Subvencija za mehanizaciju

i ovo je u pravilniku kao uslov...

"10)поседује искуство, односно знање у области пољопривреде, и то:

(1) средњошколско образовање у области пољопривреде и/или ветерине, или

(2) да је уписан у својству носиоца или члана пољопривредног газдинства у периоду од најмање три године, или

(3) радно искуство у периоду од три године у области пољопривреде, или

(4) високу стручну спрему, или

(5)средњошколско образовање и изјаву да ће похађати обуку у минималном трајању од 50 часова предавања у одговарајућем сектору до подношења захтева за исплату;

"
Odlicno,,srednja poljoprivredna i faks poljoprivredni,bice sanse...

Послато са Coolpad R108 уз помоћ Тапатока

Pa to bar nije problem... Na kraju svake recenice pise ili... Znaci dosta je da si tri godine bio upisan u necije gazdinstvo kao clan, znaci da mozes sutra da odes da otvoris gazdinstvo i da trazis pare....

Kako sam ja shvatio posedovanje diplome srednje poljoprivredne skole i fakulteta jeste samo jedan od navedenih mogucih uslova. U nabrajanju mogucnosti izmedju stavki stoji "ili", tako da je potrebna jedna od njih a ne sve ili neka posebno. Jedan od uslova je da ste nosilac aktivnog poljoprivrednog gazdinstva bar tri godine, a to verujem vecina ispunjava. Oni sa diplomama jedino dobijaju poene na to ako dolazi do rangiranja..

Ko ima min 3 god gazdinstvo to je dovoljan uslov. Citajte pazljivo sta pise i to je to, ne moze da su tumaci drugacije ako pise ili posle svake stavke.

Nama su ceo pravilnik pustali na video bimu i prelazili stavku po stavku,ima nekih stavki koje treba protumaciti. Ljudi koji su nam drzali predavanje su prethodno bili na obuci da bi mogli sto bolje da nam prezentuju i da nam tokom konkursa budu na raspolaganju,ali nije iskljuceno da je njima nesto promaklo ili nisu razumeli.

Vi se razgalamili oko traktora i ipada,znači para ipak ima,nego nešto drugo sam teo reći a to da je i ovo samo neki program da se zaposle gologuzani i da se izvuku pare od seljaka,tipa dajemo xx% povraćaja na mašine (to se prezentuje novosađanima iz 4 zida )a u stvari kad se poodbijaju troškovi dobiješ malog stojka,i zna se ko će tu proći na početku,polako će se iskristalisati ko može kupiti 100+ ha odjedared i on će se favorizovati,a to se sad dešava povraćaj zemlje mađarskim fašistima odn. njihovim potomcima,znam za 3 povraćaja jedan od 100 ha (pisano je ovde) drugi za 500 ha(izdato za 360 evr, kj),treći 500 kj.

Kako ti znas da je povracaj fasistima, koliko sam ja upucen vraca se svima kome je oduzeto a ima papir za to. Medju najvecima je SPC. I jos znam da je maksimalni iznos povracaja 500.000 €. To ti dodje 50 ha mislim na restituciju.

Šta pričaš ti,500 ha povraćaj ne 50,drugo šta su bili bogati ​mađari u ono vreme,koliko znam ni jedan od njih nije završio pod led(da se nešto pobunio i njega bi ubili),sranje je krenulo kad su dolazili partizani .I da ovaj moj kraj je bi naseljen mađarima veleposednicima i nešta švaba,slabo je bilo srba veleposednika.

Ljudi moji pisite o bolnoj temi subvencijama za mehanizaciju ako ih ima vise.

Pa to nije nista novo od promena na ovamo uvek su pruzene neke sargarepe samo su zacinjene raznoraznim miomirisima.Ali meni je jos interesantna ova tema jer ni odgovor nisam dobio na moj jedini zahtev,bar to da dobijem vec sam spremio i ram da uramim za uspomenu.

Ja sam zvao jutros upravu za agrarna plaćanja,i pitam da li će do kraja godine biti isplaćivane subvencije za mehanizaciju ko je podneo sa računom jer sam prošle godine dobio povraćaj 2 decembra, gospođa kaže to mi ne znamo
(samo me interesuje ko onda zna ?)
Kad sam joj dao podatke rekla mi je da predmet još nije stigao ni na obradu, tako da ću sledeći put zvati negde u martu 2018,pre toga nema šanse da bude.:zli:

I sad koliko sam čuo budžet za poljoprivredu ostaje isti za sledeću godinu,ali se dobar deo dugovanja prema poljoprivrednicima prenosi u 2018, kako će te isplate ići živo me interesuje.
Bitno da su vojni budžet povećali, za nekih 14 milijardi što je trećina poljoprivrednog budžeta.Napredno nema šta

Zašto lepo sve ne ukinu da se narod ne muči sa besmislenim skupljanjem potvrda i papira koje se još na svu muku i plaćaju. Neka novac iz budžeta slobodno i na miru dele burazeri i kumovi izmedju sebe naviklo se ovde tako. Pre par godina sam kupio novi traktor bez ikakve pomoći države sada mi nije ni bitno priključke ću uzeti ponovo sam kada i ako mi bude zgodno. Svakako mi neka veća ulaganja u ovoj žabokrečini više ne padaju na pamet.

Nazad
Vrh