i budu im odobrena sredstva.
Jedan primer da vam navedem pa će vam biti jasnije.
Agria iz subotice je imala od pneumatskih sejalica subvenciju ministarstva ekonomije samo za 4 i 6 redova.
Ako si hteo sa 5 redova cena joj je bila skoro ko io ovoj od 6. Jednostavno ljudi nisu mogli naknadno da menjaju iakoim je rasla potražnja za 5-oredne sejalice.
Firme moraju da se odluče za koje proizvode će dobiti subvenciju.

- - - - - - - - - -

Ja čekam da to krene pa da se uzme jedna žitna sejalica domaće proizvodnje.Malko je mali budžet.
Zovi Agriiu,poljostroj ili IMT znaće tačno kada kreću te subvencionisane. I ja ću verovatno jednu Agriu ali otom potom.

Ove godine daju 6000 u kesu po ha i 6000 za repromaterijal...e sada taj repromaterijal sta sve obuhvata...koliko vestaka,nafte,semena ?

Drljače , spremači , špartači , tanjirače ... su isto naši proizvodi pravi(o) ih i IMT kao i puno malih proizvođača pa opet nisu uvrštene u "subvencije" , neko bi možda kupio baš ove mašine , jer je naprimer prošle godini kupio sejalicu i rasturač .

Sve je to ok i lepo. Zar mislite da ce ovo doticati te sa 1000 i vise ha? Nikako. Njih nece ni proveriti vec te lude koji rade od 100 pa do 300-400 ha. A takvih ima i na ovom forumu. Ako imaju cime i volju za rad onda treba im dati i subvencije. Ne treba dati onima koji su dosli do te zemlje u trajnom vlasnistvu preko noci.

Šta se dešava sa nabavkom dizela, pri kraju sam sa zalihama. Dali će nam trebati računi i sa kojih pumpi.:sta:

Zanimljivo zasto se jos uvek skoro nista nezna a do juce dok su bili u opoziciji su stalno lajali kako mora poljoprivrednik da bude obavesten na vreme o svim uredbama ili zakona. Ranije iz sve snage su bili na strani paora kao i za vreme protesta. Sad pokazuju kako vode racuna o nama pocevsi od prodaje zemlje cersafom umotanim mufljuzo-abortusima preko davanja zemlje na licitaciji koja je bila vracena od strane komisije za vracanje zemljista (konfiskacija) pa do afere sa afltoksinima koja nije trebala da dodje do izrazaja ako bi se jesenas vodilo racuna o tome.

Zanimljivo zasto se jos uvek skoro nista nezna a do juce dok su bili u opoziciji su stalno lajali kako mora poljoprivrednik da bude obavesten na vreme o svim uredbama ili zakona. Ranije iz sve snage su bili na strani paora kao i za vreme protesta. Sad pokazuju kako vode racuna o nama pocevsi od prodaje zemlje cersafom umotanim mufljuzo-abortusima preko davanja zemlje na licitaciji koja je bila vracena od strane komisije za vracanje zemljista (konfiskacija) pa do afere sa afltoksinima koja nije trebala da dodje do izrazaja ako bi se jesenas vodilo racuna o tome.

Pa verovatno zato sto su okupirani evropom i kosovom i miskovicem. A aflatoksine objavila bivsa vlast tj. kod vas uvojvodini i sadasnja.

- - - - - - - - - -

Pa verovatno zato sto su okupirani evropom i kosovom i miskovicem. A aflatoksine objavila bivsa vlast tj. kod vas uvojvodini i sadasnja.

Kolege,

da li neko može da pojasni proceduru oko povraćaja sredstava; konkretno za foliju i creva kap po kap. Koliko sam shvatio za povraćaj je bitan fiskalni račun na kojem piše GOTOVINA, ali recimio ja kupujem robu na rate (preko administrativnih zabrana) i dobijam samo fiskalni račun na kojem piše ček; pitanje je da li ću moći dobiti povraćaj sredstava, što mi naravno mnogo znači?! Ne vidim razlog zašto bi to bio uslov, ili se to namerno nameće da bi nas što manje ostavrilo povraćaj? Hvala

Ja se iskreno nadam, ali kontaktirao sam Upravu za agrarna plaćanja u Šapcu, i neka tetka mi reče da na fiskalnom računu mora pisati gotovina, i da su sve odbili prošle gotine? Da li je neko ima takvo neprijatno iskustvo?

Jel se zna nesto o subvencijama za sisteme za navodnjavanje?

...koliko sam ja upoznat biće sigurno povrat od 40%, a postoji mogućnost da i na nivou Vojvodine bude još dodatnih 40%...to lepo zvuči, ali...
...kada sam zvao Upravu za agrarna plaćanja rekli su mi onu zazvrzlamu oko fiskalnog računa: znači ako plaćate robu na rate ili preko računa a ne gotovinom - ništa od povraćaja...voleo bih da grešim, mada....

...koliko sam ja upoznat biće sigurno povrat od 40%, a postoji mogućnost da i na nivou Vojvodine bude još dodatnih 40%...to lepo zvuči, ali...
...kada sam zvao Upravu za agrarna plaćanja rekli su mi onu zazvrzlamu oko fiskalnog računa: znači ako plaćate robu na rate ili preko računa a ne gotovinom - ništa od povraćaja...voleo bih da grešim, mada....
Ma daj biju ko neće da nam vrati i republika i pokrajina neverujem u to.

dal se zna nesto o subvencijama,kad ce poceti registracija?

Izašao je pravilnik o obnovi kao i formulari na sajtu ministarstva možeš pogledati čekaj poštara ovih dana proveravaj poštu nama su rekli u trezoru ove nedelje koverte za obnovu stižu bilo bi lepo da odma upakuju i formulare za subvencije....

- - - - - - - - - -

Sutra pokušajte na sajtu ministarstva da pronađete uredbu o subvencijama 2013 danas usvojen pravni akt.

Nazad
Vrh