Subvencija za mehanizaciju

Ma od 2004 pa na ovamo samo to i radimo , skupljamo jedne te iste papire neke potvrde za bilo čega i što ima smisla i što nema , jurimo kratke ili dugačke rokove i umesto da smo na njivi ili u štali , plasteniku ili voćnjaku mi se šetamo od vrata do vrata i plaćamo razne takse i pun mi je kofer već svih tih sranja ,mada se neko baš dobroo pomogao na taj način , prosto me strah od IPARDA , ako išta budem kupovao nadalje kupiću bez nekih uslova i očekivanja pa kako bude !?

Pa sto da ne traze razne papire kada im se tako puni budzet od bednih seljaka.Samo ove godine sam izvadio 7x potvrdu o placenom PIO.Kod mene u opstini je taksa 7000 dinara pa x7 puta vadjenja eto njima 5000 dinara samo od mene.Za svaku overu zdravstvene knjizice moram platiti taksu da mi se izda resenje o placenom PIO.Pa zar nije lakse da pogledaju u sistemu da li je placeno ili nije pa da jadnim ljudima ostane tih 700 dinara takse.Mafijaska drzava pa to ti je.Sada samo ocekujem onog bednog lazova od ministra poljoprivrede da vidim u cemu je sada problem.Zar moramo bas svi da se uclanimo u njegovu stranku?E pa nece da moze...

Zašto ti za zdravstvenu traže da je uplaćen PIO?
Moj ćale ne plaća PIO uplaćuje samo zdravstveno i normalno overava knjižicu.

Zato što u banana državama ne postoje jasno utvrdjena pravila već se sve radi od slučaja do slučaja prema trenutnim potrebama "zaslužnih gradjana". Verovali ili ne i za overu nove elektronske knjižice je prvo neophodna potvrda. Kod nas se uvode novine uz zadržavanja svih starih dokumenata i procedura i onda imaš samo duplirane komplikacije. Samo da je što smušenije, sporije i nejasnije kako bi shvatio da je najbolje odustati od ostvarivanja bilo kakvog zakonskog prava.

Gorane zasto ne razumes da ako ne plati PIO nece imati penziju, tako da nema kamate i nece biti nikakvog dugovanja.
Covek placa redovno samo zdravstveno osiguranje.

Sto se tice otvorenog konkursa koji traje 4 dana, sigurno je nekome usmereno namenjen, drugo objasnjenje nema.
Nego trece sto je zaista interesantno je to sto nama kao takvima nista ne valja. Pa nece niko u svetu da ti pruzi neki bespovratni kredit ili neka sredstava a da pri tom ti ne traze neka silna dokumenta ili svakako nikakav dug prema drzavi.
Logicno ko dobar dan. Pa sad ko zeli nek pokusa a ko nece ne mora. Treba biti zahvalni Pokrajni Vojvodine kad i moze obezbediti neki povracaj od 40%. To je bar do sad tako bilo a sad od sledece godine videcemo dali ova vlast ce stati i dalje i za ovakvih konkursa?! Mozda...malo sutra!!!

Poslednja izmena:
Gorane zasto ne razumes da ako ne plati PIO nece imati penziju, tako da nema kamate i nece biti nikakvog dugovanja.
Nemožeš nigde u svetu da ostaneš jednoga lepoga dana na teret države zato je OBAVEZNO i penzijsko osiguranje,sem ako si socijalni slučaj.:ppozdrav:

A ovi koji su obezbedjeni penzijama sa rada u inostranstvu i oni ce biti socijalni slucaj? Ima ih koliko zelis koji su se vracali pre penzije i plate samo zdravstveno osiguranje. Oni sigurno nece biti na teret drzave.

Ali zašto neko može a neko ne,i ja bi samo zdrastveno da plaćam a moram i pio.
Sto si usao u PIO ako ti ne odgovara. Ako su te prisilno terali, nadji i ti rupu u tom zakonu i izadji kao sto su i dosta njih uradili.

- - - - - - - - - -

Oni će imati penziju kakvu takvu...:ppozdrav:
Pa upravo to kazem da nisi duzan platiti Pio.Kako oni znaju da li ces ti imati druga primanja iz inostranstva ili ne. Ranije je bilo vezano Pio za zdravstveno, sada vise nije.

Bio uslov PIO za subvencije jedan mali period najverovatnije zato,a nedavno su ljudima oduzimali i imovinu negde i pretili s time maltene zbog toga ko to nije plaćao godinama unazad,ako hoćeš naću ti i članak o tome...:ppozdrav:

Evo našao sam članak...https://www.google.rs/url?sa=t&rct=...og-PIO-fonda&usg=AOvVaw0CAZuwGVayV1zEG756gjGt
I bilo je već reči o tome da to treba da se usvoji da se napravi kategorizacija PIO po jedinici mere obveznika,ali opet onda dolazimo do toga da će taj neko sa manjim posedom imati i manju penziju jednoga dana ili će neko ko je plaćao godinama maksimalni PIO dobiti isto ko i ovaj što je plaćao manje što je nepravedno isto,tako da je tu jako teško i od strane države da donese pravi zakon koji odgovara svima...:ppozdrav:

Poslednja izmena:

Sto se tice otvorenog konkursa koji traje 4 dana, sigurno je nekome usmereno namenjen, drugo objasnjenje nema.
Nego trece sto je zaista interesantno je to sto nama kao takvima nista ne valja. Pa nece niko u svetu da ti pruzi neki bespovratni kredit ili neka sredstava a da pri tom ti ne traze neka silna dokumenta ili svakako nikakav dug prema drzavi.
Logicno ko dobar dan. Pa sad ko zeli nek pokusa a ko nece ne mora. Treba biti zahvalni Pokrajni Vojvodine kad i moze obezbediti neki povracaj od 40%. To je bar do sad tako bilo a sad od sledece godine videcemo dali ova vlast ce stati i dalje i za ovakvih konkursa?! Mozda...malo sutra!!!
nerazumes ti ali nema veze,objasnice vam privatni izvrsetilji :ppozdrav:

Kish, Peet, proverite koliki vam je trenutan dug za PIO, samo popijte neki živčulin pre toga.

Nazad
Vrh