Subvencija za mehanizaciju

To nece moci po ustavu. Evo primera, naprimer :osmeh:
Zgrada u Bg ima recimo 50 stanova koji su na istoj adresi. Da li to znaci da samo jedan stan moze da ima registrovano gazdinstvo?
Isto je i sa kucama gde zive dve, ili cak tri generacije. Svako moze da ima svoje gazdinstvo, ali ja bih zabranio da supruznici imaju posebna gazdinstva, kao sto je nekad i bilo zabranjeno.
Za bili koju pravu regulaciju propisa nema volje do izbora, tek posle izbora mozda bude volje. Najlaksi nacin je da se uvede profesija poljoprivrednik koji mora da vodi knjige, da bude u sistemu pdva itd, ali to tek posle izbora jer ce se odmah pobuniti njih 1000 ;)
Mozda bude bolje, a mozda i gore, za neke za neke ne…

Bravo kolega znaci da ne strepimo da ce nam braniti da radimo zemlju?Da li je negde predvidjeno mozda da nam se ukidaju doprinosi i uplate iz poljoprivrede jer ipak taj budzet nije za nas?To je pitanje nas hobi poljoprivrednika jer ipak mi sa svojih 20-30 hektara nismo ozbiljni igraci

Koji je hobi placen? Obicno se placa zanimanje. Kad radis nasto iz hobija radis, a i ne moras i ne zavisis od toga.

Ili moj slucaj imam PR radnju preko koje mi idu doprinosi, šifra proizvodnja i prerada voća, imam i poljoprivredno gazdinstvo na radnju. Šta sam ja hobista ili poljoprivrednik , zna li se što ? 😀

Potpuno se slazem i ne ocekujem da budemo placeni ali da nam se i ne uzima.Za nas ce lako da se zavede red ali i medju farmerima treba srediti stanje nije dovoljno reci bavim se iskljucivo poljoprivredom.Doze izbori za moju ulicu i pripremam amandman da podnesem izmedju ostalog svako PG mora u sistem Pdv-a,Niko ko je zaposlen ne moze imati gazdinstvo ,posebno neko od ukucana da radi u drzavnim preduzecima,jos sastavljam tako da ovo nije konacan tekst;)

Hobi je kad čovek skuplja poštanske markice, pravi makete aviona, drži par komada ukrasnog cveća i kaktusa...

Kad radi 20-30 hektara, to je sve samo nije hobi.
Pametno zboris.Posle 40 god zaposlenja u firmi gde su islacivane minimalci sta treba raditi da bi se prezivelo?Ima jos jedno zanimanje ali ne lezi to svakome ali prolazi i moze se lepo ziveti

Što izmišljati toplu vodu,nema tu mnogo mudrovanja.Kako je u okolini tako treba i kod nas da bi bili konkurentni i gotovo.A koliko znam u okolini su subvencije po ha.E sad to se može ograničiti ili reći više ćemo pomagati ove do 30ha da bi ih ukrupnili ali to je već stvar planiranja budućnosti poljoprivrede.Da li je po vama normalno da ovakvim načinom subvencionisanja se prave neke rang liste, uvek su u prednosti neka gazdinstva,neko dobija stalno a neko nikada neće dobiti subvencije za mehanizaciju.

Poslednja izmena:
Tu znaci ako hoces da se bavis poljoprivredom ako nemas u startu 50+ ha nemoj ni da se vatas posla tako ja vas razumem

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ukinuti svaki vid subvencija, eventualno osloboditi akcize gorivo. Ovo je apsurd teski. Nisu ovo subvencije poljoprivredi vec Turskoj privredi. Ako si profitabilan radi, ako nisi daj drugom da radi. Ko pomaze trafike, koje kakve zanatlije? Pomazu se samo nesposobni i alavi.
Da se razumemo i ja sam konkurisao, al smatram da je ovo totalno nakaradan sistem.

Ukinuti svaki vid subvencija, eventualno osloboditi akcize gorivo. Ovo je apsurd teski. Nisu ovo subvencije poljoprivredi vec Turskoj privredi. Ako si profitabilan radi, ako nisi daj drugom da radi. Ko pomaze trafike, koje kakve zanatlije? Pomazu se samo nesposobni i alavi.
Da se razumemo i ja sam konkurisao, al smatram da je ovo totalno nakaradan sistem.
U potpunosti se slazem , ukinuti sve subvencije pa da vidimo onda ko je profi a ko hobi.

Nazad
Vrh