Subvencija za mehanizaciju

Predlažem da se ispred naslova ove teme doda velikim slovima NEMA JOŠ UVEK, a ako slučajno bude, onda da se napiše IMA. ::namigivanje::

sto znaci da moram da imam registrovanu firmu ili povracaj mogu da dobijem preko poljoprivvrednog gazdinstva ciji sam nosilac ?

30% ćeš dobiti preko gazdinstva, kad i ako izađe uredba....

A pdv zaboravi... najlakše je tako... :cao:

Ne da ti imaš svoju firmu, nego sam mislio da nadješ neku firmu koja se bavi uvozom ili nekog špeditera...

a za uredbu se ne zna kad ce se doneti neki rok ?
pa ne bi bas da ga zaboravim :) hehe

Izaćiće za par nedelja valjda.... Obećali su bili do kraja februara, pa ništa .... izašao je samo plan šta će i kako davati prelistaj tu temu subvencije 2011 imaš skeniran plan za potsticaj za 2011....

Da bi dobio PDV moraš svoje gazdinstvo da uvedeš u pdv sistem, pročitaj malo, ima tu tema o pdv-u.... :cao:

i ta tema ima sugurno jedno 50 strana dok nadjem, ima da zabotravim sta sam hteo da nadjem hehe
hvala ti u svakom slucaju

Petar123 je napisao(la):
i ta tema ima sugurno jedno 50 strana dok nadjem, ima da zabotravim sta sam hteo da nadjem hehe
hvala ti u svakom slucaju

Pa stvarno si.... Pa izašao je pred kraj, sigurno nije na prvim stranama... a nema ni 50, nego 23str.

:nono: sve da se crta, malo i sam .... :D

Jos kad bi mu odradio papire.Salim se :haha: O subvencijama niko nista ne pominje samo njini profesori rekonstrukciju vlade pominju,cekaju da isteknu rokovi. :udri:

Ja bi zamolio postovane kolege forumase za malo informacija i pomoc,naime ja znam da jos nije izasla uredba za 2011,ali eto neka mi kazu kako je to bilo prosle godine,radi se o tome da sam sada-2011 prvi put registrovao poljoprivredno gazdinstvo na sebe-kao cist poljoprivrednik,znaci radi se o aktivnom poljoprivrednom gazdinstvu,razmisljao sam da kupim rotacionu kosacisu,balerinu i bure za prskanje posto je sve staro zrelo za otpad pa me interesuje kakva su vasa iskustva,mogu li ja te sve 3 masine da kupim ove godine i za sve 3 da dobijem povrecaj ove godine i posto imam 30 godina procitao sam da za nas mladje je prosle godine bilo povracaj 40 %.Interesuje me je li je to tako i u praksi ili to samo tako pise na papiru,odnosno jesu li davali prosle godine taj povracaj :sta: i koliko se ceka na njega od dana kada predas racun i ostalu dokumentaciju?.I jos bi zamolio posto sam isto procitao da je uslov za povracaj da je izmiren pio,moram li ja ove godine da uplatim prvo ceo pio pa tek onda da saljem zahtev za povracaj posto mi je ovo prva godina?Nadam se da ste me razumeli i izvinjavam se na malo duzem pitanju.Veliki poz i ziveli :ppozdrav:

imaces sanse ako budes sve tri u jednom poduhvatu, ... odjednom konkurisati za povracaj...poz.!

@mustang

Bilo prošle godine 40%, a sad ipak treba sačekati, jer ti svi mi možemo nagađati i govoriti kako je bilo prošle god.....

A ove godine ko zna kako će biti, sačekaj kao što i svi mi čekamo...:cao:

Da li neko zna jel onaj povraćaj od 50% na sisteme i opremu za navodnjavanje još važi? Mene interesuje cisterna, a ona je spadala u tu kategoriju.

Danas sam kupio prskalicu i pitao prodavca da li zna nešto o subvencijama za mehanizaciju i rekao mi je da ima informaciju da je uredba donešena ali još nije objavljena u glasniku tj. još nije pravnosnažna.

Nazad
Vrh