Subvencije za na nabavku mehanzacije Pokrajine Vojvodine - konkurs objavljen u ponedeljak 4.12. i traje do petka 8.12 . 2017.
Svaka čast na dužini trajanja konkursa, mogli su da se spreme samo oni koji su unapred obavešteni
Ispratio sam diskusiju na ovu temu...
Ja sam sredinom februara kupio kosu, sunce grablje i prskalicu.
Pokušavao sam, u to vreme, da verujem kako je nova vlast namerna istrajati na nedavno usvojenom i dugo najavljivanom, najboljem ikada, pravilniku o ovim podsticajima.
Hteo sam papire predati odmah, u skladu sa tim pravilnikom. Ali ispade da se ipak čeka novi pravilnik koji će jednom za uvek raskrstiti sa lošom praksom prethodnog pravilnika.
Ništa nije smešno, tako je bilo, živa istina.
Onda je krenula setva, pa kosidba, u neko doba je usvojen pravilnik, najbolji još od Hamurabijevog zakonika, koji je tražio grdilo papira u roku do 1. jula, a od 1. jula je stupala na snagu izmena ZoUP kojom se ti papiri pribavljaju službenim putem... i takoo... mršumaterinuivi i subvencije, nemam se kad tim majati. Jebo ćar fajdu.
U ponedeljak veče, 4. 12., proverim mejl, stiglo obaveštenje o novom konkursu, preletim pogledom, otvorim uslove, skinem i popunim obrazac, prebacim na fleš. U utorak ujutru dao klincu pred polazak u školu, rekao kopiraj račun i garantni list, overi kopije, štampaj fajl sa fleša, evo ti adresa i pare za sve, pošalji preporučeno.
Nadam se povratu od 40%, samo za jednu mašinu može, prijavio najskuplju, kosu.
Ne znam šta bih rekao sem onoga: i najgori sistem je bolji od odsustva sistema.