Subvencije poljoprivredi za 2013 godinu

Ljudi zašto vas baš toliko interesuje što Janosh nema registrovano gazdinstvo?To nije vaš nego njegov lični izbor tako da se otkačite od čoveka već jednom.

Ma, sve je u redu.
Stvarno nemam reg gazdinstvo, a takodje nemam nikakvo lose misljenje o ljudima koji
primaju subvencije.
E, sada sto se ne slazemo u nekim pojedinostima, Boze moj. To je normalno.

Ljudi ispunjavaju uslove i u redu je da primaju taj novac, koji je propisan.
Trebalo je ranije da se naprave promene i ovi mali proizvodjaci da vide neki dinar.

Mene licno ne dotice to.

Blago nama koji imamo mogucnost da ne zavisimo od nikoga.osim od gos Bog.Za ovu sezonu ostalo je jos pionirovo seme da se kupi ,naravno osiguranje useva posle setve i vozi Misko.Svakom bi preporucio da izkesira svoja sredstva ,mnogo je lep osecaj,vama sto nemate ovu privilegiju da vam daju sunb,i da vam predoce pred svaku sezonu koje su mere u opticaju.Danas sam video domacina kako se oseca kad posle one suse, a nezna tacno koje ce uredbe biti ove godine.

Jel moguce da niko ne razume sta je covek napisao.Da da bog da nas ne nameste da doplatimo i drzavi sto smo drzali svinje,posto smo mesarima "doplatili" ili smo jedva izvukli svoje.Prvo su toliko komplikovali oko papira kao da smo prodali nuklearne bojeve glave,a sad niko vise i ne pominje placanje.Cak se ne zna da li je ono sto je predato od papira dovoljno,ili ce samo stici dopis da smo odbijeni zbog nepotpune dokumentacije,kao sto je bilo slucajeva kod ljudi koji su pozurili da prvi predaju.

Suvencije do 100ha po kulturi.Znači ko ima 6 kulturi može dobiti i do 600ha subvencija u jednom gazdinstvu.Ovaj zakon sve zanimljiviji kako pojedine"sitnice" isplivavaju na površinu tj. svetlost dana.
E tek će se sad napraviti razlika između malih i velikih.

to je za njih radjeno bice ovde jos svasta to mora da je direktiva iz eu (p.m.)
jer sta ces im ti malen nisi u stanju ni ferdzu novog da kupis i ako mozes kupio bi ga za kes pa njima to ne treba njima treba neko ko dize kredite ne 50000evr nego 100-200 hilj evr za velike masine i taki koji puno rade (sigurnost vracanja)pa za 5 god opet isto nove masine ,fabrika pravi oni kupuju banka zaradjuje a ne mi deda kupio za vreme zelenog plana pa ce jos 20 god dok se ne raspadne takvi ne trebamo njima
e sad to je moje misljenje

Suvencije do 100ha po kulturi.Znači ko ima 6 kulturi može dobiti i do 600ha subvencija u jednom gazdinstvu.Ovaj zakon sve zanimljiviji kako pojedine"sitnice" isplivavaju na površinu tj. svetlost dana.
E tek će se sad napraviti razlika između malih i velikih.
Bas je Uros Davidovic u prosloj nedelji pohvalio vladu da je ipak nesto uradila tj sprecila velike da imaju jos vise ogranicivsi im subvencije do 100ha, kad vidis sada ovo! I sam se Uros cudio kako su to lepo provukli tj samo usvojili bez da je bilo ko od nas predpostavio tako nesto.. Mislio sam da je to gotova stvar tj do 100ha. Pored toga sto nista nisu od predloga gradjana usvojili, vec ga dali na usvajanje u skupstinu (mleko za marginalna podrucja jeste za pohvalu, ali nije krupna stvar kada se govori o budzetu), ipak su nasli model da veliki dobiju.
Cak i ne moraju da seju recimo 100ha kukuruza, 100ha soje.... vec moze da poseju svih 500-600-700ha iste kulture, a dovoljno je samo da prijave u trezoru razlicite kulture. Provere nije bilo niti ce skoro biti. A pogotovo nece ove velike kaznjavati.

Sve je rađeno potpuno smišljeno.I prozivanje tri najveća tajkuna je bilo samo da nam zamaže oči i odvrati od pravih dešavanja.E plakaćemo mi za "lopovom" Draginom dokle god nas vode ovi "pošteni" ministri.

Svi ti sa 500-600 ha su i do sad dobijali subvencije samo imali malo vise papirologije jer se vodilo gazdinstvo na svakog ukucana,sad su im samo smanjili papirologiju,tako da opet dolazimo na isto ko i pre.

Gde su sad udruzenja?! Cute svi,svima odgovara,tj.tajkunima!!!Gde su protesti paora i stocara...Nema ko da ih organizuje ili je nesto drugo u pitanju!Kad se stane na zulj velikima odjednom halabuka,protesti,blokade...Kad j..u seljake,prave paore i stocare,niko ni da se udostoji da kaze:Sram vas bilo!!!I dalje se radi kako ko kaze...po nalogu velikih jel i sam ministar kaze da veliki proizvodjaci cine Srpski agrar jacim a sitni neka gledaju neko drugo zanimanje kojim ce se baviti!Sta reci...

Zato i oni ne mogu da povecaju subvencije,jer 7-8 biljnih kultura pa puta 100,pa na nekoliko gazdinstva,pa sad i cika Kole moze da uzima,i ostala bagra.Auuu ovi su do sad najgori...

Nazad
Vrh