Subvencija za mehanizaciju

Ja sam čuo da će objaviti konkurs za sajam. A sajam je u septembaru. Ko ima račun do 31. Maja povraćaj do 1.500.000. A ko ima posle tog datuma samo do 500.000...
Ja cuo posle 31.5 750.000din a na drugom mestu do 1mil dinara. Videcemo kad izadje.
Prodavac koji mi je isporučio sejalicu mi kaže da će konkurs biti prvog novembra za stočare i 15 za ratare, sad jeli to tačno videćemo.
Polovinom decembra će navodno izaći konkurs....

Braco lazu nas kako stignu, pustaju se dezinformacije sa svih strana.. Dok ne vidim javni poziv ne verujem vise nista.. :confused:

I netreba da bude, ili svi ili niko, neko svaki konkurs nešto dotera a drugi samo mogu da maštaju, bolje da nam daju regresirano gorivo i subvencije po ha pa nek svako troši kako hoće, (znam da će reći mnogi arenda će skočiti, pa nek skoči ako neznaju granice alavosti nek plaćaju, biće nam svima usta puna zemlje).Ovako određena grupa "poljoprivrednika " se razvija a ostali ko vas j..e, udruženja ćute ko pi..ke samo svremena na vreme napišu po neki dopis šta bi trebalo i tu se sve završi, dobro nas ovaj Bog i trpi na zemlji, uuufffff .....

Ja se ne slažem sa tobom,znači,ko kupi 100 ha njemu svu pomoć uputiti,za nov kombajn,novu super duper navigaciju ,prskalica 40000 evra,adapter za kuruze 50000 ,sajber tzraktor i tako,ti koji nemaš za gorivo da kupiš,šta će tebi pomoć.
Ko nas jebe,a oni i u stvari ovakvima daju subvencije.
U žetvi snimak tamo neki ,,uspešni polj'',ima 2000 ha privatne zemlje pa kuka kako prolaze samo žene,a on ima pored žene 4 ćerke,samo dve da su punoletne,i kao nije na njih konkurisao.
Još jednom ,ko nas jebe,i biće gore i gore.
Ili evo tu jedan iz Zr navodno kupio iz restitucije ,još jedan paradoks da država tako vodi politiku,mesto to da se tu razdeli ono samo banda kupuje zemlju,on razvukao sistem za navodnjavanje,neki linear,i takav kad konkuriše taj dobija milione mesto toga kad si baja radi sam ,ne,takvom dati ,sirotinju živu zatrpati.

Savo da li si prošao neki konkurs i dobio neki povraćaj od mehanizacije, dok su bili plavi, žuti crni... na vlasti imali smo solidne subvencije za biljnu proizvodnju i na gorivo i sve te pare što sam dobio sam uložio u kupovinu repromaterijala i mehanizaciju, ja nisam od tih para kupovao aute i išao na more, finansiram celokupnu proizvodnju bez zaduživanja jer znamo kakvi su pariteti kod zadruga i koliko se gubi tako, treba nekad stisnuti guzicu a ne kako došlo tako otišlo.Ko nezna da raspolaže sa sredstvima koja dobije a dobijaju se za unapređenje gazdinstva a ne za provod onda je to njegov problem a ovim konkursima se samo ciljana grupa razvija tojest veći igrači i još po neki srećnik ako nešto ubode.Mala gazdinstva mora da nestanu, to je cilj države, od malih poljoprivrednika nema neke koristi, nismo u sistemu pdv-a i samim tim nisi koristan državi (neplaćaš dovoljno porez) a njima treba jeftine radne snage za strane investitore (cimzar fabrike) tako da ako hoće da mala gazdinstva opstanu treba svima dati po ha prijavljene zemlje pa nek ulaže u sebe, jedino tako možeš pomoći svima a ne ograničenim konkursima tipa 1% dobije ostali duvaju u prste a mi smo svi izdvajali za taj 1%, razvoj sve do mojega. Puno je nepravilnosti u ovoj našoj grani posla i sve bi to moglo da se donekle ispegla ali to nije cilj, ovako oni nas sami teraju da se čistimo i nestajemo do određenog broja, mogao bih o ovome pisati danima ali sve je to džaba kad nema ko to da razume i sprovede iliti pokrene.Moram da idem obaveze zovu ali no.

Odavno pricam da bi malom i postenom seljaku bilo lakse bez subvencija.
Povrat na mehanizaciju, drzavna zemljista, dugogodisnji zakupi i zakupi po pravu preceg sve je to namesteno za velike. Bude kad i neki mali na pravdi Boga omasri brkove al to je jako retko.
Indirektno gledano sibvencije me vise guse nego sto pomazu.

Savo da li si prošao neki konkurs i dobio neki povraćaj od mehanizacije, dok su bili plavi, žuti crni... na vlasti imali smo solidne subvencije za biljnu proizvodnju i na gorivo i sve te pare što sam dobio sam uložio u kupovinu repromaterijala i mehanizaciju, ja nisam od tih para kupovao aute i išao na more, finansiram celokupnu proizvodnju bez zaduživanja jer znamo kakvi su pariteti kod zadruga i koliko se gubi tako, treba nekad stisnuti guzicu a ne kako došlo tako otišlo.Ko nezna da raspolaže sa sredstvima koja dobije a dobijaju se za unapređenje gazdinstva a ne za provod onda je to njegov problem a ovim konkursima se samo ciljana grupa razvija tojest veći igrači i još po neki srećnik ako nešto ubode.Mala gazdinstva mora da nestanu, to je cilj države, od malih poljoprivrednika nema neke koristi, nismo u sistemu pdv-a i samim tim nisi koristan državi (neplaćaš dovoljno porez) a njima treba jeftine radne snage za strane investitore (cimzar fabrike) tako da ako hoće da mala gazdinstva opstanu treba svima dati po ha prijavljene zemlje pa nek ulaže u sebe, jedino tako možeš pomoći svima a ne ograničenim konkursima tipa 1% dobije ostali duvaju u prste a mi smo svi izdvajali za taj 1%, razvoj sve do mojega. Puno je nepravilnosti u ovoj našoj grani posla i sve bi to moglo da se donekle ispegla ali to nije cilj, ovako oni nas sami teraju da se čistimo i nestajemo do određenog broja, mogao bih o ovome pisati danima ali sve je to džaba kad nema ko to da razume i sprovede iliti pokrene.Moram da idem obaveze zovu ali no.
Ja seslažem sa tobom,i ja sam ulagao u polj. od subvencija,punta kupio ćaća od svojih para,more znam da je plave boje na kartama.
Jedino što sam dobio je prvi poslednji put konkurs za mlade pre jedno 4-5 god za tanjiraču vučenu,ništa nisam kupovao ni novo ni polovno ni pre toga ni posle toga.
Od prilike kad bi sabrali godine ovde prisutnih na forumu ,toliko godina ima i moja mehanizacija,drugom rečju ispod 30 god. staro gvožđe se može sabrati na prste jedne ruke radnika na pilani.

Danas sa viber grupe Ministarstva poljoprivrede:
[ 8. новембар 2021. 10:07 ] ⁨Министарство пољопривреде⁩: Министарство пољопривреде шумарства и водопривреде обавештава регистроване пољоривреднике да ће до краја године расписати јавни позив за механизацију у оквиру националних мера и сточарство у оквиру пројекта са Светском банком под радним називом 50:40:10
Kapiram da ce biti 2 poziva: nacionalni za mehanizaciju, i Svetske banke za stocarstvo.

Bio ministar ked nas u selu pa ga pitao jedan,jel bi to moglo nekako da se subvencionise gorivo za gazdinstva,pa je rekao nema sanse jedino ako si u pdv-u pa imas 20% na povracaj a oni koji nisu imaju q....

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Nazad
Vrh