Subvencija za mehanizaciju

Može da koštaju koliko hoće ali za kupovinu glasova se uvek čuva :haha: :haha:

jel niko nema nekog od poznanika u ministarstvu pa da cujemo da li ce biti za sitnu mehanizaciju ,kada ce uredbe na videlo jel se ista zna da li treba 9000 din za vestak ili jedni kazu sad ce trebati 6000 din za vestak nek neko objavi jel zna nesto sa izlaskom uredbi :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

idklecin je napisao(la):
jel niko nema nekog od poznanika u ministarstvu pa da cujemo da li ce biti za sitnu mehanizaciju ,kada ce uredbe na videlo jel se ista zna da li treba 9000 din za vestak ili jedni kazu sad ce trebati 6000 din za vestak nek neko objavi jel zna nesto sa izlaskom uredbi :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:
Ima...ima.....al ćute ko zaliveni :kisa:

pocerina je napisao(la):
Ma sta ti znaci da li je uredba izasla, kad oni uredbe menjaju svakih sedam dana, onako kako njima odgovara ::lose::
potpisujem prethodni post! zato se i nisam javljao da imam "poznanika" u ministarstvu jer se i sam vrlo retko kod njega informisem! sta vredi? prosle godine je tvrdio sa velikom dozom sigurnosti da ce ove godine biti subvencija na traktore cak i bez konkursa! e kad sam ga pitao ove godine on kaze: Tesko-nema sredstava! i sta onda vredi da ga gnjavim i da pustim neku informaciju pa da posle ne bude tako... pre ili kasnije sve se nekako sazna i cuje. cisto sumnjam da pored ovoliko nacina komunikacije kojima raspolazemo neko ostane neobavesten!

Obavestice oni nas, bez brige pogotovu ako uvedu jos neke dazbine. Ja sam cuo da ce od sledece godine traziti da svi clanovi domacinstva uplacuju penziono da bi se ostvarilo pravo za subvencije. Veliki procenat ljudi ne moze da uplati ni za jednog clana, a kamoli za za sve

Izvinjavam se :off_topic: "Uredbe jos nisu resene ali bogami resenja za odvodnjavanje redovna " ::lose::
Izgleda sada ministarstvo u frci zbog revizora, ni neoglasavaju se.

Mada ima ljudi medju njima koji posecuju ovaj forum siguran sam. Tako ostaje nam da cekamo da nesto procuri... :ppozdrav:

Imam jedno pitanje za vas iskusne poljoprivrednike,ovako moji tata i mama su bili nosioci gazdinstava svako po 10h znaci 20h i pre 3 dana su sve prebacili na mene,dali ja mogu da kupim traktor uz povracaj ako ce ga biti posto cu imati gazdinstvo samo par meseci posto sam cuo da treba da prodje godina dana.i juce sam cuo na znanje imanje da povracaj krece od aprila meseca.pozzz :sreca:

vladow je napisao(la):
Imam jedno pitanje za vas iskusne poljoprivrednike,ovako moji tata i mama su bili nosioci gazdinstava svako po 10h znaci 20h i pre 3 dana su sve prebacili na mene,dali ja mogu da kupim traktor uz povracaj ako ce ga biti posto cu imati gazdinstvo samo par meseci posto sam cuo da treba da prodje godina dana.i juce sam cuo na znanje imanje da povracaj krece od aprila meseca.pozzz :sreca:
Možeš ti imaš prako za sve kao i ostali od datuma otvaranjia gazdinsva, tojest svi računi koje budeš predavao ti važe od datuma otvaranja gazdinstva.
Samo nisam siguran da će povraćaja uopšte biti :zli:

vladow je napisao(la):

Ti bi pre svega trebao da se predstaviš u odgovarajućoj temi: http://poljoinfo.com/index.php?topic=2.4500

Pozdrav.Planiram da kupim Gaspardo traktorsku kosacicu,da li imam pravo na neki povracaj?Imam registrovano poljoprivredno gazdinstvo,ali sam zaposlen ,a nosilac je poljoprivredni penzioner.

dobio danas neki podatak u uredbama koje su u najavi ...nije konacan text ...30% povracaja na masine za obradu zemljista, 30% povracaja na prskalice,30% povracaj na sejalice ( max iznos povracaj je 500.000 dinara) jedino kod sejalica za direktnu setvu je milionce ...i silose tj skladista povracaj 40% maximalan iznos 10 miliona ...
ponavlajm nije konacan text uredbe

Pa logično je, silose će pokušati njih 10ak da pravi,a polovina će odustati iz razloga što se ne može dobiti tako lako dozvola, a i veća je investicija....
Dok su ljudi kupovali traktore i pre nove godine, računajući da će biti povraćaja, kupljeno je preko 150 traktora, a da su usvojili uredbu po kojoj bi subvencionisali kupovinu traktora bilo bi kupljeno još 150. A pare otišle, nema ih....

interesuje me da li ima povracaja pdv a kod uvoza polovnih masina iz inostranstva sta je potrebno da se podnese i kome i da li uopste ima povracaja pdva ili bilo cega..
i interesuje me da kupim setvospremac rasklopivi nov da li za njega ima povracaj i koliko ?
imam registrovano gazdinstvo od 2007 godine
i redovno placam porez na doprionos ...

Petar123 je napisao(la):
interesuje me da li ima povracaja pdv a kod uvoza polovnih masina iz inostranstva sta je potrebno da se podnese i kome i da li uopste ima povracaja pdva ili bilo cega..
i interesuje me da kupim setvospremac rasklopivi nov da li za njega ima povracaj i koliko ?
imam registrovano gazdinstvo od 2007 godine
i redovno placam porez na doprionos ...

Ako si u pdv sistemu, onda ćeš imati, kod kupovine bilo koje mehanizacije pa bila ona kupljena ovde ili preko... ali je dosta komplikovanije od preko, najbolje je da imaš neku firmu koja će to da odradi, i ona ti lepo iskaže na ručunu je toliki pdv i račun podneseš knjigovođi i kraj.....

A što se tiče subvenicije, onda bi trebala da iznosi 30% ove godine, ali još nisu usvojili uredbu.... :cao:

Nazad
Vrh