Subvencija za mehanizaciju

nerazumes ti ali nema veze,objasnice vam privatni izvrsetilji :ppozdrav:

Ali sta ne razumem aj objasni mi, ali konkretno po pitanju PIO i zdravstvenog osiguranja. Ne izlazi iz konteksta jer uglavnom se takve stvari desavaju. Bas zelim da objasnis meni i ostalima sta nije jasno u ovoj recenici.
"Gorane zasto ne razumes da ako ne plati PIO nece imati penziju, tako da nema kamate i nece biti nikakvog dugovanja.
Covek placa redovno samo zdravstveno osiguranje."

@mims
Nemam sta da proverim jer ja sam prijavljen i na PIO a placam i zdravstveno osiguranje.

Ja sam prošle godine ženu ,koja je bila u poljoprivrednom PIO zaposlio u svojoj firmi da bi je skinuo sa obaveznog osiguranja.Sad ću joj dati otkaz ,ali neki kažu da će je prisilno vratiti u poljoprivredni PIO sve dok ima zemlju,iako u nazivu ima "dobrovoljno osiguranje".Izvestiću vas šta je bilo:ppozdrav:

Ja ne placam penzisko jer ja licno nisam hteo i ako su pokusali da me ubede na salteru.Placam samo zdravstveno i ako u vecini slucaja idem sa porodicom privatno,al za ne daj Boze..Skoro kad vodio cerku kod lekara zakazali mi za mesec dana pa mislim stvarno dete da ceka mesec dana..strasno.Ziveo veliki Vodja.

Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока

Zdravstveno nemoze izbeci ako imas katastarski prihod. Ako nisi zdravstveno osiguran po nekom drugom osnovu a imas na svom imenu nekretninu na koju se racuna katastarski prihod onda ne mozes da budes osiguran preko socijalnog.

Bio uslov PIO za subvencije jedan mali period najverovatnije zato,a nedavno su ljudima oduzimali i imovinu negde i pretili s time maltene zbog toga ko to nije plaćao godinama unazad,ako hoćeš naću ti i članak o tome...:ppozdrav:

Morate da napravite razliku. Ljudi koji su jednom bili prijavljeni u PIO fond i poceli platiti godinu dana ili vise, pa nakon izvesnog vremena prestali da plate a nisu se skinuli sa fonda bice kad tad sankcionisani od strane drzave u nadoknadi glavnice i kamate! Isto tako i sto se tice duga za zdravstveno osig. ako ga ima.
Dok ostali koji nisu bili nikad prijavljeni na PIO osiguranje a plate samo zdravstveno, ne moze niko da tereti ni za kakav dug jer tu ne postoji nikakav dug u nikakvom obliku.
Jedino sto ne mogu dobiti penziju na osnovu poljoprivrede. Gde mi zivimo, mozda nekome i to uspeva.:osmeh::ppozdrav:

Subvencije za na nabavku mehanzacije Pokrajine Vojvodine - konkurs objavljen u ponedeljak 4.12. i traje do petka 8.12 . 2017.

Svaka čast na dužini trajanja konkursa, mogli su da se spreme samo oni koji su unapred obavešteni

Svatio sam da nije namenjen nama ali mogli su nase kolege da bar naznace onako medju redovima sta se sprema.E zato imam sve manje poverenja u ono sto se pise na forumu.

Ma kako mudro zboris,znas mi smo se rodili sa tastaturom i mob telefonima i stalno zovemo za informacije nemamo ni druga posla .Mislio sam da od vas mladjih bar to mozemo dobiti iskreno da nas uputite u ove nove nauke,ali izgleda losa procena.Bolje da se povlacim u ilegalu.

Tako razmislja jedan trgovac, a kako razmislja obican poljoprivrednik ?
Ili se taj obican mozda negde izgubilo :osmeh:

U Srbistanu se informacije za konkurse ne dobijaju od drzavnjih institucija nego od trgovaca i razne bagre. Znaci ne treba ti mobilni i testatura nego kola i pravac kod prodavca i pitaš jel moze sta ispod žita uraditi.

Pa taj obican na ovom forumu se zasigurno zagubio,cak ni ja nisam obican a tek vecina prisutnih.U zadnje vreme sam poceo da pratim konkurse ali odustajem.Sad sam svatio novac u budjelar pa u kupovinu.Sve sto sam naumio kupicu preko zime i bole me i za domace i za strane konkurse.Jedino jos cekam odgovor od maja pa da budem nacisto.

Hteli ili ne hteli da shvatite ali niko nece ici do vas licno da vam kaze bice ovo ili ono, ali svako ko se pokrenuo da li do prvog placa mehanizacije ili bar pozvao mogao je da cuje odgovor.
Znam na desetine obicnih ljudi koji su znali za uredbe.

Ko hoce nadje nacin, ko nece trazi opravdanje.

Nazad
Vrh