Subvencija za mehanizaciju

Danas sam isao za potvrdu da ne koristim subvencije iz opstine. Iz kancelarije za poljoprivredu mi rekose da su od ministarstva dobili obavestenje da ne izdaju potvrde poljoprivrednicima jer ce sve ove potvrde nabavljati po sluzbenoj duznosti kako je i naznaceno u pravilniku. Potrebno je poslati samo dokumentacija za masine i zahtev. Sad jbm li ga da li da uzimam ove potvrde iz poreske za svaki slucaj ili da saljem ovako.

Ipak će biti razgraničenje ko je pravi a ko je krivi, a kada sam to napisao pre 10-tak dana, napali kao da sam im oko izvadio.

Problem kod ovakvih tekstova je kad ih čita neko ko upotrebljava bar ponekad mozak i uoči posle dve rečenice da je ministarstvo obećalo prve količine đubriva već do 20. decembra...Zaista šteta što više ovakve gluposti ne izlaze u štampanim izdanjima, mogao se taj papir korisnije potrošiti...
Leteći automobili, srpski mercedes, ekonomski tigar, tra la la i onda padne 5 cm snega, kolaps...

Broj gazdinstava jedna velika statisticka greska a razlog za to su lose odredbe zakona i pravilnika o subvencionisanju.

Sent from my S60 using Tapatalk

Ipak će biti razgraničenje ko je pravi a ko je krivi, a kada sam to napisao pre 10-tak dana, napali kao da sam im oko izvadio.

Znaci...krivi,pravi i pravi u sistemu pdv-a...

A šta je pod brojem 6.....? Ispadne porez na imovinu.

За остваривање права на подстицаје потребна је следећа документација:
1) рачун за набавку предметне инвестиције;
2) отпремница за набавку предметне инвестиције за коју је, у складу са посебним прописима,
утврђена обавеза издавања отпремнице, односно међународни товарни лист ако је подносилац
захтева директно извршио увоз предмета инвестиције;
3) доказ о извршеном плаћању предметне инвестиције и то: потврдa о преносу средстава или
извод, оверене од стране банке, а у случају када је физичко лице извршило готовинско плаћање
или плаћање картицом може доставити само фискални исечак;
4) гарантни лист, односно изјаву о саобразности за извршену набавку предметне опреме,
машина и механизације за коју је утврђена обавеза издавања гарантног листа, односно изјаву
добављача да иста не подлеже обавези издавања гарантног листа;
5) јединствена царинска исправа ако је подносилац захтева директно извршио увоз предмета
инвестиције;
6) уверење о измиреним доспелим обавезама по основу јавних прихода, издато од стране
надлежног органа јединице локалне самоуправе;
7) потврда надлежног органа јединице локалне самоуправе према месту пребивалишта,
односно седишта подносиоца захтева да за предметну инвестицију не користи подстицаје по неком
другом основу (субвенције, подстицаји, донације), односно да иста инвестиција није предмет
другог поступка за коришћење подстицаја;
8) потврда надлежног покрајинског органа да за предметну инвестицију не користи
подстицаје по неком другом основу (субвенције, подстицаји, донације), односно да иста
инвестиција није предмет другог поступка за коришћење подстицаја – ако подносилац захтева има
пребивалиште, односно седиште на територији аутономне покрајине.

Ovo baš nisam razumeo.Ako se izvrši gotovinska uplata da li je potreban dokaz o podizanju novca sa računa ili ne?

A šta je pod brojem 6.....? Ispadne porez na imovinu.

За остваривање права на подстицаје потребна је следећа документација:
1) рачун за набавку предметне инвестиције;
2) отпремница за набавку предметне инвестиције за коју је, у складу са посебним прописима,
утврђена обавеза издавања отпремнице, односно међународни товарни лист ако је подносилац
захтева директно извршио увоз предмета инвестиције;
3) доказ о извршеном плаћању предметне инвестиције и то: потврдa о преносу средстава или
извод, оверене од стране банке, а у случају када је физичко лице извршило готовинско плаћање
или плаћање картицом може доставити само фискални исечак;
4) гарантни лист, односно изјаву о саобразности за извршену набавку предметне опреме,
машина и механизације за коју је утврђена обавеза издавања гарантног листа, односно изјаву
добављача да иста не подлеже обавези издавања гарантног листа;
5) јединствена царинска исправа ако је подносилац захтева директно извршио увоз предмета
инвестиције;
6) уверење о измиреним доспелим обавезама по основу јавних прихода, издато од стране
надлежног органа јединице локалне самоуправе;
7) потврда надлежног органа јединице локалне самоуправе према месту пребивалишта,
односно седишта подносиоца захтева да за предметну инвестицију не користи подстицаје по неком
другом основу (субвенције, подстицаји, донације), односно да иста инвестиција није предмет
другог поступка за коришћење подстицаја;
8) потврда надлежног покрајинског органа да за предметну инвестицију не користи
подстицаје по неком другом основу (субвенције, подстицаји, донације), односно да иста
инвестиција није предмет другог поступка за коришћење подстицаја – ако подносилац захтева има
пребивалиште, односно седиште на територији аутономне покрајине.
6 je potvrda da nemas dugovanja na imovinu i izdaje je lokalna samouprava.ranijih godina trebala je i potvrda da se neduguje republickoj poreskoj upravi a tu je PIO poljoprivrednika

Ovo što sam ja napisao gore za dokumentaciju nije dobro. Tako sam preuzeo sam interneta, ali ipak ne valja. To je neko napravio zajebanciju izgleda.
Mora potvrda za Pio. Jasno stoji na sajtu.

----

Zar je moguće da su menjali uslove i da više ne treba potvrda za Pio? Sad me i drugar zvao.

Poslednja izmena:
Nije mi jasno da neke stvari moramo mi da pribavljamo ako su ti svi podaci u raznim institucijama ove države. Eo npr šta ćemo sa ovim:
Упознат/а сам са одредбом члана 103. став 3. Закона о општем управном поступку ("Сл. гласник РС", бр. 18/16, 95/18 – аутентично тумачење), којом је прописано да у поступку који се покреће по захтеву странке орган може да врши увид, прибавља и обрађује личне податке, податке члана породице, односно члана породичног домаћинства и сл. о чињеницама о којима се води службена евиденција када је то неопходно за одлучивање, осим ако странка изричито изјави да ће те податке прибавити сама.
Dakle ako njima treba neki podatak neka ga sami pribavljaju. I onako se hvale da su elektronski povezani i da u sistemu sve postoji. Po meni mi trebali da dostavimo samo popunjenu Prijavu za konkurs, kopiju lične karte, račun banke i dostavimo račun-profakturu za opremu, a oni ostalo neka pribavljaju. Dakle stavke pod red.br. 6, 7 i 8 treba oni sami da nabave. Ovako em maltretiraju nas da idemo od kancelarije do kancelarije i pravimo gužve u ovom ludom vremenu, možda i nešto treba da platimo (takse ili kopije i njihove overe) i da gubimo naše dragoceno vreme a oni imaju svo vreme ovog sveta jer i onako pregledaju sva dokumenta i onda neki mogu da prođu a neki ne.

Neznam sta filozofirate sve 3 potvrde iz trezora za pg.
Izvod gazdinstva
Struktura
Aktivni status
Potvrda iz lokalne samouprave
Potvrda iz poreske uprave
Potvrda iz opstine da nisi koristi za istu masunu na lokalu.

Neznam sta nije jasno izvadis sve potvrdre za dan pa neka gledaju sta hoce.

Racun fiskalni ili izvod iz banke overen za prenos srrdstva
Faktura, otpremnica i garancija to vam sve daje firma gde ste kupili masunu.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh