Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Cimno sam kaže nema još ništa, i šta ga briga on je svoj deo završio@stizanin Da cimnes ti opet tog prodavca mozda ima neki nov info ?![]()
Ja sam čuo da će objaviti konkurs za sajam. A sajam je u septembaru. Ko ima račun do 31. Maja povraćaj do 1.500.000. A ko ima posle tog datuma samo do 500.000...
Ja cuo posle 31.5 750.000din a na drugom mestu do 1mil dinara. Videcemo kad izadje.
Prodavac koji mi je isporučio sejalicu mi kaže da će konkurs biti prvog novembra za stočare i 15 za ratare, sad jeli to tačno videćemo.
Polovinom decembra će navodno izaći konkurs....
Ja seslažem sa tobom,i ja sam ulagao u polj. od subvencija,punta kupio ćaća od svojih para,more znam da je plave boje na kartama.Savo da li si prošao neki konkurs i dobio neki povraćaj od mehanizacije, dok su bili plavi, žuti crni... na vlasti imali smo solidne subvencije za biljnu proizvodnju i na gorivo i sve te pare što sam dobio sam uložio u kupovinu repromaterijala i mehanizaciju, ja nisam od tih para kupovao aute i išao na more, finansiram celokupnu proizvodnju bez zaduživanja jer znamo kakvi su pariteti kod zadruga i koliko se gubi tako, treba nekad stisnuti guzicu a ne kako došlo tako otišlo.Ko nezna da raspolaže sa sredstvima koja dobije a dobijaju se za unapređenje gazdinstva a ne za provod onda je to njegov problem a ovim konkursima se samo ciljana grupa razvija tojest veći igrači i još po neki srećnik ako nešto ubode.Mala gazdinstva mora da nestanu, to je cilj države, od malih poljoprivrednika nema neke koristi, nismo u sistemu pdv-a i samim tim nisi koristan državi (neplaćaš dovoljno porez) a njima treba jeftine radne snage za strane investitore (cimzar fabrike) tako da ako hoće da mala gazdinstva opstanu treba svima dati po ha prijavljene zemlje pa nek ulaže u sebe, jedino tako možeš pomoći svima a ne ograničenim konkursima tipa 1% dobije ostali duvaju u prste a mi smo svi izdvajali za taj 1%, razvoj sve do mojega. Puno je nepravilnosti u ovoj našoj grani posla i sve bi to moglo da se donekle ispegla ali to nije cilj, ovako oni nas sami teraju da se čistimo i nestajemo do određenog broja, mogao bih o ovome pisati danima ali sve je to džaba kad nema ko to da razume i sprovede iliti pokrene.Moram da idem obaveze zovu ali no.