Subvencija za mehanizaciju

Ovde je izgleda problem ako je neko zaposlen i još uz to radi zemlju.Razmišljate li vi da su se neki zaposlili 20-30 g. ranije i da im je zemlja nakon toga ostala od roditelja koji više ne mogu da je rade ili su pokojni.I šta je problem ako je neko zaposlen i stigne da se bavi poljoprivredom.Posmatrajući u mojoj okolini ti što su u radnom odnosu bolje rade tu zemlju od ,,profesionalnih" poljoprivrednika.

Uz dužno poštovanje za svačiji izbor i uložen trud, ali tvrdim da dva "posla" ne mogu da se rade i obavljaju na valjan i kvalitetan način.
Poznato mi je više takvih primera i znam kako to funkcioniše u praksi.
Jednostavno, bez obzira i na eventualno postojeću želju, naprosto nije izvodljivo zbog fizioloških ograničenja.
Ne postoji dovoljno snage i volje.
Za koji dodatni posao je onaj koji zaista pošteno odradi puno radno vreme u nekoj firmi?
To što se poslom zove neko vozanje auta i ispijanje kafa je nešto drugo, ali čak i u tom slučaju siguran sam i znam da opet fali vremena i da se gube pravi trenuci za neku operaciju.
To je i problem sistema što postoje "poslovi" koji to zapravo nisu.
Onda se pitamo odakle ekonomski problemi, inflacija, itd..
Uzrok su nezaradjene "plate". I nije to samo kod nas na žalost.
Po meni je to zavaravanje.
Nije moguće biti posvećen u punoj meri na dve strane.
Razlozi su sasvim neki drugi a ne istinski da se "duplo" radi.

Погрешно сте схватили човека и извукли из контекста што је рекао. Да држава каже нема више субвенција и конкурса ко вас ј...е колико би се људи побунило, колико би изашло на улице незадовољних том одлуком? Ма николико сви би прећутали и само би подигли цене аренде да се уграбило што више земље како би се преживело без субвенција.

Uz dužno poštovanje za svačiji izbor i uložen trud, ali tvrdim da dva "posla" ne mogu da se rade i obavljaju na valjan i kvalitetan način.
Jednostavno, bez obzira i na eventualno postojeću želju, naprosto nije izvodljivo zbog fizioloških ograničenja.
Za koji dodatni posao je onaj koji zaista pošteno odradi puno radno vreme u nekoj firmi?
To što se poslom zove neko vozanje auta i ispijanje kafa je nešto drugo, ali čak i u tom slučaju siguran sam i znam da opet fali vremena i da se gube pravi trenuci za neku operaciju.

Da bi bio maksimalno posvećen poslu u firmi gde si zaposlen, moraš biti i adekvatno plaćen. Što je u našoj zemlji zaista retkost.

U najvećem broju slučaja uglavnom je to goli život i čisto preživljavanje.

Koliko ima zaposlenih koji se pored posla bave nekom drugom delatnosti???
Da li je to zato što to vole? Nije.

Neko je manje ambiciozan, neko više. Nekom je dosta da je danas sit i da plati dažbine.
Nekom od roditelja nije ostalo ništa pa se i on ne trudi da svojoj deci obezbedi nešto bolje za sutra. A neko od takvih kopa i rukama i nogama.
Svi smo različiti.

Neko se pomiri sa situacijom, a neko se sve više i jače bori.

Zato, svako u svoju avliju.

Ja mogu da tvrdim da odradjujem svoj posao u fulu cak i prekovremeno ponekad sto dokazuje zadovoljstvo mojih nadredjenih. Imam odredjenu fleksibilnost na poslu, nemam ogranicenje kad cu da koristim svoje slobodne dane.. Imam drugu polovinu dana da se bavim drugim stvarima i dok neki sede u foteljama, gledaju filmove, serije i razne druge manipulativne sadrzaje ja sam zauzet ili oko porodice ili oko poljoprivrede. Trudim se ds radim maksimalno spram onoga sto imam, unapredjujem stvari iz godine u godinu, i posle sami nekoliko godina mogu da primetim veliku razliku izmedju kog rada i rada "cistih poljoprivrednika" iz okruzenja. Naravno ima i onih koji rade samo poljoprivredu i rade je profi ali takvih je manje od 10%, ostali samo odradjuju, da se kaze da su radili..
Nemam nista protiv onih koji samo poljoprivredu rade i rade je lose, to je njihov izbor, ali osecam da mnogi imaju nesto protiv mene sto radim vise stvari na visokom nivou. Prosle godine mi komsija kaze "sta ce tebi to ti si elektro inzenjer idi u grad i zivi ko Bog".. Mozda je to za nekog zivot, za mene nije..

Da, svako u svoju avliju, ali to treba da se odnosi i na nezaradjene plate.
Jer svako varanje koje košta društvo kao celinu je problem svakog člana tog društva.
Ja sam govorio o fiziološkoj nemogućnosti da se dva posla rade na korektan način.
Nije pitanje da li neko hoće ili neće, želi ili ne. Jednostavno nije moguće.
Ako se ide na to da se na jednom krivinaši, e onda je to nešto drugo.
Nisu ekonomske teškoće slučajne, i ne mislim samo na naše uslove.
Ona priča sa "snašao" se nas je i dovela dovde.
Negativna višedecenijska selekcija, zaglupljivanje, otimačina sve su to odlike društvenih prilika u nas.
Sve dok se takvom ponašanju ne stane na kraj bolje biti neće.

Tema je zaposleni/nezaposleni, kako doprineti da se tema zaključa ili subvencije za mehanizaciju?
Dajte malo kontrole pri pisanju!

@North ARMY Znaci cela EU je luda sto daje subvencije?

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока
Daje kao pomoc proizvodjacima da ne odustaju i ne idu u gradove.
Kod nas je druga situacija ne odustaje od zemlje velik procenat ljudi sto se ne isplati,nego jednostavno ne moze da se dodje do zemlje i onda ko radi 10-20ha mora da trazi spas u firmama.
Tako da dok je zakup 500e/ha i mnogo vise ovih drzavnih jel potrebno dalje objasnjavati?

Nazad
Vrh