Subvencija za mehanizaciju

@ Zrenjaninac
Uze mi reci sa tastature. Diklofen, povrati ti slobodno PDV, dogodine moze da dobijes samo sipak.

Mi smo mrtvi ozbiljni. Sta ocekujes dogodine, kad je agrarni budzet za 2012. zanemarljivo veci nego ove godine, a dugova iz ove godine koliko ti volja - subvencije po ha, subvencije za krave... Dogodine samo sipak je siguran.

Ja bih ipak sačekao,ako ti ta 3 mesec ne znače finansijski, nikad se ne zna izborna je godina .Ni prošle se niko nije nadao.

Cekaj, pa prijavi u prvom kvartalu sledece godine, ako mozes da cekas, ali znaj taj povracaj ce ti uplatiti tek 45 dana nakon prvog kvartala, tj u maju 2012. Ako bude nesto od subvencija bices dobar, ako ne, dobijas svoj novac nazad, ali ces se nacekati. Sam odluci sta ti je vaznije. Ja se ne nadam pravise nekakvim subvencijama za poljoprivredne masine, a voleo bih da ih bude, posto i ja moram nesto da kupujem sledece godine.

Diklofen ne bih da ti pametujem ali ako ti je drugar ucinio "uslugu" i skinuo pdv i ne odgovara mu racun u sledecoj godini.... Zar treba jos nesto da pisem? Postavi se u njegovu situaciju....

Siniša malo je to relativno,onda će mu preklopiti porez pa će morati čekati dok drugar ima para da mu da.
Drugar porez mora platiti ovako ili onako.
Bolje da si ti predao drugarovu robu na svoje ime i on bi imao manji promet i manje da plati PDV, ne bi imao problema.

I to je tacno.... Ali na ovaj ili onaj nacin Diklofen bi svakako platio pdv,jer nije u sistemu. Sto opet ne treba da znaci da drugar moze da "ublazava" porez sa diklofenovim traktorom... Pomalo frknuta situacija. Ali 7.5milja prikazati....

Ja se u to ne razumem ali sam bio kod njegovog knjigovođe.Čovek reče da bi bilo dobro da bude pre 1.1.2012. i tako će i biti.Nema smisla da ga uvlačim u nelagodnosti ako već hoće da mi učini.

Super ,sad kad drugaru odbiju dug ima da ti da kad pare kad bude imao pošto duguje državi,bar si mu učinio ti bi svakako morao platiti PDV.

Znas kako to ide sa nasom drzavom platis dinar da udjes u kolo a trebaju ti dva da iz njega izadjes.

Drzavu su oni koji su se igrali sa njom uglavnom izmuzli. Bez obzira sta radio sa drzavom, isplatice ti se, oni koji ne placaju struju, grejanje, poreze, doprinose, uvek bolje prodju na kraju od ljudi koji placaju, drzava im otpise i sama zatvori. Znam dosta ljudi koji ne placaju tv preplatu, mislis li da ce neko to da im naplati ikada ?, pa gde je bespravna gradnja itd....
Sa bankama je vec druga prica.

Nazad
Vrh