Subvencije poljoprivredi za 2013 godinu

Druže, prošlo je vreme komunizma, kad je država mislila o pojedincu. Sad je kapitalizam, sam moraš da misliš o sebi ... Ako imaš jedeš, ako nemaš gladuješ. Subvencije nisu socijalna pomoć, nego mere za povećanje izvoza. Nemaju veze sa osobom, nego sa hektarom. A ni tako ne treba, nego da bude po kilogramu ili toni.

I ja sam najvise za tu opciju po kg robe,to je jedini nacin da pare dobije onaj ko radi,a ne zakupodavci,ali jbg ove godine je bilo njiva gde nije bilo prinosa(ne mislim na nas kraj),a ulaganja maximalna tako da ni ta opcija nije uvek realna.

Druže, prošlo je vreme komunizma, kad je država mislila o pojedincu. Sad je kapitalizam, sam moraš da misliš o sebi ... Ako imaš jedeš, ako nemaš gladuješ. Subvencije nisu socijalna pomoć, nego mere za povećanje izvoza. Nemaju veze sa osobom, nego sa hektarom. A ni tako ne treba, nego da bude po kilogramu ili toni.
Kao prvo. Nije tačno da je u komunizmu država mislila na pojedince. I u komunizmu su ljudi mogli da propadnu. Ako subvencije nisu socijalna pomoć, pitam se kako su ljudi tolike godine mogli da žive bez njih.

Dule imaš ti šmeka za te stvari.Mislim da Knežević više nema šta da traži,imamo mi mnogo bolje ministre i stručnjake iz ovih oblasti ali na žalost niko nas ne pita.I ja ću platiti državi sve što treba ali samo ako onaj koji ima 10putaviše od mene isto tako 10 puta više plati državi a ne kao do sada da onaj sa 1ha i onaj sa 100 da plate isto.PDV ne treba mešati sa ovim,što mnogi čine-to su 2 različita sveta.

Ti bi Zorane (i svi ostali) ako bi prijavio to sto radis kao dodatnu delatnost trebao da platis 22% od ukupne vrednosti doprinosa za penz. i inval. osiguranje. Normalno i porez za obavaljanje dodatne delatnosti (koji je stvarno nistavan oko 50,0 din.) i porez na ostvarenu dobit.

Ti bi Zorane (i svi ostali) ako bi prijavio to sto radis kao dodatnu delatnost trebao da platis 22% od ukupne vrednosti doprinosa za penz. i inval. osiguranje. Normalno i porez za obavaljanje dodatne delatnosti (koji je stvarno nistavan oko 50,0 din.) i porez na ostvarenu dobit.

E ja onda nastavim da se bavim poljoprivredom i promenem nosioca gazdinstva i onda ne platim ništa,jer sad PIO više nije uslov.I gde smo,je li to u redu-nije ali je korisno.

E ja onda nastavim da se bavim poljoprivredom i promenem nosioca gazdinstva i onda ne platim ništa,jer sad PIO više nije uslov.I gde smo,je li to u redu-nije ali je korisno.
BRAVO pa ja o tome govorim svako treba da gleda svoju računicu i da se bavi sobom a ne drugima a ti veliki muljatori neće dugo jer "ničija nije sijala do zore "i " ko hoće mnogo neće dugo"

Ne znam nikog ko je propao u ONO vreme, da su mu uzeli kuću zbog kredita, duga ili tako nešto.

a jel znas nekog kome su u ONO vreme uzimali mast, rakiju, vunu, stoku, imanje i razbijali zajednicu na sve moguce nacine i nisu mu nista davali zauzvrat, a ako nije dao onda su otimali, a ako nisu imali ni da mu otmu onda su ga slali na robiju ?

BRAVO pa ja o tome govorim svako treba da gleda svoju računicu i da se bavi sobom a ne drugima a ti veliki muljatori neće dugo jer "ničija nije sijala do zore "i " ko hoće mnogo neće dugo"

Znam ja to druže sve ali ja sam navikao pošteno i tako ću se poderati i još uvek mislim da se bez novca ne može ali i nije to najvažnija stavka.Ima tu još malo; zdravlja,sreće,obraz.Ja ni za kakve pare drugu ne bi uzeo pola subvencija da mu učinim uslugu a mnogi koji me napadaju su itekako sposobni za tako nešto.

a jel znas nekog kome su u ONO vreme uzimali mast, rakiju, vunu, stoku, imanje i razbijali zajednicu na sve moguce nacine i nisu mu nista davali zauzvrat, a ako nije dao onda su otimali, a ako nisu imali ni da mu otmu onda su ga slali na robiju ?

U ono vreme kada je nacionalizacija vladala, jedan imucan covek uzme kantu od mast al praznu i zakopa u djubar. Stizu sutra ljudi u crnim koznim mantilima i istim kacketima i odmah sa vrata:"Gde si zakopao mast da ti mater kapitalisticku j....o." Kaze covek da nije a ovi odmah pesnicu i u glavu. Medjutim domacin nista ne prizna i pored dobrih dobijenih batina. Odose mantijasi na djubar i iskopase kantu kao da su je bas oni tamo zakopali, ali kanta prazna. Onako besni uz jos koju cusku ga zapitase: "Pa sto zakopa praznu kantu"? Domacin im odgovori: "Samo da vidim kakav mi je komsiluk". Sigurno sam otisao u off, ali mislim da je vredelo.

U ono vreme kada je nacionalizacija vladala, jedan imucan covek uzme kantu od mast al praznu i zakopa u djubar. Stizu sutra ljudi u crnim koznim mantilima i istim kacketima i odmah sa vrata:"Gde si zakopao mast da ti mater kapitalisticku j....o." Kaze covek da nije a ovi odmah pesnicu i u glavu. Medjutim domacin nista ne prizna i pored dobrih dobijenih batina. Odose mantijasi na djubar i iskopase kantu kao da su je bas oni tamo zakopali, ali kanta prazna. Onako besni uz jos koju cusku ga zapitase: "Pa sto zakopa praznu kantu"? Domacin im odgovori: "Samo da vidim kakav mi je komsiluk". Sigurno sam otisao u off, ali mislim da je vredelo.
Ja, zaista nemam ništa protiv onih koji su svoje imanje stekli na pošten način. Imam protiv onih industrijalaca koji su do svog prvog miliona došli kako su došli, do svojih fabrika... a sad svoj novac provlače kroz poljoprivredu. Ljudi imaju fabrike, pokupovali su na hiljade hektara i sada pored svega toga država im omogućava, ravnopravne, subvencije iste kao i onima koji obrađuju 50-100ha i koji se bave isključivo poljoprivredom. Ovaj zakon o subveonisanju (100 ha po kulturi) je pisan za ... a ne za običnog seljaka

Subvencije u poljoprivredi jesu socijalna pomoć ali ne proizvođaču nego krajnjem kupcu. Subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje su prvenstveno zamišljene kao podsticajna mera proizvođačima da proizvode jeftinu 'ranu kako bi bila dostupna svakom. Tako su subvencije zamišljene, ali tako u praksi ne funkcionišu. Samo subvencije bogatih država imaju karakter podstreka izvoza, dok subvencije siromašnih zemalja(kao što je naša Srbijica) predstavljaju zapravo samo pokušaj zaštite domaćeg proizvođača od neravnopravne konkurencije.
Subvencije i velike poreske olakšice koje daju najbogatije zemlje svojim tajkunima(nebitno da li u poljoprivredi ili drugim granama privrede) služe za obeshrabrivanje proizvodnje u siromašnijim zemljama stvarajući potrošačko ropstvo koje tek tako posredno utiče na povećanje proizvodnje u tim bogatim zemljama namenjene izvozu. To što naša država isplaćuje kao subvencije svojim poljoprivrednicima služi samo da ih zaštiti od propadanja usled priliva jeftine, obilato subvencionisane robe iz bogatih zemalja(damping).

Propali su ti koji su to imali. A napredovali su oni koji su bili u stanju da otimaju. Propala je masa predratnih lopova, i feudalaca kod kojih je narod radio za kilo brasna dnevno. Ali, nazalost je propalo i mnogo postenog sveta, samo zato sto ih je mrzeo neki partizan. Sve se izvrnulo naopacke, a 90-tih jos jedanput. Pa sa ovom novo komunjarskom garniturom se vise i ne zna gde se tera, posto je svaka i nepostojaca drzava koliko do juce, nasla da silji. Dok ne podvucemo crtu, i vidimo kao drustvo sta su nam priroteti, dotle cemo samo glodati koske i baviti se nebitnim stvarima. Izbori, stranke, ideje, afere, mediji, zabava, itd. Sistem.

Krlemrle ><Subvencijeu poljoprivredi jesu socijalna pomoć ali ne proizvođaču nego krajnjem kupcu. Subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje su prvenstveno zamišljene kao podsticajna mera proizvođačima da proizvode jeftinu 'ranu kako bi bila dostupna svakom. Tako su subvencije zamišljene, ali tako u praksi ne funkcionišu.>< Tačno to ali sad mi reci šta tebe kao korisnika subvencija obavezuje prema dršavi ,dali si obavezan da predaš žito ,kukuruz,ječam ili bilo koji proizvod ? Naravno da nisi nego ćeš ako ti odgovara otkupna cena predati odmah sa njive a ako ne uskladištićeš i čekati cenu , Bez uvrede ne mislim na tebe lično ali si napisao suštinu. Subvencije u Srbiji su uvedene zbog "velikih" jer su ih oni i postavili da bi koristili sistem a narodu se baci koska da glaba pa shodno njihovim trenutnim interesima pokreću proteste i blokade .:ppozdrav:

Nazad
Vrh