Subvencija za mehanizaciju

Javljeno je, da je jedan kolega iz Južnog Banata, uspeo da se dogovori sa Tupanjcem da za laku drljaču podele podizanje cene ali u pitanju je laka drljača ne veleike vrednosti, ne znam dal je kolega na forumu ako jeste nek se javi.

Dragane po onom njihovom on line cenovniku cena je ista kao na predračunu e sad moguće je da su cenu tuningovali tokom izdavanja predračuna, ne znam, nisam pametan.

talianu, proveri sa Upravom za agrarna plaćanja, ali obrazloži zbog čega ne možeš da kupiš tu mašinu (zbog podizanja cene) ali moraš da imaš izjavu dobavljača , ja sam to radio sa nabavkom prikolice, pošto ista nije odgovarala sa karakteristikama iz predračuna.
I sta ako dobavljac ne zeli da ti da izjavu kako je masinerija poskupela?

Proverićemo sutra ujutru sa firmom Tupanjac dal su navodi tačni, bolje da čujemo od njih dal su navodi tačni, ja sam takođe dobio informacije o podizanju cena ali neznam koliko je to u procentima, možda imaju jak razlog za to poskupljenje ipak nije to malo a dobro bi bilo da se i oni oglase na ovom forumu.
Koliko sam upoznat Bane prati forum...

Što se tiče firme Tupanjac danas sam ih kontaktirao i rečeno mi je da su njihove mašine poskupele, ali da sutra ujutru pozovem gazdu i do tada će se znati dali to poskupljenje kači i nas koji imamo predračune. Ako je tako to je čisti bezobrazluk, a proverio sam i u "Upravi za agrarna plaćanja" i rekli su mi da dobavljač ako nemože da isporuči određenu mašinu po navedenoj ceni dužan je da da izjavu i kupac može da potraži sličnu mašinu na drugom mestu.
Mada ja se nadam da do toga neće doći, kod mene u Padini a i ovde na forumu nisam čuo loš glas o firmi TUPANJAC. Mada videćemo sutra,možda se nešto i kod njih promenilo , I trebali bi da znaju dobro poznatu izreku "DOBAR GLAS SE ČUJE DALEKO A LOŠ JOŠ DALJE"

Otišla cena gvožđa i oni sad to kalkulišu u cenu kao da su kupili po novoj...Sve prevaranti u ovoj državi...

Kakva izjava sa njegove strane.Predračun nije obavezujući,tako da ako promene cenu,slobodno možeš da im se zahvališ na saradnji,bez ikakve izjave sa njihove strane o tome.

Jedino ako nije napravljena muljaža pa da neki pravilnik tako reguliše,ali to je prevara 1/1.

Čudno mi je da prilikom davanja predračuna nisu malo podigli cene, ako ste naglasili da je za konkurs, i tako se ogradili od poskupljenja. Jer zna se da konkursi traju dugo do realizacije, a sve živo skače, pa je tako verovatno i cena proizvodnje skočila. Na predračun, pretežno svi daju veće cene, nema čak ni cenkanja . E sad, ovde je pitanje koliko je opravdano podizanje. Mada, ja kako sam stekao utisak iz saradnje, gazda je jako korektan čovek, i mislim da će naći neko rešenje za sve. Ali čućemo od potencijalnih kupaca sta je bilo na kraju.

A proizvodjač nema lager,nego pravi kako se poruči?To sa poskupljenjem sirovina koje momentalno utiču na cenu je takva glupost,ali šta da se radi.

Ispada da je najbolje da se grca i štekaju pare pa ko gospodin čovek kupiš za keš,a ne da strepiš do zadnjeg momenta.

Mislim da nije kriv Tupanjac vec konkurs koji je toliko dugo resavan. On na lageru ima po 10 orudja, a ima 300 profaktura za drljace. Ko je njemu mogao da garantuje koliko ce ljudi proci na konkursu. Verujem da ce i sad biti problema oko vremena isporuke jer ipak nije to toliko velika radionica da moze brzo da ih sklopi jer opet kazem i za njega je nepoznanica koliko ce profaktura biti odobreno.

Dal je uopste realno da u sred zime cene idu gore!? Masine koje se sad u ovoj staroj godini kupuju ne podležu nijednom konkursu, a oni dizu cene. Cist lopovluk.

Sent from my moto g(8) power using Tapatalk

Čuo sam se sa Branislavom Tupanjac kaže da je cena metala otišla gore i da nema izbor i mora minimalno 5% da podigne cene mašina. Ako neko neće da pristane na to bez problema će mu izdati potvrdu da nemože da isporuči mašinu po navedenoj ceni.

Cini mi se da sam cuo da prosperitati stavi na crnu listu firme koje to urade(dignu cenu posle prodjenog konkursa)
Realno bi bilo da se dala kapara prodavcu na ime masine za koju konkurises i da se dogovori da u slucaju ne prolaska konkursa se ceka neki drugi ako vam je stvarno potrebna masina.
Drugacije se kucaju predracuni na sve i svasta i oni koji prodju su stavljeni u sah mat poziciju jer nemaju vise izbor,ako odustanes gubis subvenciju.

Kad hoces sve mozes!

Mozda su ovi proizvodjaci masina i u pravu, ali ce i izgubiti renome. Najveci krivac je onaj koji je taj konkurs toliko prolongirao.

Nazad
Vrh