Vujadine, razumem šta vas muči, i ima istine u vašim tvrdnjama, ali morate razumeti da subvencija nije mera za peglanje imovinskih razlika medju domacim proizvodjacima, već je to mera kojom se održava konkurentnost domaće poljoprivredne proizvodnje u odnosu na zemlje poput ukrajine, rusije, argentinte i brazila koje su nam konkurenti niskom cenom njihovih prizvoda.( verujem da je subvencija u takvoj formi i osmišljena u evropskoj uniji.)Iz toga proizilazi da svako ko se bavi poljoprivrednom proizvodnjom ima pravo na podsticaj.E sad ko ima pravo da se bavi poljoprivredom kod nas ? Odgovor je svako.Razlog zašto se poljoprivredom bavi svako kod nas, su nenormalni odnosi u društvu
rimer: Ja sam lekar po struci i zanimanju, u vreme setve ja platim kolegi smenu vikendom da odradi umesto mene , da ja odem da posejem.Skuplje mi da nadjem zglavnog traktoristu za tih 12h posla.Dok su takvi odnosi u društvu biće hobi poljoprivrednika itd.Da se razumemo ja sam se poljoprivredom bavio mnogo pre subvencija i nastaviću i ako njih ne bude.Ovo vam govorim zbog toga što hoću da razumete da su besparica i toliko poremeceni odnosi u društvu doveli do ove situacije. Ukidanje subvencija možda predstavlja neku vrstu satisfakcije ljudima poput Vas koji se osećaju ugroženo od strane hobi poljoprivrednika, ali to nije trajno rešenje problema. Verujem da će se rešenje samo ukazati vremenom , gde hobi poljoprivrednici u tržišnoj utakmici ne mogu da konkurišu da kažem profesionalcima.Isto kao što mali ne mogu da konkurišu velikima u tržišnoj utakmici.
Na vama je da nas sa scene izgurate, a to nećete postići jadikovanjem na forumu, već intenziviranjem priozvodnje kojoj mi tzv hobi paori ne možemo da konkurišemo.
Ono što mi se ne dopada u vašem postu je termin "Dobiti posao". Iako je to tako u velikom broju slučajeva , ipak postoje izuzeci koji su se za taj posao izborili, odnosno školovali.
I još nešto ,ne dopada mi seVujadine što se niste nadovezali na diskusiju koja je započeta, o nepravednosti donetog zakona prema malima i velikima, u vezi koje sam se oglasio, već ste krenuli naokolo pa u rebra, kao neki spretan advokat. Možda ste pogrešili profesiju