Molio bih kolege koje placaju arendu 370 do 400e ili vise, po ha u zakup da nam ovde na forumu u kratko objasne kako to pokrivaju prinosima,od oranja,osnovnog djubrenja do setve itd???Eto proste racunice u par reci...
Pokvario im se digitron.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Molio bih kolege koje placaju arendu 370 do 400e ili vise, po ha u zakup da nam ovde na forumu u kratko objasne kako to pokrivaju prinosima,od oranja,osnovnog djubrenja do setve itd???Eto proste racunice u par reci...
Svašta je moguće. Država,svojom politikom stvara bogataše a sve više sirotinje. Mala i srednja poljoprivredna gazdinstva neće još dugo moći da opstanu u igri sa velikim, domaćim i stranim, gazdinstvima. Sva ova povećanja, subvencionisanog zemljišta, više su namenjena arapima i onima koji još treba da dođu u Srbiju a najmanje Srpskom seljaku.Kakvi da menja Cika Jovo.
Zbog subvencija ce se ratovi voditi.
Ma nije bitno koliko imaš zarade već koliko zemlje obrađuješ (čisto zbog komšiluka)Pokvario im se digitron.
Nije se pokvario ni malo,za nas kraj je ta cena,ako se puno neckam i razmisljam zemlja ode.A konkretno otprilike na pola zemlje koju radim u zakup nemam subvencije jer vlasnici uzimaju za sebe i ako mi neodgovara uvek ima ko hoce da kupi.A matematike ima,kolko toliko ali ima.Pokvario im se digitron.
U čemu se nebih složio samnom. Da je samo u pitanju domaći tajkun taj je i onako radio zemlje koliko je hteo i dobijao subvencije na tu zemlju. Sada su u pitanju puno, puno veći igrači kojima treba stvoriti dobar ambijent da bih dosli i ulagali u Srbiji. Samo, problem je u tome što ti strani ulagači nisu naivni. Znači on kada dođe da ulaze oće da ima korist, da pokupuje resurse te zemlje, da ima jeftinu radnu snagu...Na bih se bas slozio sa tobom Danijele, ali dobro.
Kako ti kazes.
Nije se pokvario ni malo,za nas kraj je ta cena,ako se puno neckam i razmisljam zemlja ode.A konkretno otprilike na pola zemlje koju radim u zakup nemam subvencije jer vlasnici uzimaju za sebe i ako mi neodgovara uvek ima ko hoce da kupi.A matematike ima,kolko toliko ali ima.
bas tako,mala plata,deca i zena traze,znaci bolje da radim moju zemlju posto vec imam masine i da ispostujem sve agrotehnicke mere nego da idem i da dopunski radim za 100din po satu,A reci mi koji poso u poljoprivredi ne nosi veliki rizik,normalno da radim da bi zaradio a koliko cu da zaradim to ne zavisi mnogo od mene.Visoka je to cena zakupa nisam ja malouman pa da neznam,ali je mnogo bolje nego da idem kod nekog da radim za 20000din mesecno i godisnje zaradim 2000e.
Neznam u sta kukulele pokusavas da me ubedis
Dacho da li ti 4t/ha racunas u prinos?Za mene je taj prinos jednak nuli.