Subvencije poljoprivredi za 2013 godinu

pa hajde da mi ponovimo gradivo koliko mi beše treba da dobijemo po hektaru ove godine ako nas ne prevare ? hajde ti iz treće klupe da da ti što se sakrivaš :haha:

Ako vec nekoliko godina se dele ove subvencije ne znam zasto jos treba reasprave o tome dali da se daju i dalje ili skroz ukinu!
Vise nema uslova kao sto je bio PIO sto znaci da svako ko je voljan da ih dobije nek popuni lepo formulare ako zeli pare!
Nemojte se petljati sa time zasto onaj , zasto ovaj, zasto tajkuni da imaju prava na subv. Nek im dele po 400 evra po ha i onako ih ni ja a ni vi necete nikad stici, mnogo me zaboli kolko Kostic, Miskovic i kompanija zarade na subv. godisnje, treba da gledamo nas interes a ne njihov.
Nego aj da se borimo bas po toj tacki da nam povecaju mnogo vise jer u nekim susednim zemljama su dosta vece. A imali smo i mi 150 evra po ha i izgleda da kako god se bunimo iz godine u godinu i sto smo vise zavidniji i alaviji sve manje i manje nam sleduje.
Ako nastavimo ovako u ovom tempu da raspravljamo i da imamo takva razlicta misljanja o ovim subvencijama ne bi me cudilo da ih skroz ukinu.

Ako vec nekoliko godina se dele ove subvencije ne znam zasto jos treba reasprave o tome dali da se daju i dalje ili skroz ukinu!
Vise nema uslova kao sto je bio PIO sto znaci da svako ko je voljan da ih dobije nek popuni lepo formulare ako zeli pare!
Nemojte se petljati sa time zasto onaj , zasto ovaj, zasto tajkuni da imaju prava na subv. Nek im dele po 400 evra po ha i onako ih ni ja a ni vi necete nikad stici, mnogo me zaboli kolko Kostic, Miskovic i kompanija zarade na subv. godisnje, treba da gledamo nas interes a ne njihov.
Nego aj da se borimo bas po toj tacki da nam povecaju mnogo vise jer u nekim susednim zemljama su dosta vece. A imali smo i mi 150 evra po ha i izgleda da kako god se bunimo iz godine u godinu i sto smo vise zavidniji i alaviji sve manje i manje nam sleduje.
Ako nastavimo ovako u ovom tempu da raspravljamo i da imamo takva razlicta misljanja o ovim subvencijama ne bi me cudilo da ih skroz ukinu.
Ministarstvo stalno nešto menja i naravno ne baš nama u korist a mi za to vreme stalno teramo jedno te isto,Taman dođe do zatišja i neko spomene PIO i artiljerija proradi.
PIO-penzijsko invalidsko osiguranje je lična stvar svakog građanina i da li će ga uplaćivati ili ne ukoliko nije zaposlen.Nas zaposlene ni ne pitaju.

PIO-penzijsko invalidsko osiguranje je lična stvar svakog građanina i da li će ga uplaćivati ili ne ukoliko nije zaposlen.Nas zaposlene ni ne pitaju.

I ako imas dodatnu delatnost niko te ne pita. Ja sam ignorisao njihova resenja za PIO na dodatnu delatnost pa dobio sve na gomilu pod pretnjom prinudne naplate. Lepo u toku prosle godine isplatio dug i uredno sto je stizalo. Nije se sa njima zajebavati.

Pa, nije baš tako. Nije agrarni budžet nepresušni izvor pa da ima i za Kostića i Miškovića, a i tebi da povećaju. Za poljoprivredu je izdvojeno toliko i tačka, a kako će biti raspoređeno to može i treba da bude predmet diskusije. Treba da ti je jasno da ako daju jednake subvencije svima uključujući i pravna lica koji imaju na hiljade hektara, onda ti kao porodično gazdinstvo ne možeš da dobiješ onoliko koliko sam kažeš da bi trebalo, odnosno barem kao u zemljama okruženja.

Pa, nije baš tako. Nije agrarni budžet nepresušni izvor pa da ima i za Kostića i Miškovića, a i tebi da povećaju. Za poljoprivredu je izdvojeno toliko i tačka, a kako će biti raspoređeno to može i treba da bude predmet diskusije. Treba da ti je jasno da ako daju jednake subvencije svima uključujući i pravna lica koji imaju na hiljade hektara, onda ti kao porodično gazdinstvo ne možeš da dobiješ onoliko koliko sam kažeš da bi trebalo, odnosno barem kao u zemljama okruženja.

Ama sve mi je jasno samo sto sve ove rasprave i kuknjave ne vode nicemu a na kraju krajeva necemo mi Dunav ispraviti. Pa svako normalan valjda moze da shvati da od pocetka davanja subvencija pa do dan danas apsolutno nije nista bilo stvoreno za nas obicne male proizvodjace vec iskljucivo za bandu koja kad tad i na svakakvi nacin se oduzi vladi. Mi smo u toj igri nebitni pa ako slucajno naidje lopta i do nas, pikamo dva put za 90 min i to ti je to, ostalih 86 min nemocni smo posmatraci.

Poslednja izmena:
Ama sve mi je jasno samo sto sve ove rasprave i kuknjave ne vode nicemu a na kraju krajeva necemo mi Dunav ispraviti. Pa svako normalan valjda moze da shvati da od pocetka davanja subvencija pa do dan danas apsolutno nije nista bilo stvoreno za nas obicne male proizvodjace vec iskljucivo za bandu koja kad tad i na svakakvi nacin se oduzi vladi. Mi smo u toj igri nebitni pa ako slucajno naidje lopta i do nas, pikamo dva put za 90 min i to ti je to, ostalih 96 min nemocni smo posmatraci.
Seljaci treba da se bore da ne budu nebitni,do duse seljaci su bitni za glasanje i ne daj Boze,rat,pa ljudi,85% obradivih povrsina je u rukama sitnog seljaka,koji uvek izvlaci ovu drzavu iz krize a vrlo malo dobija.Svi ti sa velikim povrsinama su povlasceni na druge nacine,sad jos i subvencije.

Ljudi jel moze meni jedan odgovor da ne listam celu temu(beba samo sto mi se ne probudi).Imam vec stalan posao a imam 1h zemlje ako registrujem poljoprivredno gazdinstvo kakve su mi obaveze prema drzavi?Unapred hvala na odgovoru i pozdrav svima

Ne razumem zasto da ne pokusam ako imam pravo da ostvarim neke subvencije?

Subvencija za jedan hektar je sitna parica. Ako si već zaposlen i nisi zadovoljan platom, treba ti dodatna zarada, a imaš hektar zemlje i spreman si da dodatno radiš posle radnog vremena - samo napred! Motiku u šake i uzdaj se ti u prihod koji ćeš ostvariti proizvodnjom, a ne u subvenciju. Subvencija je samo crkavica koja dobro dođe. Za te pare nemaš danas ni metar veštaka, a to ti je možda ni četvrtina potrebe jednog hektara za mineralnim hranivima.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh