Odgovoriću ti vrlo rado prijatelju ,ja nisam oženjen još.I nemoj mene da trpaš u isti koš sa onima koji pišu jedno na ovom forumu a njihovo stanje je sasvim drugo,ja ono što pišem to iskreno i mislim,ja živim sa ocem i majkom,koji imaju ZAJEDNO mesečna primanja od 18000 dinara,i imam brata koji radi i živi odvojeno od nas,e to su moji prihodi mimo zemljoradnje,privatno po nekad odradim neki posao,za koji sam se školovao pa nisam mogao naći adekvatano zaposlenje,ali i to je sve slabije,tako da nemoj na mene da pucaš sa tim moralnim pitanjima,a ovo što sam napisao da nisam našao adekvatno zaposlenje znači,da sam imao prilike da se zaposlim ali tako da radim,sve radne dane i subotom od 7 do 17 ha,za 35000 din sa putnim troškovima,(na koje bi mi odlazilo 10000 din),i ja sam sam odlučio da mi se to ne isplati,jer sam hteo da radim i živim od zemljoradnje jer to volim da radim,međutim od toga ovde nema ništa,a zemlju sigurno ne bih mogao da obrađujem kako sam i do sad,jer 90% poslova na njivi radim sam.I ne znam zašto tako pišeš da ti uplaćivanjem PIO sponzorišeš državu,pa ti uplaćivanjem PIO i zdravstvenog imaš pravo na kakvu takvu penziju i zdravstveno osiguranje,ne sponzorišeš ti nikoga nego sam sebe,i ja imam prijavljeno 10ha,i skoro sve pare koje dobijem od subvencija dam za PIO.
Nisi valjda toliko naivan da veruješ će tvojoj generaciji sledovati penzija po aktuelnom modelu međugeneracijske solidarnosti? Što se tiče zdravstvenog osiguranja, za te pare možeš da dobiješ kvalitetnije lečenje kod privatnika i izbegneš čekanje u redovima, a u svakom slučaju daj Bože da ti to nikada i ne zatreba.
- - - - - - - - - -
Kako bih se zvao neko ko je zaposlen u firmi i pored toga obrađuje zemlju?
Kad bi od jedne plate mogla porodica da se izdržava zašto bi iko od zaposlenih u opšte mastio ruke sa traktorom i smradio se sa stokom? Stvar je u tome što ja mogu da plaćam PIO na ime supruge, ali neću jer bi mi sva lova od eventualne subvencije po tom na sreću zastarelom modelu otišla na uplatu doprinosa za sledeću godinu, a njenoj generaciji penzija svakako ne sleduje.