Godinama prisutno medju ljudima kad rade mahinaciju hvale se kako su sposobni I drzava to dozvolila.
Kad neko drugi radi onda je problem.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Šta je problem, moral?Uopste nisam to rekao.
Zakoni su tu da niko nikog ne zajebe. A može da pokuša, zakon mu to neće omogućitiДа оно од куће научено...закони су ту да би се мењали спрам потреба великих.
Nisam razumeoPostujem sve sto si napisao i slazem se,ali kome je ministar uradio tih 150 kombinacija,pa jednom od nas.
O tome u biznisu odavno nema reci.Šta je problem, moral?
Ma nema problema. Kupio sam prošle godine traktor iz okoline Sombora, čovek radi 500 hektara, kaže mi ove 2022 imam 4 mašine, tri sam pisao na radnike jenu na mene, pdv delimo. Tri radnika svi u pdv-u, dal bi tako razmišljali da imaju po 300e po hektaru. Što je najgore njemu su isplatili te 4 mašine a niko nije dobio 300e po hektaruGodinama prisutno medju ljudima kad rade mahinaciju hvale se kako su sposobni I drzava to dozvolila.
Pa šta se onda mlatimo, daj da uzmemo što se uzeti da. Ja svakako imam veće mogućnosti nego vi. Sada se šalim. Ove godine sam izgubio na ceni pšenice 30 000 eura, tako da je sve relativno,bacio sam ureu, pala mi kiša, zaradio sam 30 000e, nije sve tako jednostavno kako se zamišlja...Riba smrdi od glave!
U njihovim rukama su i pogača i nož, ja koliko parče dobijem, dobio sam.
Vlastodršci (svi, ne samo AV) postavljaju uslove (zakone) i sprovode ih. Znači i zakonodavna i izvršna vlast su u njihovim rukama. Ako izglasaju dobre zakone i striktno ih sprovode, narod će se u nekom doglednom vremenu dovesti u red. To tako funkcioniše.
Nije sigurno ucinio meni i tebi ali ima medju nama sigurno ko nije hteo da odbije ponudu da ne bi uvredio nekog i tako je krenulo a to zaustaviti bice cupavoNisam razumeo
E to je PROFI poljopribrednik na NAS nacinMa nema problema. Kupio sam prošle godine traktor iz okoline Sombora, čovek radi 500 hektara, kaže mi ove 2022 imam 4 mašine, tri sam pisao na radnike jenu na mene, pdv delimo. Tri radnika svi u pdv-u, dal bi tako razmišljali da imaju po 300e po hektaru. Što je najgore njemu su isplatili te 4 mašine a niko nije dobio 300e po hektaru
Pa to je onda lako, učinio je nekom a to je manje od 1%, šta radi onda 99% ćuti. Dok se onih 99%ne pobuni, nema napretkaNije sigurno ucinio meni i tebi ali ima medju nama sigurno ko nije hteo da odbije ponudu da ne bi uvredio nekog i tako je krenulo a to zaustaviti bice cupavo
Ja to i pišem kako postati PROFI, zato i služi forumE to je PROFI poljopribrednik na NAS nacin
Znam Sale sve, samo biće dobra godina i sve će se zaboraviti. Za konkurse mogu da kažem samo da ljudi ne računaju na to, jer dok je bilo konkursa niko nije tražio direktna davanja po hektaru. Koliko vidim pravila se menjajuMa za konkurse ok što neće biti ali su trebali da povećaju direkna davanja da ljudi mogu da zasnuju novu proizvodnju to jest da se ne zadužuju previše jer se bar 50% nije razdužilo za 2022g.Ako ponovi iole loša godina kao prošla tone ceo agrar i zadruge i svi koji se bave ugovaranjem proizvodnje jer nemože više da se prolongiraju zaduženja a onda ko preživi pričaće, ja sam to napomenuo ako se sećaš Nedeljko na pregovorima Brnabićki i ostalima a činnjenično stanje je da gasi požar kad sve izgore ali no.
Ministarka troši naše vreme. A da video sam je lično na dva sastanka, naravno zvanično ispred udruženja, bilo nas je četvoricaNedeljko odakle samo tebi taj info da nece biti konkursa ove godine? Ministarka se hvalila da ostaje sve kao i prethodnih godina, da li znas nesto sto mi ne znamo?