Subvencija za mehanizaciju

Ja sam početkom oktobra tražio uverenje o izmirenom zdravstvenom i penzionom osiguranju za neki kredit. Kod nas u selu je bilo odeljenje republičke poreske uprave, ali je rasformirano i deo ljudi je premešten u Vrbas, a deo u Novi Sad, za sad je kod nas ostala samo pisarnica a i to će ubrzo zatvoriti. Elem, odem ja u pisarnicu i kažem šta mi treba, dobijem formular da ispunim i ček da uplatim taksu. I kaže mi žena koja tamo radi, sad moj zahtev šalje u Vrbas, oni ga tamo obrade i šalju u Novi Sad na potpis. Kad se uverenje potpiše u Novom Sadu onda se šalje nazad u Vrbas, a iz Vrbasa se šalje nazad u Srbobran. Naravno, to slanje ne ide baš svaki dan, npr. kurir nosi poštu između Srbobrana i Vrbasa samo valda jednom (aj' nek bude i dva puta) nedeljno, i ja sam to uverenje dobio tek nakon 10-12 dana. A ovamo digitalizacija, med i mleko...

Pa kad nam computery i internet nisu dostupni tako lako, onda mora kurur Djoka dva puta nedeljno tamo vamo 🤣🤣

Šta mi ima da rešavamo, mi smo svima ideal. Ljudi iz inostranstva kad dođu maštaju da žive u Inđiji...Doduše tu reklamu je još krenuo Ješić, ovi papani samo nastavili. Da mi stranci ne pričaju te bajke o Inđiji, ne bih ni znao u kakvom raju živim...
Mani Rado pa Krčedin ti ode u nerazvijene sad ako se ne varam😂

I sta sad, da li treba potvrda od pokrajinske iz Novog sada ili traze po sluzbenoj duznosti? Zadnji put kad sam predavao to je islo po sluzbenij duznosti?

Vise pokrajina ne izdane tu potvrdu, dakle ide po sluzbenoj duznosti. Bilo koja potvrda ide po sluzbenoj duznosti, ali je mnogo bolje da ih sami pribavite jer to pojednostavljuje stvari i ako kojim slucajem imate neki vid dugovanja nece uticati. Ovako oni mogu da kazu da stu u momentu obrade zahteva bili duzni i da niste ispunili uslove.

Mani Rado pa Krčedin ti ode u nerazvijene sad ako se ne varam😂
Da, smešno...Bili smo odavno u potručju sa otežanim uslovima, nije to od sad...Zahvaljujući jednom političaru odavde...Malo se šalim jer se Inđija stvarno tako reklamirala a što se tih njihovih podela tiče, male su šanse da budu bolji uslovi za poljoprivredu nego u Krčedinu i uopšte u našem kraju...U opštini bi to trebali biti Čortanovci, Maradik i Sl.Vinogradi...

Imas i zahtev da popunis skines ceo javni poziv na kraju imas zahtev

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Da, smešno...Bili smo odavno u potručju sa otežanim uslovima, nije to od sad...Zahvaljujući jednom političaru odavde...Malo se šalim jer se Inđija stvarno tako reklamirala a što se tih njihovih podela tiče, male su šanse da budu bolji uslovi za poljoprivredu nego u Krčedinu i uopšte u našem kraju...U opštini bi to trebali biti Čortanovci, Maradik i Sl.Vinogradi...
Staje sa Sasama.

Ima li neko iformaciju,da li za predaji zahteva za povracaj za mehanizaciju mora da se prilozi potvrda o izmirenom pio i zdravstvenom?

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

Pa mora. Nikada nije bio konkurs od 50% a da nisu tražili Pio.... Danas bar njih 70 u poreskoj dizalo potvrde od Pio i Zdr za konkurs....

To pio i zdravstveno se gleda oduvek ili ...
Imao sam neki dug za zdravstveno imam i dalje jer iz principa nisam hteo da placam, 100.000 godisnje za pio a 3 jutra zemlje na sebi , penziju doziveti necu, kad idem kod doktora sve privatno, ne treba mi od njih nista, a i sad mi firma placa vec 5 god te gluposti.Da mogu trazio bi da mi uplate na platu.Potpisujem da mi penzija ne treba a ni njihovo zdravstveno.

E sad jel gledaju dali postoji dug ili dali je placeno sve zadnjih lupam 2-3 god...

Sent from my POCO F3 using Tapatalk

Nazad
Vrh